Vineri,
07.05.2021
Innorat
Acum
18°C

Turcan: 65.000 de profesori navetiști pot primi decontul transportului de la Ministerul Educației

Turcan: 65.000 de profesori navetiști pot primi decontul transportului de la Ministerul Educației

 Deputatul PNL Raluca Turcan a anunțat că în Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților s-a votat, cu o majoritate solidă, propunerea PNL de a deconta transportul profesorilor din finanțarea de bază, adică de la Ministerul Educației. Legea votată astăzi prevede ca decontul să se facă atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar. ”Una dintre problemele serioase cu care se confruntă peste 65.000 de cadre didactice este faptul că autorităţile locale refuză sau nu-şi permit să deconteze costul transportului, profesorii fiind nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi face meseria. În această situaţie sunt, în general, profesorii navetişti din comunităţile sărace. Primăriile sărace sunt cele care nu pot deconta acest cost, iar cei penalizaţi sunt exact elevii din comunităţile dezavantajate care înregistrează rate ridicate de abandon școlar”, susține Turcan într-un comunicat de presă.

Totodată, PNL face un apel către toate partidele ca votul dat astăzi în Comisia pentru Învățământ să fie susținut în plenul Camerei Deputaților și ca această măsura, cu impact direct asupra reducerii abandonului școlar, să reprezinte o prioritate în structurarea finanțărilor făcute de Ministerul Educației Nationale.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Vasile Kasapul

Acum 5 ani

Sa le **** **** profilor navetisti moldoveanco! Marsh in Botosaniul tau natal spurcaciune!
Raspunde

@@@@

Acum 5 ani

Cat de ipocrita poate fi moldoveanca asta nesimtita? in 2010 au taiat pensiile si salariile iar acum nu mai poate de binele profesorilor ,sper sa nu mai apuci inca un mandat (un ciolan) la Sibiu ,mers in Moldova ta plina de violatori si flamanzi!!
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

sa vezi cum ti-o spanzur si pe moldoveanca asta nespalata!!! dintre toti politicienii sibieni, asta e de departe ce mai jegoasa aparitie in viata politica a orasului!! il intrece pana si pe martalogu ala de cindrea maimutza asta moldoveanca!!!
Raspunde

ion

Acum 5 ani

Domnilor,tipa e ca si aranjata cu un nou mandat! Doar e sefa pe judet la liberali care sunt pe val!Nu o vreau ,cum nu il vreau pe Cazan,Cindrea si toate gastile lor!Dar tot ei vor fi.Sunt curios sa aud 3 propuneri de parlamentari care credeti voi ca ar face ceva pentru NOI, pentru Sibiu.
Raspunde

ionescu ciprian

Acum 5 ani

ar trebui sa dispara toate gastile astea de politicieni imbuibati.acum,daca nu pot sa mai fure nimic sau nu mai au ce fura,isi voteaza salarii nesimtite,hotii drakului !!!cipy.
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Dar salariile cand vor creste?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus