Sâmbătă,
23.08.2025
Cer Senin
Acum
18°C

Directorul Muzeului Brukenthal despre preferințele culinare: ”Îmi place friptura de vită”

Directorul Muzeului Brukenthal despre preferințele culinare: ”Îmi place friptura de vită”

Sabin Luca, managerul Muzeului Brukenthal spune că la capitolul mâncare preferă friptura de vită, mai ales cea făcută dintr-o bucată de carne cunoscută sub denumirea de tibor, este cea care îi place cel mai mult.

”Îmi place să mănânc friptură de vită, mai ales o parte anume, chiar de sub coaste, care are numele de tibor. Îmi place deoarece e foarte bună și de asemenea, îmi place să fie cât mai multă. Acum mi-am adus aminte și o să mă duc să îmi comand una", a declarat Sabin Luca.

Friptură de vită

Ingrediente:

-500 gr antricot maturat sau muşchiuleţ de vită (de grosime 4.5 cm)

-piper negru măcinat mare

-puţin ulei

-sare

Mod de preparare:

Carnea se sărează cu o seară îninte  pentru a accentua aroma cărnii şi a spori suculența.

A două zi se scoate din frigider şi se presară din belşug cu piper negru. Va ungeti mâinile cu ulei şi apoi masaţi carnea pe toate părţile până e bine unsă. Lăsaţi-o să stea la temperatura camerei o oră.

Încingem o tigaie grill timp de 3 minute, pe foc mare.

Prăjim carnea pe o parte 4 minute. O întoarcem şi o mai lăsăm 2 minute pe cealaltă parte. Luăm tigaia de pe foc şi întoarcem încă o dată carnea.

Introducem tigaia cu tot cu carne la cuptor, la 200C, pentru 10 minute.

* dacă tigaia grill nu se poate folosi la cuptor, mutaţi carnea pe o tavă fierbinte care merge la cuptor

* în cele 10 minute de stat la cuptor carnea se va face, rămânând uşor în sânge; dacă o doriţi mai făcută sau mai în sânge, doar creşteţi sau scădeţi puţin timpul de stat în cuptor

Scoatem tigaia din cuptor şi lăsăm să stea friptură 5 minute (obligatoriu). Apoi poate fi tăiată, perpendicular pe fibră.

Se servesc feliile de vită cu un sos la alegere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus