Sabin Luca, managerul Muzeului Brukenthal spune că la capitolul mâncare preferă friptura de vită, mai ales cea făcută dintr-o bucată de carne cunoscută sub denumirea de tibor, este cea care îi place cel mai mult.
”Îmi place să mănânc friptură de vită, mai ales o parte anume, chiar de sub coaste, care are numele de tibor. Îmi place deoarece e foarte bună și de asemenea, îmi place să fie cât mai multă. Acum mi-am adus aminte și o să mă duc să îmi comand una", a declarat Sabin Luca.
Friptură de vită
Ingrediente:
-500 gr antricot maturat sau muşchiuleţ de vită (de grosime 4.5 cm)
-piper negru măcinat mare
-puţin ulei
-sare
Mod de preparare:
Carnea se sărează cu o seară îninte pentru a accentua aroma cărnii şi a spori suculența.
A două zi se scoate din frigider şi se presară din belşug cu piper negru. Va ungeti mâinile cu ulei şi apoi masaţi carnea pe toate părţile până e bine unsă. Lăsaţi-o să stea la temperatura camerei o oră.
Încingem o tigaie grill timp de 3 minute, pe foc mare.
Prăjim carnea pe o parte 4 minute. O întoarcem şi o mai lăsăm 2 minute pe cealaltă parte. Luăm tigaia de pe foc şi întoarcem încă o dată carnea.
Introducem tigaia cu tot cu carne la cuptor, la 200C, pentru 10 minute.
* dacă tigaia grill nu se poate folosi la cuptor, mutaţi carnea pe o tavă fierbinte care merge la cuptor
* în cele 10 minute de stat la cuptor carnea se va face, rămânând uşor în sânge; dacă o doriţi mai făcută sau mai în sânge, doar creşteţi sau scădeţi puţin timpul de stat în cuptor
Scoatem tigaia din cuptor şi lăsăm să stea friptură 5 minute (obligatoriu). Apoi poate fi tăiată, perpendicular pe fibră.
Se servesc feliile de vită cu un sos la alegere.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1237
Ultimele comentarii
Acum 13 ore
Emil
Acum 13 ore
Gogu
Acum 13 ore
X-ulescu
Acum 13 ore
Gogu
Acum 13 ore
Kokos