Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Știrile zilei - 19 septembrie. Sabin Luca, înlocuit de la conducerea Muzeului Brukenthal, la un pas de licitația pentru noul spital, parcare supraetajată la Militar

Știrile zilei - 19 septembrie. Sabin Luca, înlocuit de la conducerea Muzeului Brukenthal, la un pas de licitația pentru noul spital, parcare supraetajată la Militar

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, 19 septembrie

Se lansează licitația pentru constructorul spitalului

Chiar dacă finanțarea investiției în noul spital județean nu este încă foarte clară, Consiliul Județean se pregătește să lanseze licitația pentru desemnarea constructorului celui mai mare obiectiv public din județul Sibiu. Licitația se va lansa cu o clauză suspensivă prin care contractul va fi încheiat doar după identificarea finanțării.

Parcare supraetajată la Militar

Ministerul Apărării intenționează să construiască un garaj subteran și o parcare supraetajată pentru Spitalul Militar. Studiul de fezabilitate pentru această construcție urmează să intre în curând în faza de licitație. Capacitatea construcției nu este menționată în documentație, dar se urmărește „un număr cât mai mare de locuri de parcare”.

Pădurarul anului

La doar 25 de ani, Silviu Andrei Gligor a fost desemnat „Pădurarul anului” în județul Sibiu, o distincție care se acordă în cadrul tuturor direcțiilor silvice din țară. Silviu are în grijă peste 1000 de hectare de pădure și petrece, adesea, și 12 ore pe zi în pădure.

Cât înseamnă 3 luni de amenzi?

Poliția Locală Sibiu a „produs” peste 3 milioane de lei din amenzi în ultimele 3 luni de zile. Peste 1 milion de lei au intrat în conturile administrației locale în timp ce la bugetul de stat sau dus peste 2 milioane. În articol vedeți care contravenții aduc cei mai mulți bani statului.

Manager nou la Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal are un manager interimar pentru următoarele 120 de zile. Alexandru Chituță îl înlocuiește pe Sabin Luca, printr-un ordin al ministrului Culturii, Lucian Romașcanu. Noul proiect de management al lui Sabin Luca urmează să fie analizat din nou de către minister.

Familia Iohannis, la funeraliile reginei

Klaus și Carmen Iohannis au participat la funeraliile reginei Marii Britanii. Ei au participat și la dineul organizat de Regele Charles al III-lea în memoria mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Fotografii cu cuplul prezidențial au fost făcute publice de stilista primei doamne.

De la Cupa Davis la Sibiu Open

Colegi în echipa de Cupă Davis a României, Victor Cornea și Marius Copil vor fi adversari la turneul care a început ieri la Sibiu. Alături de ei, în turneul ATP Challenger joacă și Nicholas Ionel, tenismenul care a adus singurul punct al României în barajul cu Slovacia.

CSU, fără victorie

Baschetbaliștii sibieni nu au reușit să câștige niciunul dintre cele 4 meciuri de pregătire disputate până acum. Echipa se pregătește pentru Memorialul Tordai, unde va juca ultimele două meciuri amicale înaintea debutului de sezon.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus