Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Actualizare Alexandru Chituță, manager interimar la Brukenthal. Noul proiect de management al lui Sabin Luca va fi reevaluat

Actualizare Alexandru Chituță, manager interimar la Brukenthal. Noul proiect de management al lui Sabin Luca va fi reevaluat

Muzeul Național Brukenthal a anunțat că începând de astăzi, 19 septembrie, conducerea va fi asigurată de directorul de marketing al Muzeului, Alexandru Chituță.

Actualizare 14:26:

Alexandru Chituță, directorul interimar al muzeului, spune că a primit cu bucurie ordinul Ministrului Culturii și că deja a avut prima ședință cu echipa muzeului.

„Am răspuns cu bucurie la ordinul Ministrului Culturiii de a prelua interimatul Muzeului Național Brukenthal unde deja lucrez de șase ani. Este o conducere interimară, însă am avut ședință cu echipa, cu șefii de secție, vom încerca să continuăm ceea ce s-a făcut la Muzeul Național Brukenthal și vom încerca să aducem o notă de deschidere pentru public, pentru alte  instituții culturale din Sibiu și din țară, vom încerca să aducem muzeul la standardele de marketing, de publicitate, de vizibilitate a oricărui muzeu care există în acest moment în lumea aceasta”, a spus acesta pentru Turnul Sfatului.

Acesta a mai vorbit despre colaborarea cu Ministerul Culturii, dar și despre planul de a include Muzeul Național Brukenthal în Rețeaua Națională a Muzeelor.

„Am bucuria să am o echipă care mă susține și împreună cu echipa vom lua cele mai bune decizii, sperăm să avem o colaborare foarte bună și cu Biserica Evanghelică, mulțumim ministerului Culturii și ministrului Lucian Romașcanu pentru deschiderea din partea ministerului. Avem nevoie să ne consultăm pe mai multe probleme. Muzeul Național Brukenthal va face solicitare de intrare în Rețeaua Națională a Muzeelor. Nu facem parte din rețea și ar trebui să nu ne izolăm, dorim să fiu un muzeu între muzeele naționale pentru că avem de ce să fim acolo, avem o echipă de specialiști extraordinară și un patrimoniu extraordinar. Putem aduce un plus de valoare și putem învăța și de la alții”, a concluzionat acesta.

Știre inițială: Ministerul Culturii a emis în 15 septembrie 2022 un ordin de ministru care arată faptul că începând de astăzi, 19 septembrie, conducerea interimară a Muzeului Național Brukenthal este asigurată de Alexandru Constantin Chituță. Totodată, potrivit ordinului, se aprobă reluarea privind organizarea și desfășurarea analizei noului proiect de management al directorului Sabin-Adrian Luca.

Sabin Adrian Luca și-a încheiat vechiul mandatul de manager și a depus un nou proiect managerial care a fost notat cu 9,28 și care urmează să fie reevaluat. Potrivit Articolului zece al regulamentului de concurs postat pe site-ul Ministerului Culturii, în situația în care se înregistrează diferențe mai mari de două puncte între notele acordate de membrii comisiei de concurs, se va relua notarea. Procedura notării se reia ori de câte ori se constată că există diferențe mai mari de două puncte între notele acordate de membrii comisiei de concurs, pentru fiecare etapă în parte.

„Vă aducem la cunoștință  faptul că Ministerul Culturii a emis ordinul nr 819/19.09. 2022, care prevede că începând cu data de 19. 09. 2022 conducerea interimatului Muzeului National Brukenthal  va fi asigurată de dl. dr. Alexandru Constantin CHITUȚĂ”, au transmis reprezentanții Muzeului Național Brukenthal.

Reporterul Turnul Sfatului a încercat să ia legătura atât cu Alexandru Chituță, cât și cu Sabin Adrian Luca, dar până la momentul scrierii articolului nu a primit niciun răspuns.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

21 comentarii

Recunoștința, boala de câini.

Acum 1 an

Și tu Brutus..... musti mana care te-a hrănit.
Raspunde

Bucurie

Acum 1 an

O face "cu bucurie" chiar! Este penibil modul in care ajuns acest domn sa conduca muzeul Brukenthal care se pare ca are planuri mari de viitor, deci se va instala bine acolo.
Raspunde

Reconostinta

Acum 1 an

Chituta a dat dovada de recunostinta, mult peste capacitatile unora, sa nu uitam cine a iesit in fata sa ii ia apararea lui Luca, nu tot Chituta!
Raspunde

Esuata

Acum 1 an

Nu cred Mariana R.! cea care a muscat mana care a hranit-o si cu care a facut contracte ai fost chiar tu. Care din buna colaboratoare te ai transformat rusinos in femeia sandwich. Dar exista ceva, de care poate ai uitat, tot materialul de dinainte si dupa ”divortul” tau de Luca e la Brukenthal, poate cineva va face o teza de doctorat pe aceasta tema. In locul tau mi-as vedea de nepoti. Esti penibila!
Raspunde

Sibianul

Acum 1 an

O palarie mult prea mare pentru dnul Chituta! PNL-ul ne-a obisnui sa promoveze oameni mediocrii in functii cheie, deci nimic nou.
Raspunde

Sibianul

Acum 1 an

ai perfecta dreptate dragule, sti tu ce sti. Sabin Adrian Luca e membru cu carnet de partid PNL, ei l-au numit in functie. Cum l-au numit si pe Dan Nanu, Cristian Lupes alias Mozart. Numirea e foarte inteligenta cel mai vizibil si angajat om al Muzeului Brukenhal preia conducerea, ca nu vrei vrea sa vina unu de la Teleorman sa conduca Brukenthal.
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

vrem veorici și leviuți. importam cu drag de la teleorman, dacă e nevoie. numai ciuma roșie poate adminisfura
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gunther von Tziglari

Acum 1 an

Speram ca viitorul manager sa fie un apropiat al FDGR sau PNL, partidele sufletului sibian! Doar ca muzeul sa nu fie acaparat de rosii de la PSD, care au nenorocit tara si orasul nostru, in atatia zeci de ani de cand sunt la primarie!
Raspunde

Raluca

Acum 1 an

Un Muzeu precum Brukenthal Sibiu are nevoie de un concurs international de management cu asistenta PWC sau E&Y. Management muzeal international nu departamental si nu bazat pe o specialitate muzeala.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Raluca

Acum 1 an

Eu as propune draga un concurs intergalactic. Poate se înscriu și 2 extratereștri și cu o muritoare ca tine sunteți 3 pe un loc.
Raspunde

Raluca

Acum 1 an

Vad ca imi copiezi numele. Concurs international inseamna acces pe o piata a managementului cultural mai larga. Sau acces pe o piata unde managementul unor muzee inseamna mult mai mult decat sa vinzi bilete asteptand vizitatori in propriile birouri.
Raspunde

Culturnic

Acum 1 an

Dar dl. Sabin Luca nu mai iese la pensie?
Raspunde

Management romanesc

Acum 1 an

Mediul cultural romanesc il considera demult manager pe Alexandru Chituta asadar mult succes. Dl Sabin Luca trebuie sa stie sa se retraga.
Raspunde

Really?

Acum 1 an

Hmm! ...domnu ' Chituta are planuri mărețe pentru un interimat!
Raspunde

Hermann

Acum 1 an

Domnul Chituta nu avea nevoie de o functie. Era si asa foarte ocupat cu misiunea pe care si-a asumat-o, aceea de a deschide arta catre public si de a lansa nesfarsitele sale tiruri prin care ne contamineaza cu iubirea sa pentru arta, pentru frumos, ca unul cu un feeling special ce simte emotia si nu poate sa nu o transmita. Felicitari, sunt multe lucruri de facut la Brukenthal. Pentru cei care comenteaza aici, cred ca unii nu au mai vizitat muzeul de ani buni, dar asta e altceva, ii rog sa mearga sa vada nu expozitiile, ci usile de la intrarea in Muzeul Brukenthal, Muzeul de istorie naturala sau arta contemporana. Pe asemenea usi trebuia scos afara Sabin. E dezastru. Muzeul era intr-o deriva totala iar Bisericii Evanghelice putin le pasa.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

„Pe luna ianuarie am plătit gazul și curentul 100.000 de euro, adică 500.000 de lei. Avem multe clădiri, dar și așa este o cifră…Plutim și când nu mai plutim ne punem pușca-n gură și-l rugăm pe domnul Chituță să apese pe trăgaci."- Sabin Adrian Luca, 20 ianuarie 2022, Turnul Sfatului "Noi mergem până la final și când nu mai e, punem bomba, nu-mi dau seama ce se va face." -Ibidem Nu cred că este întâmplătoare decizia Ministerului
Raspunde

Florin

Acum 1 an

Faptul ca ai facturi la utilitati- gaz si energie electrica de 100.000 de euro si nu ai un plan, un set de masuri inseamna lipsa de management. Pe care nici Chituta nu are capacitatea de al avea. Sa eficientizezi energetic, sa iti diversifici serviciile si implicit sa iti cresti bugetul. Vreau sa stiu daca au departament de dezvoltare cu economisti si specialisti in marketing cu studii in strainatate. Daca te astepti sa vina Bugetul central sa iti plateasca facturile esti intr-o grava eroare. Muzeul Brukenthal trebuie sa se autofinanteze.

Raspunde

Oarecare

Acum 1 an

Si Chituta s-a grabit sa apese pe tragaci si sa se instaleze in functie ... cu bucurie si crestineste cum a invatat la teologie.

Raspunde

Oarecare

Acum 1 an

Nu cred ca decizia i a aparținut lui Chituta, nu el s a pus în funcție. Decizia e a ministerului Culturii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florin

Acum 1 an

Dacă ești asa un profesionist cred ca orice manager te așteaptă sa le dai soluții. Apropo câte muzee din România se autofinanțeaza în totalitate? Da ne o lista. Luminează-ne!
Raspunde

Dan

Acum 1 an

Vai de mama noastră !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus