Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Cindrea a plecat în concediu de odihnă

Cindrea a plecat în concediu de odihnă

 

După procesul pierdut la Înalta Curte de Casație și Justiție, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a intrat în concediu de odihnă. Acesta nu răspunde pe telefonul mobil, iar funcționarii de la CJ spun că acesta nu va fi disponibil o perioadă. ”Domnul președinte se află în concediu de odihnă”, este răspunsul sec primit de la secretara acestuia.

La începutul anului, președintele și vicepreședinții Consiliului Județean au trebuit, conform OG nr. 80/2003, să anunțe perioadele de concediu de odihnă plătit, pentru cele 25 de zile lucrătoare. Cindrea a trecut perioadele 3 august 2015 - 21 august 2015 și 28 decembrie 2015 - 11 ianuarie 2016. În afara acestor zile, el mai poate lua legal încă trei zile de concediu de odihnă plătit.

La începutul acestei săptămâni, președintelui Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, i-a fost respins ca nefondat apelul făcut împotriva sentinței din 10 decembrie 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Sectia Penală, prin care acesta era condamnat la un an de închisoare pentru conflict de interese de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.

Cindrea a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte, care l-au acuzat de conflict de interese din cauza faptului că și-a angajat soția la cabinetul parlamentar, cât timp Cindrea a fost deputat. Interesant este faptul că procurorii au fost sesizați asupra acestei spețe de către Agenția Națională de Integritate. Care agenție, la rându-i, a redactat un raport prin care constata incompatibilitatea lui Cindrea, din cauza angajării soției sale în cadrul biroului săi de parlamentar. Cindrea a atacat respectivul raport în instanță, ai cărei judecători i-au dat dreptate și pe fond și la contestație.

Conform deciziei de la ÎCCJ, Cindrea poate rămâne președinte al Consiliului Județean și de asemenea poate candida anul viitor la alegerile locale sau la cele generale.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus