Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Spectacole în premieră, festival handmade și competiții sportive, în weekend, la Sibiu

Spectacole în premieră, festival handmade și competiții sportive, în weekend, la Sibiu

Festivalul handmade Creative Buzz își așteaptă vizitatorii în acest weekend. Evenimentul, care este o inițiativă de susținere și promovare a artiștilor și artizanilor din România, a fost ”gândit din perspectiva înlesnirii accesului la obiecte unicat, create manual.

”Pregătește-te de o sesiune handmade, la început de toamnă, în Librăria Habitus! Veniți să admirați și să vă inspirați de la cei mai buni meșteri artizani care vor reda toamna în culori prin intermediul creațiilor lor. Obiecte de decor, bijuterii și accesorii, lădițe pictate, jucării inedite, cosmetice naturale, dulcețuri de casă și multe altele, le găsiți cu prisosință la festivalul handmade Creative Buzz, ajuns la ediția a V-a, la care sunt invitați toți admiratorii produselor handmade”, spun organizatorii.

Ana Maria Butura, vine de la Cluj, pentru a crea o atmosferă orientală, prin tatuajele henna pe care le va realiza pe toată durata festivalului.

Pe lângă produsele pe care le vor aduce cei 25 de expozanții organizatorii pregătesc o tombola cu premii, pentru toți cei care achiziționează produse în cele trei zile de festival.

Festivalul are loc în perioada 18-20 septembrie în Librăria Habitus, între 11:00-20:00.

Premiere la teatrele sibiene

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în 20 septembrie, premiera spectacolului „Die Drei Schweinchen, die... Eigentlich Vier sind / Cei trei purceluși, care...sunt patru” în regia Èvei Lábadi Megyes.

Cea mai nouă producție de la Teatrul pentru Copii din Sibiu îi aduce în fața publicului pe unii dintre cei mai simpatici purceluși din toate timpurile: Ginger, Edgar, Bruno și Candid. Cei patru purceluși vor ajunge pe scena Teatrului „Gong” cu ajutorul unui camion din lemn cu o lungime de 2,70 metri și care cântărește 90 de kilograme. Producția de la Sibiu îmbină tehnica teatrului de umbre cu arta mânuirii păpușilor și jocul actorilor la vedere. Construit cu mult umor, spectacolul de la Sibiu se distinge prin ritmul muzical și vesel ce îi va captiva atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari.

„Trăiască puterea Guiiiitz! este replica finală a spectacolului. În această scurtă replică este concentrat tot mesajul piesei: nu banii și bogăția contează, ci prieteniile adevărate. Atunci când suntem uniți cu adevărat putem învinge orice rău, chiar și pe lupul cel fioros.”, a declarat regizoarea spectacolului. Povestea reinventată după faimosul basm englezesc („Cei trei purceluși”) este o alegorie despre bine şi rău, despre lupta dintre ele şi despre supremaţia binelui. Montarea de la Sibiu vorbeşte şi despre lumea contemporană, atât de obsedată de profit şi de bani pentru care nu se dă în lături de la nimic, ba chiar distruge locurile de joacă ale copiilor şi spaţiile verzi, adică elementele esenţiale în existenţa unui om (copilăria şi natura) pentru a face loc construcţiilor profitabile. Omul îşi sabotează propria existenţă. Desigur, toate acestea sunt povestite pe înţelesul celor mici, într-un basm care îmbină magia cu realitatea cotidiană.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu  va prezenta la sfârșitul săptămânii premiera națională a spectacolului „Nathan înțeleptul”, în regia lui Armin Petras, unul dintre cei mai importanți regizori contemporani.

Spectacolul „Nathan înțeleptul”, după Gotthold Ephraim Lessing, în regia lui Armin Petras este rezultatul unuia dintre cele mai mari proiecte de coproducție demarate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, împreună cu Teatrul Național din Stuttgart. Schauspiel Stuttgart a participat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu din acest an, cu trei spectacole. Proiectul nu se limitează doar la o simplă punere în scenă a piesei de teatru, ci urmărește scopuri concrete, dimensiunea socială a terorismului și mai ales a rasismului în aceste două țări, fiecare cu particularitățile sale. Textul lui Lessing este “tradus” din perspectiva dezbaterilor pe tema violenței din Europa de astăzi. Pe 17 martie 2016 va avea loc premiera spectacolului la Schauspiel Stuttgart, urmată de o serie de reprezentații la Teatrul Național din Oslo și de un turneu în Luxemburg.

„În acest spectacol avem de-a face cu diferite culturi, prin tema piesei și structura pe care am aplicat-o textului, care duc la o spirală a violenței ce are de-a face cu situația actuală din Europa și din întreaga lume. Am senzația că Europa se reconstruiește, se va schimba modul de gândire, de aceea ce facem noi pe scenă este un experiment. Este cel mai interesant spectacol la care am lucrat în ultimii ani, iar trupa de la Sibiu este formată din actori excepționali, rar am întâlnit o trupă care să se bucure atât de mult de lucrul la un spectacol”, a declarat Armin Petras.

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 19 septembrie, ora 19:00, iar premiera va avea loc duminică, 20 septembrie. Distribuția celor două reprezentații este formată exclusiv din actori TNRS și beneficiază de participarea extraordinară a muzicianului Marius Mihalache. Scenografia spectacolului este realizată de Dragoș Buhagiar.

Tenis și Strongman Champions League

Sibiu Open, cel mai important turneu de tenis din Transilvania, revine în perioada 19 - 27 septembrie la Tenis Club Pamira.

Primele două zile ale competiției sunt dedicate turneului de calificări ce va completa tabloul principal al competițiilor de simplu și de dublu. Tabloul este alcătuit din 32 de jucători, pe tabloul de dublu fiind înscrise 16 echipe. Sibiu Open pune la bătaie 90 de puncte ATP și premii totale în valoare de 65.000 de dolari.

Intrare liberă până în faza finalelor. Bilet finală – 25 lei

Piaţa Mare din Sibiu găzduieşte, în 19 şi 20 septembrie, cea de-a doua ediţie a "Strongman Champions League".

Cei mai puternici oameni din lume, printre care se numără campionul mondial en-titre şi, totodată, câştigătorul de la Sibiu, în 2014, austriacul Martin Wildauer, Krszystof Radzikowski - campion mondial acum doi ani - şi Dainis Zageris - clasat al patrulea, la finalul sezonului precedent - se vor înfrunta în 7 probe de forţă, îndemânare şi rezistenţă. Punctele acumulate în urma parcurgerii acestora sunt extrem de importante în lupta pentru titlul de cel mai puternic om al lumii. Finala Campionatului Mondial va avea loc în luna noiembrie, la Kuala Lumpur, în Malaysia.

Cei 12 sportivi care participă la ediţia din acest an, de la Sibiu, vor trage un autobuz, vor rostogoli cauciucuri cu o greutate de 400 de kilograme, vor ridica pietre de peste 150 de kilograme sau vor trebui să facă genoflexiuni cu autoturisme.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus