Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
19°C

A fost publicat calendarul Evaluării Naţionale pentru 2016

A fost publicat calendarul Evaluării Naţionale pentru 2016

Calendarul Evaluării Naţionale pentru anul viitor a fost publicat și nu aduce practic nicio schimbare pentru elevi, astfel Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline, iar repartizarea computerizată în licee va avea loc tot în trei etape.

Cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia în 17 iunie 2016, iar în perioada 15-17 iunie va avea loc înscrierea la Evaluarea Naţională. Candidaţii vor susţine probele scrise în 27 iunie la Limba şi literatura română, în 28 iunie la Limba şi literatura maternă şi în 29 iunie la Matematică. Examenele se vor desfășura sub supraveghere video. Rezultatele vor fi afişate în 1 iulie, până la ora 16:00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16:00 şi 20:00. În perioada 2-4 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Notele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională vor conta la admiterea în liceu, prin repartizare computerizată.

Comisiile din unităţile de învăţământ şi cele judeţene, de organizare a evaluării naţionale vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, vor fi verificate înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus