Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

O nouă ediție CibinFEST se pregătește să înceapă. Află care sunt surprizele festivalului din acest weekend!

O nouă ediție CibinFEST se pregătește să înceapă. Află care sunt surprizele festivalului  din acest weekend!

Zeci de ospătari, hectolitri de bere și sute de kilograme de preparate culinare așteaptă să înceapă joi, 24 septembrie, CibinFEST, festivalul de bere unde vizitatorii sunt serviți la masă. De câteva luni, organizatorii și firmele locale Hermania-Albota și Bătrânu’ Sas lucrează intens pentru a pune la punct sistemul de servire la masă al festivalului, cea mai mare noutate și provocare a ediției din acest an. Întrucât este ceva nou și pentru vizitatori, este important ca aceștia să știe cum funcționează acest sistem.

O armată de ospătari

Toate mesele de bere din cort beneficiază de servire la masă. Pentru asta, câteva zeci de ospătari vor fi prezenți în cort, astfel încât servirea să se facă rapid. Ospătarii vor aduce atât băutura cât și mâncarea aleasă de pe meniurile care se vor afla pe fiecare masă. Pentru a asigura vizitatorilor o atmosferă bună încă de la început, aceștia vor aduce întâi băuturile și apoi mâncarea. Plata comenzii se va face pe loc, în momentul în care produsele sunt aduse la masă. Pentru a facilita plata este pus în practică un sistem de jetoane.

Sistemul de jetoane

Plata se va face în jetoane valorice de cinci lei. Acestea pot fi procurate la una dintre cele opt case speciale din interiorul cortului. ”Este de preferat ca vizitatorii să le achiziționeze încă de la sosirea în cort, pentru a nu se ridica ulterior de la masă. De asemenea, este mai rapid ca doar o persoană de la masă să facă acest lucru pentru a scurta cozile și a face totul mai rapid. Jetoanele pot fi folosite în oricare dintre cele patru zile, la orice oră. Ele sunt valabile doar în cort, pentru plata preparatelor alimentare și a băuturii”, spun organizatorii.

Un meniu rapid și gustos

Meniul a fost conceput de gastronomi astfel încât preparatele să fie proaspete, să poată fi gătite la fața locului și servite rapid. Astfel au urmărit să fie timpi cât mai mici de așteptare pentru vizitatori, fără să lipsească însă preparatele tradiționale unui festival de bere autentic. Acestea sunt: pui la rotisor, șnițel de porc cu salată bavareză și gem, ceafă marinată la grătar, păstrăv la grătar, Bratwurst - cârnați bavarezi la grătar și mici la grătar. Între orele 10:00 – 13:00 va fi servit meniul de mic dejun bavarez, compus din Wiener (crenvurști lungi) și Weisswurst serviți cu muștar dulce bavarez. Începând cu ora 13:00 va fi disponibil meniul complet al festivalului.

Cortul se deschide în fiecare zi la ora 10:00, iar pe parcusul zilei vizitatorii vor putea asculta muzică bavareză și de fanfară alături de Neppendorfer Blaskapelle, Cibinfest Sextet și Fanfara Sunetul Muzicii. La ora 19:00 începe, în fiecare zi, concertul formației Spatzen 2000, formația legendară a festivalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus