Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
-1°C

Ilie Gheorghe și Marian Râlea în premiera spectacolului „Noaptea bufonilor“ la TNRS

Ilie Gheorghe și Marian Râlea în premiera spectacolului „Noaptea bufonilor“ la TNRS

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu anunță premiera oficială a spectacolului „Noaptea bufonilor“, în montarea regizorului Alexa Visarion, cu doi actori de excepție în rolurile principale: Ilie Gheorghe și Marian Râlea.

Alexa Visarion propune pentru prima sa colaborare cu Teatrul Național din Sibiu o versiune scenică proprie după texte de Cehov și Shakespeare, intitulată „Noaptea bufonilor“. Pornind de la „Cântecul lebedei“ – pe care Cehov o considera „cea mai mică dramă din lume” – Alexa Visarion s-a îndreptat spre Shakespeare, cu dorința și ambiția de a-i aduce împreună pe cei doi dramaturgi care au exprimat, fiecare în stilul său, existența tragi-comică a ființei în universul teatral.

Spectacolul este un omagiu adus Teatrului și Actorului. Ilie Gheorghe este Actorul, cel care se găsește întotdeauna la rampă. Marian Râlea este sufleorul, cel nevăzut de public, dar care devine acum partenerul de scenă al Actorului, într-un dialog ce reconstituie fragmente din marile texte dramatice. Este pentru prima dată când Ilie Gheorghe și Marian Râlea joacă împreună într-un spectacol, ceea ce creează un anumit tip de anvergură profesională și umană. „Noaptea bufonilor“ este un amestec de râs și plâns, de dramă și bufonerie, de melancolie și violență. Un spectacol alcătuit din cuvinte și din tăceri, în egală măsură. Iar la final, așa cum spune Alexa Visarion, „rămâne ecoul“.

„Un spectacol despre magia și deriziunea ce sălășluiesc în arta actorului, despre dragostea neliniștitoare a publicului pentru arta întrupării ființei în semn...Spectacolul nostru ne trece prin vrajă, prin înălțare, prin poezie, neuitând niciodată dublul însoțitor: degradarea, ridicolul, bătrânețea, singurătatea... Cred că spectatorii talentați ai Sibiului pot să se întâlnească într-o ceremonie, orchestrată de pasiune și talent cu o lume ce ne susține universul existențial”, a spus Alexa Visarion.Alexa Visarion_TNRS

Premiera va avea loc joi, 1 octombrie, de la ora 19:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus