Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Sala Thalia, rampa de lansare a tinerilor artiști

Sala Thalia, rampa de lansare a tinerilor artiști

Concursul de canto “Vox Artis” reunește tineri artiști din 13 tări aflaţi la început de carieră.  43 de  artişti din Koreea, Grecia, Anglia, Rusia, Bulgaria, Mexic, Ucraina, Australia, Rep. Moldova, Franţa, China, Hong Kong şi România concurează în faţa unui juriu compus din personalităţi ale scenei lirice internaţionale. Evenimentul se desfășoară între 23-27 septembrie, în cadrul Sibiu Opera Festival.

Din juriu fac parte personalităţi internaţionale din lumea teatrului muzical: dirijori, solişti, manageri, critici muzicali, impresari. Printre aceștia se numără Maestro Giuseppe Sabbatini din Italia, soprana Georgeta Stoleriu, soprana Irina Bossini solistă a Teatrului Bolshoi, Costin Popa- critic muzical și Tomas Studeny director artistic la Opera of South Bohemian Theatre din Cehia.

Caștigătorii sunt premiați cu 2.000 de euro pentru locul 1, 1.500 de euro locul 2 si 1.000 de euro locul 3. Pe lângă premiile în bani sunt acordate și o serie de premii speciale din partea unor instituții de operă recunoscute în țară si din străinătate printre care Opera Naționala din Cluj-Napoca, Opera Naţională din Iaşi, Opava Silesian Theatre din Cehia, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Mihail Jora – Bacău şi Opernsänger Studio din Viena.

Accesul publicului este liber la toate probele de concurs care vor avea loc la Sala Thalia miercuri, joi şi vineri.

Concertul intitulat „Vocile operei” programat duminică, 27 septembrie 2015, marchează, tradiţional, încheierea Concursului „Vox Artis” printr-o gală a laureaţilor. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul italian Orazio Baronello, acompaniază evoluţia celor mai buni tineri artişti lirici participanţi la competiţie.

Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Sălii Thalia. Preţul unui bilet este de 16 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus