Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Următoarea ediție Sibiu Fringe se va desfășura după “modelul Edinburgh”

Următoarea ediție Sibiu Fringe se va desfășura după “modelul Edinburgh”

Ediţia din 2016 a festivalului Sibiu Fringe va avea loc în perioada 10 –  19 iunie şi va avea ca şi temă „rost/sense”. Sibiu Fringe este un festival dedicat artelor spectacolului, dedicat ”tuturor proiectelor culturale independente, un festival ce urmăreşte promovarea inovaţiei precum şi libertatea creaţiei”.

“După un deceniu de încercări în teatrul independent vin şi adresez o întrebare publicului sibian şi nu numai. Are vreun ROST teatrul independent? Aceeaşi întrebare în egală măsură o adresez şi artiştilor din zona indepedentă ce se zbat zi de zi ca să supravieţuiască la propriu”, a spus Cătălin Grigoraş preşedintele festivalului.

Potrivit organizatorilor, Sibiu Fringe se desfăşoară după “modelului Edinburgh” în paralel cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Graţiela Bădescu, director artistic al festivalui spune că “Sibiul este singurul care realmente are de câştigat. Cu cât ai mai multe evenimente în acelaşi timp cu atât oraşul atrage mai mulţi turişti, spectatori ce au de unde alege. Să privim modelul Edinburgh unde doar în august se întâmplă cinci sau șase evenimente în acelaşi timp, iar oraşul atrage două milioane de turişti în condiţiile în care acolo locuiesc până în 500 mii de locuitori.

Sibiu Fringe este singurul festival de teatru din România care funcţionează asemeni marilor festivaluri de Fringe de la Avignion şi Edinburgh”.

La festivalul Fringe de la Sibiu nu sunt acceptate spectacole care nu sunt create în sistem independent. Mai mult trupele ce vin la Sibiu au posibilitatea să îşi promoveze spectacolele în stradă. Asta pentru că artiştii nu sunt remuneraţi cu o sumă stabilită din bugetul festivalului, ei sunt plătiţi din încasările spectacolelor, ”aşa că interesul fiecărei trupe este să aibă audienţă maximă”.

Timp de zece zile, festivalul își propune să transforme Sibiul în capitala teatrului independent, aducând aici spectacole, performance-uri, concerte, ateliere de lucru şi experimente teatrale atât din ţară cât şi din străinătate.

 

SIBIU FRINGE FETE

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus