Marţi,
06.12.2022
Ceata
Acum
5°C

Aproape 800 de tineri au încercat să se angajeze la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Aproape 800 de tineri au încercat să se angajeze la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Astăzi s-a desfăşurat în Sibiu și Mediaș Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu.

La Bursă au participat aproape 800 de persoane, care au avut de ales dintr-un număr total de 1.283 locuri de muncă vacante puse la dispoziţie de 74 de agenţi economici din judeţ.

”La Sibiu 53 de firme au oferit 900 locuri de muncă, iar la Mediaş 21 de agenţi economici au oferit 383 posturi. Din totalul persoanelor participante 397 au fost  absolvenţi. Dintre persoanele intervievate 247 au fost selectate în vederea încadrării, în meserii de inginer mecanic, inginer producţie, lucrător comercial, inspector asigurări, operator maşini cu comandă numerică, economist, proiectant inginer mecanic, inginer electronist, montator subansamble şi altele, urmând a ocupa un loc de muncă după susţinerea unui interviu sau a unei probe de lucru la sediul angajatorului”, spune Dana Radu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.

Pe lângă punerea faţă în faţă efectiv a cererii cu oferta de forţă de muncă, bursa a încercat şi o familiarizare a proaspeţilor absolvenţi cu practicile de căutare a unui loc de muncă, cu participarea la interviuri de angajare precum şi cu tendinţele actuale ale pieţei muncii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus