Joi,
05.08.2021
Cer Senin
Acum
19°C

DREPT LA REPLICĂ al firmei care furnizează laptele și cornul: "Stimați părinți, ne cerem scuze"

DREPT LA REPLICĂ al firmei care furnizează laptele și cornul:

Firma din Târgu Jiu care asigură laptele și cornul elevilor din Sibiu răspunde în urma problemelor legate de calitatea produselor furnizate, cel puțin în prima săptămână de școală. Deși au fost chestionați de reprezentanții Turnul Sfatului cu privire la acest aspect, reprezentanții firmei nu au trimis un răspuns. În schimb, au solicitat un drept la replică, în urma articolului Baron de Gorj, cercetat de DIICOT, furnizează cornul copiilor din Sibiu. Mii de produse retrase de OPC. Practic, articolul vorbește despre nenumăratele nereguli sesizate de părinți, profesori, inspectorii OPC și reprezentanții autorităților, referitor la laptele și cornul pe care elevii sibieni le-au primit în școli. În urma sesizărilor părinților și ale profesorilor referitor la calitatea produselor pe care le primesc copiii, Consiliul Județean, beneficiarul acestui contract, a chemat firma la discuții și i-a amenințat pe reprezentanții săi cu rezilierea contractului.

Firma SC Achiziție și Dezvoltare din Târgu Jiu a emis următorul drept la replică, în care recunoaște problemele apărute, promite să le remedieze și își cere scuze părinților (cităm exact):

"Achiziție și Dezvoltare SRL arată că, încă de la depunerea ofertei în cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică, nu a manifestat decât bună-credință și speranța că va realiza acest contract, în cazul în care va fi adjudecat, în condițiile de calitate impuse de autoritatea contractantă, întocmai ca și în anul școlar 2014-2015.

Conform prevederilor legale în vigoare, Achiziție și Dezvoltare SRL a depus oferta individuală și a declarat subcontractanți pe Succes Nic Com SRL - pentru produse de panificație, respectiv pe Lactag SA - pentru produse lactate.

Urmare sesizării deficiențelor de tip calitativ, am procedat, de urgență, tocmai pentru a nu exista niciun risc de îmbolnăvire a beneficiarilor finali consumatori (copii), la înlocuirea subcontractantului Lactag SA, respectiv la mustrarea subcontractantului de produse de panificație care, la rândul său, a schimbat furnizorul de ambalaj, acesta fiind sub parametri contractați, ceea ce făcea imposibilă lipirea corespunzătoare a ambalajului, fapt ce a dus la ruperea acestuia în timpul manipulării, pe traseul fabrică-destinatar final. Însă, cum Lactag SA nu a avut nicio posibilitate tehnică de a preveni și îndrepta tipul de deficiențe reclamat și constatat de reprezentanții OPC, nu am avut altă alternativă, decât înlocuirea sa.

Stimați cititori, părinți/bunici/rude ai copiilor din județul Sibiu, care beneficiază de programul guvernamental "Laptele și cornul", ținem , pe această cale, să ne cerem scuze în mod public pentru debutul "necorespunzător" al contractului, ținând să vă asigurăm că, pe viitor, nu se vor mai repeta astfel de "episoade", acest lucru fiind înțeles inclusiv de către colaboratorii noștri - subcontractanți - care și-au asumat un angajament pe care avem convingerea că îl vor urma!

De asemenea, ținem să învederăm că, orice problemă legală, a oricărui colaborator, terț al subscrisei, îl privesc exclusiv pe acesta, și, atâta timp cât nu-i este interzisă desfășurarea activității, iar cadrul legal în vigoare permite, nu există niciun impediment care să obstrucționeze într-un fel sau altul, angajarea sa în derularea de contracte.

În particular, arătăm că, Succes Nic Com SRL este sub incidența Legii nr.85/2014 însă, și-a manifestat în mod expres intenția de reorganizare a activității, sens în care va propune un plan de reorganizare, în termen legal, societatea depunând eforturi pentru derularea activității la aceeași parametrii de calitate cu care a devenit un nume pe piață, încercând să-și mențină standardele de calitate și portofoliul de clienți. Or, în acest sens, facem apel la buna dvs. credință și, cu un simplu exercițiu de memorie, avem siguranța că vă amintiți de cornul școlar produs de același Succes Nic Com SRL pentru anul școlar 2014-2015! Un produs cu care subscrisa a primit un binemeritat calificativ pentru modul de derulare a contractului cu obiect similar în anul școlar 2014-2015!

În consecință, orice încercări de denigrare, atât a noastră, cât și a subcontractanților/colaboratorilor noștri sunt neîntemeiate și nefondate, scopul lor fiind exclusiv de a dezinforma opinia public, fapt ce ne poate aduce un însemnat prejudiciu de imagine și nu numai!"

Dreptul la replică este semnat de administratorul SC Achiziție și Dezvoltare SRL, Loredana Maria Rădulea.

Comentarii

4 comentarii

Alexandru Graur

Acum 5 ani

Un articol plin de "agramaticalitati", vorba lui Costi Costita. Felicitari, Turnul Sfatului, felicitari, d-na administrator al nustiucareisocietaticomerciale :)).
Raspunde

Mihai

Acum 5 ani

Brilule, pe asta il platiti de-a scris mizeria asta, sau e in practica, din VL?!
Raspunde

MB

Acum 5 ani

Poate ca problemele legate de ambalaj le-au rezolvat, dar... gustul de "apa alba" al "laptelui" e acelasi. Iar cornul ala e cam imposibil de inghitit, caci iti ramane in gat. Asta chiar si in cazul in care produsele respective nu sunt stricate...
Raspunde

MC

Acum 5 ani

Cornul desi produs de acelasi Succes ca si anul trecut scolar, acum este este oribil. Anul trecut avea un gust mai acceptabil. acum e groaznic. Laptele desi nu mai este de la Lactag este si mai oribil.Chiar si acum este imposibil sa nu gasesti macar cateva pahare cu " capacul" perforat din cauza "gratarelor" de deasupra. De ce nu se mai da copiilor lapte uht cum se dadea acum vreo doi trei ani ( triunghiul) ?Era mai usor de pastrat si de manevrat de catre persoanele care aveau contract cu acestea. Cat au fost contracte locale nu au existat probleme de genul acesta, sau daca au fost , au fost f putine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus