Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Construirea noului sediu al Casei de cultură începe săptămâna viitoare

Construirea noului sediu al Casei de cultură începe săptămâna viitoare

Un milion de euro, cu tot cu TVA, este valoarea contractului semnat zilele trecute de Casa de cultură a municipiului Sibiu cu firma SC Alex Rom SRL, din Mediaș, pentru construirea unui nou sediu în Parcul Tineretului. Noua clădire va fi construită peste actualele imobile, care vor fi demolate, în majoritate. ”Săptămâna aceasta vom finaliza mutarea provizorie într-un apartament de pe bulevardul Victoriei, iar săptămâna viitoare vom semna ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuție pentru clădire este de un an și jumătate, dar finalizarea investiției se va face în 22 de luni. Deci, da, undeva în 2017 ne vom muta în noul sediu”, declară Ovidiu Dragoman, directorul Casei de cultură a municipiului Sibiu, pentru Turnul Sfatului. Potrivit unei decizii a Consiliului Local Sibiu de la începutul acestui an, pe perioada derulării lucrărilor susținute din fonduri locale, CCM Sibiu va funcționa pe Calea Victoriei, nr. 39.

fatade casa de cultura a municipiului

Noul sediu, mai ales pentru Teatrul de balet

Noua clădire care va fi ridicată în Parcul Tineretului, pe amplasamentul a ceea ce a fost cândva ”teatru de vară” va fi folosită în special pentru Teatrul de balet de la Sibiu, instituție înființată în 2008, în cadrul Casei de cultură a municipiului Sibiu. Clădirea ce va fi construită va avea o amprentă la sol de 391 mp, iar suprafața construită desfășurată va fi de 931 de mp. ”Noul sediu administrativ al Casei de Cultură din Sibiu din cadrul obiectivului «Extindere, etajare și reamenajare sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu» este conceput pentru a dezvolta mai bine programele culturale din oraș precum și găzduirea activităților de pregătire balet și dansuri contemporane. Compartimentările, fluxul de persoane, funcțiunile spațiilor sunt toate analizate în perspectiva utilizării întregii construcții cât mai eficient. Astfel, clădirea găzduiește o zonă de birouri și administrativ, o sală de repetiții pentru balet și spații pentru cazare a balerinilor. Persoanele care utilizează clădirea sunt adulte”, se arată în memoriul atașat documentației de licitație, în urma căreia lucrarea a fost atribuită celor de la Alex Rom.

”Corpurile administrativ, de cazare și sala de balet reprezintă un volum întreg, care sunt diferențiate la acoperiș și la fațada principală, asemenea clădirilor din centrul Sibiului. La exterior clădirea este finisată cu tencuială decorativă, culoare gri pastelat deschis în combinație cu placaj ceramic roșu natural deschis - finisaj contemporan cu inspirație din materiale tradiționale: cărămidă aparentă, prezentă în fortificațiile orașului”, memoriu tehnic de arhitectură, autor: SC Mizar Proiect SRL

Multe spații

La subsolul clădirii vor fi amenajate diferite spații de depozitare, zonă de recreere, dar și sala de mese și bucătăria, iar la parter, printre altele, va exista sala de balet, cu o suprafață de 183 de mp, precum și patru camere de cazare cu suprafețe utile de aproximativ 12 mp. La etaj vor funcționa birouri și alte patru camere de cazare, iar la mansardă, alături de trei birouri vor fi amenajate alte opt camere de cazare, cu suprafețe de până la 24 de mp (toate camerele de cazare sunt prevăzute a avea baie). ”La alegerea formei clădirii şi poziționarea pe teren, a avut o importanță deosebită relaționarea cu vecinătățile, în special exigența de a crea continuitatea spațiilor verzi, pornind de la Parcul Tineretului, trecând pe lângă zidul cetății unde se accentuează valoarea ei istorică prin separarea exclusivă de clădirile mai recente. Soluția propusă oferă posibilitatea continuării acestei soluții şi pentru fosta Grădină a Mănăstirii, asigurând astfel continuitatea spațiilor verzi sub zidurile cetății”, se mai arată în memoriul proiectului, realizat de SC Mizar Proiect SRL.

fatada casa de cultura a municipiului II

Foto: Mizar Proiect SRL și Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus