Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Topul celor mai vândute pelerinaje la Agenția de Turism a Mitropoliei

Topul celor mai vândute pelerinaje la Agenția de Turism a Mitropoliei

Părintele Arsenie Boca conduce detașat, în ciuda apropierii Sibiului de Prislop, însă la mare căutare sunt pelerinajele Grecia și Israel. Prețurile sunt cu mult inferioare celor practicate de agențiile clasice de turism. Cinci zile în Grecia, cu vizite în Salonic și Atena, printre altele, costă doar 295 de euro.

La Sibiu Centrul ”Sf. Mare Mucenic Oprea”, care face parte din Agenția de Pelerinaj ”Basilica Travel” a Patriarhiei Române, funcționează pe strada Mitropoliei, la numărul 36. Aici se comercializează pelerinaje, practic excursii la mănăstiri și locuri sfinte, atât în țară cât și în străinătate.

Conform reprezentanților agenției, cea mai cumpărată excursie de către sibieni, vara aceasta, a fost cea la mormântul părintelui Arsenie Boca. Costă doar 50 de lei, durează o zi și se pleacă din Sibiu cu un autocar ”clasificat” iar grupul beneficiază de un ”însoțitor preot sau teolog”.

Pe locul doi între cele mai căutate pelerinaje de către sibieni se numără Grecia, ca destinație. Aici se merge fie la Muntele Athos, fie la Sfinții Nectarie, Ioan Rusul, Dimitrie, Izvorâtorul de mir și Efrem cel Nou. Pelerinajul la Muntele Athos, inclus într-o excursie de o săptămână, costă doar 230 de euro. Este inclusă cazarea și micul dejun, iar în ofertă se menționează că ”deplasarea cu mașina pe muntele Athos, deplasarea cu vaporul, taxa de intrare costă aproximativ 230 de euro de persoană, suma variază în funcție de prețurile practicate de autoritățile locale”. Cealaltă variantă, care include vizite la Salonic și Atena, costă doar 295 de euro, doar cu mic dejun inclus.

Pe locul trei se află pelerinajul în Țara Sfântă, la Israel. Un astfel de pachet pornește ca preț de la 495 de euro și ajunge până la 695 de euro și include biletul de avion dus-întors pe ruta București-Tel Aviv. Credincioșii sunt sfătuiți ca în acest caz să aibă la ei 40 de euro în plus pentru bacșiș la șofer și personalul hotelier.

Dacă sunteți cu ceva mai mare dare de mână și cu evlavie în același timp, puteți alegere pelerinaje care ajung în locuri destul de exotice: insula Corfu, Veneția, Iordania, Cipru, Roma sau Florența. Astfel de pelerinaje depășesc, în unele cazuri, o mie de euro.

Credincioșii cu mai multă credință decât bani pot vizita mănăstirile din nordul Moldovei, bisericile din Oltenia sau Constantinopolul (175 de euro).

”Scopul activității noastre este de a împărtăși tuturor celor care călătoresc alături de noi valorile nepieritoare ale Bisericii. Pentru aceasta căutam să facem din călătoriile noastre adevărate școli ale Duhului Sfânt, fiind călăuze spre o cale pe care Hristos ne invită pe fiecare. Astfel vom păși împreună printre culturi și civilizații de mult apuse sau aflate în plină înflorire, vom medita la semnificația unor evenimente care au marcat și continuă să marcheze cursul istoriei și vom avea prilejul de a poposi pentru o vreme în adâncul insondabil al sufletului nostru. Ne-am specializat de-a lungul timpului pe organizarea pelerinajelor, însă Basilica Travel este agenție de turism tour operatoare , deci oferă toată gama de servicii turistice” – Patriarhia Română despre Basilica Travel
basilica_sibiu
Imagine de la inaugurarea agenției din Sibiu a Basilica Travel

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Odin

Acum 8 ani

Mie ăsta îmi miroase a advertorial sponsorizat de batman!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus