Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Expoziție de afișe din perioada celui de-al Doilea Război Mondial la Palatul Brukenthal

Expoziție de afișe din perioada celui de-al Doilea Război Mondial la Palatul Brukenthal

Fragmente din cel de-al Doilea Război Mondial și evenimente dedicate păcii pot fi văzute la Palatul Brukenthal, în cadrul unei expoziții atipice, care a avut la bază o selecție dintr-o colecție cu peste 20.000 de afișe.

Expoziția „Războiul în afișul polonez. Colecţia Krzysztof Dydo”, organizată în colaborare cu Institutul Polonez din Bucureşti, prezintă afişe din perioada 1939-2014. Aceasta este structurată pe două segmente. Primul segment cuprinde afişe dedicate anilor 1939-1945 în care sunt prezentate momente  precum izbucnirea războiului, masacrul de la Katyń, lagărele de concentrare, revolta din ghetoul Varşovia şi insurecţia varşoviană. Cel de-al doilea segment reunește afișe din perioada 1955-2014, dedicate apărării păcii, conflictelor internaționale și diferitelor forme de terorism contemporan. Afișele prezentate în această expoziție sunt lucrări ale unei întregi pleiade de artiști polonezi, din diferite generații, care formează așa-numita Școală de Afiș Polonez, printre aceștia aflându-se artiști renumiți, precum Galeriei Afișului din Cracovia, Tadeusz Trepkowski, Andrzej Pawłowski, Maciej Urbaniec, Marian Nowiński, Jan Sawka, Rafał Olbiński, Janusz Stanny, Tomasz Bogusławski, Franciszek Starowieyski sau Sebastian Kubica.

Toate lucrările prezentate provin din cea mai mare colecție privată din Polonia, care numără peste 20.000 de afișe, cea a renumitului expert în arta afișului și autor a nenumărate publicații dedicate acestei teme, Krzysztof Dydo, co-fondatorul Galeriei Afișului din Cracovia, care și-a prezentat până acum colecțiile în peste 350 de expoziții, în majoritatea țărilor Europei, precum și în Australia, China, Iran, Canada și SUA.

Vernisajul va avea loc joi, 1 octombrie, de la ora 12:00, la Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus