Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Cea mai nouă metodă de înșelăciune. O femeie romă “oferă” bijuterii în numele lui Cioabă

Mai multe sibience s-au trezit fără bijuterii, în urma unei înșelătorii puse la cale de o familie de romi.

Metoda este nouă și pentru polițiști, care nu s-au mai întâlnit cu acest mode de operare: șoferul unei mașini înmatriculate în străinătate (cel mai probabil, în Bulgaria) oprește ziua în amiaza mare în dreptul femeilor singure, cu vârstă înaintată, care circulă pe diferite străzi din Sibiu. Din mașină coboară o femeie rromă îmbrăcată tradițional și întreabă unde se află Spitalul Județean. Dacă persoana abordată răspunde, femeia începe să-i povestească despre faptul că este rudă cu autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, care a murit în urmă cu doi ani. În memoria sa, continuă femeia, vrea să ofere un set de bijuterii.

Potrivit mărturiilor despuse la Inspectoratul Județean de Poliție de victime, cei care practică această metodă de înșelăciune se orientează foarte bine – dacă potențiala lor victimă poartă cercei, oferă cercei, dacă poartă inel, oferă inel sau, similar, o brățară. Femeia romă insistă ca bijuteriile oferite să fie puse chiar de ea, pe loc, lucru pentru care este nevoie ca victima să-și scoată bijuteriile originale. Acestea sunt apoi puse într-o batistă sau într-un șervețel, iar femeia îmbrăcată în haine tradiționale țigănești mimează un descântec asupra lor și le înapoiază persoanei înșelate, cu specificația ca legământul să nu fie desfăcut decât peste câteva ore, altfel așa-zisul “descântec” nu va avea efect.

Odată ajunse acasă, victimele au surpriza să găsească în batistă bijuteriile false, din tinichea, “oferite” în memoria lui Florin Cioabă.

Din luna iunie și până acum, 6 persoane au depus plângere la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, după ce au fost înșelate prin exact aceeași metodă. Femeile păcălite au între 63 și 80 de ani și au fost abordate în plină zi, pe străzi foarte circulate din Sibiu, ca Rusciorului și Negoveanu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Roman

Acum 8 ani

O femeie ȚIGANCĂ. Haideți să încetăm cu falsitățile, protecția și discriminarea pozitivă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus