Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

Delegație din Hessen, la Sibiu. Conservarea patrimoniului construit, temă de discuții

Delegație din Hessen, la Sibiu. Conservarea patrimoniului construit, temă de discuții

Lucia Puttrich, ministru de stat al landului Hessen(Germania) pentru Relații Europene și Federale, s-a întâlnit luni cu reprezentanții administrației locale, alături de Consulul General al Germaniei la Sibiu, doamna Judith Urban. Potrivit reprezentanților locali, ministrul de stat, aflat în fruntea unei delegații formate din politicieni, s-a arătat impresionat de Sibiu. “Temele discutate au fost foarte variate. Doamna ministru Puttrich a fost interesată să afle mai multe informații despre organizarea administrației locale și gradul de descentralizare, despre sursele de finanțare ale bugetului local, dar și despre forța de muncă și migrarea acesteia. Alte subiecte au fost legate de sistemul de asistență socială, dar și de organizarea învățământului preuniversitar pe plan local, ocazie cu care am prezentat doamnei Puttrich atât investițiile, dar și provocările cu care ne confruntăm. Problematica conservării patrimoniului construit a fost de asemenea o temă foarte importantă abordată în cadrul întrevederii”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului. Din delegația condusă de Lucia Puttrich au mai făcut parte Norbert Kartmann, președintele landului Hessen, politicieni din CDU și Die Linke și reprezentanți ministeriali.

”Aceasta este a doua vizită de anul acesta din partea unor înalți reprezentanți ai landului Hessen. În luna iunie, primarul interimar Astrid Fodor a primit o delegație condusă de Ministrul de Stat pe probleme sociale şi de integrare, domnul Stefan Grüttner şi de doamna Claudia Ravensburg, deputat în Parlamentul landului Hessen”, comunicat Primăria municipiului Sibiu

Foto Primăria municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus