Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Copiii au ocazia să se mute din școală la muzeu

Copiii au ocazia să se mute din școală la muzeu

Muzeul Astra devine sală de cursuri pentru copiii din şcolile generale prin programul cultural “Patrimoniu muzeal- instrument de învăţare”. Orele de şcoală la muzeu debutează în ziua de miercuri, 7 octombrie. Proiectul vine în completarea Caravanei Muzeelor, continuând demersurile de punere în valoare a domeniului muzeal din perspectiva copiilor.

Noutatea abordării este oferită de inversarea raportului practicat în general: activităţile educative desfăşurate în muzee sunt iniţiate pornind de la disciplinele studiate la şcoală, nu de la tipul de patrimoniu caracteristic unui muzeu. În cadrul programului se au în vedere următoarele discipline: știinţe ale naturii din aria curriculară ”matematică şi știinţe ale naturii” pentru clasele I-IV, biologie pentru clasa a V-a şi chimie pentru clasa a VII-a.

Orele de şcoală la muzeu debutează la Complexul Naţional MuzealAstra şi continuă în Bucureşti la Muzeul Theodor Aman, Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu) şi la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck.

Colaborarea dintre specialiştii în educaţie şcolară, cadrele didactice şi specialiştii în educaţie muzeală se concretizează prin realizarea unor kituri educative care cuprind materiale multimedia, informaţii pentru cadrele didactice din învăţământul primar şi gimnazial şi fişe educative pentru copii, precum şi prin desfăşurarea unor ore de şcoală la muzeele partenere. În plus, sunt organizate două sesiuni de formare pentru profesori şi învăţători – una la Sibiu şi una la Bucureşti. În cadrul sesiunilor se prezintă rezultatele proiectului, kiturile educative şi modul în care muzeul poate fi folosit drept spaţiu creativ şi atrăgător pentru lecţiile de şcoală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus