Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

CSM Sibiu, cu ochii pe performanţa istorică a “stejarilor” de la Cupa Mondială. “În rugby, contează enorm pe cine ai lângă tine”

CSM Sibiu, cu ochii pe performanţa istorică a “stejarilor” de la Cupa Mondială. “În rugby, contează enorm pe cine ai lângă tine”

Naţionala de rugby a României se află la Cupa Mondială din Anglia, unde a reușit să intre în istorie la capătul meciului contra Canadei. “Stejarii” au izbutit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale, după ce au întors scorul cu Canada.

Înainte cu 25 de minute de fluierul final, Românie era în genunchi, fiind condusă cu 0-15. Însă ce a urmat pare desprins din cel mai bun thriller. "Stejarii" au renăscut din propria cenuşă, în urma unei prime faze mai legate, care i-a descătuşat. Cu ajutorul pachetului de înaintare, care a fost la înălţime tot jocul, Mihai Macovei a reuşit să înscrie repede un eseu, astfel că partida s-a relansat.

Cu o determinare fantastică, ieşită din comun, România a început să-şi preseze adversara şi a preluat iniţiativa. Acelaşi Macovei a reuşit al doilea eseu cu 6 minute înainte de final, iar 3 minute mai târziu, Vlaicu a transformat o lovitură de pedeapsă. În numai 25 de minute, România a reuşit să întoarcă uluitor un meci, un parcurs la o Cupă Mondială. A fost, de fapt, cea mai spectaculoasă răsturnare de situaţie din istoria Cupei Mondiale. Iar înfrâgerile cu vicecampioana mondială Franţa, și cu naţionala Irlandei, o altă forţă a rugby-ului.

Jucătorii de la CSM Sibiu sunt cu ochii pe televizoare și ne explică prestaţia “tricolorilor” de pe iarba “Albionului”.  

“La echipa României se vede o schimbare, o schimbare în bine. Primele două meciuri (cu Franţa şi Irlanda) au fost două jocuri bune făcute de stejari. Bineînţeles, s-a văzut diferenţa de valoare... Totuşi, vorbim de Franţa şi Irlanda. Greşelile au fost în apărare, în special pe treisferturi. Despre meciul cu Canada. Am avut o prima repriză slabă, chiar foarte slabă, în care mai mult ne-am aparat (Canada după prima repriză avea o posesie de 80 la sută). Candienii ştiau că avem o grămadă foarte bună (din meciurile amicale) şi au deschis foarte mult jocul pe treisferturi. În a două repriză a început să se schimbe jocul, am început să ţinem mai mult de minge, am insistat cu grămada, am dominat în aglomerări şi în grămezi, şi am reuşit să câştigăm. Trebuie să ai un psihic foarte bine pus la punct, să fii total în meci, ca să reuşeşti o asemenea performanţă, să revii de la 0-15. Sincer, eu unul, după ce am văzut prima repriză, nu mă aşteptăm. Merită felicitările noastre”, face radiografia meciurilor Gilu Crăciun, component al echipei de Divizia A CSM Sibiu.

La rugby nu-i ca la fotbal

Dacă componenţii echipei naţionale de fotbal a României nu par să formeze un grup compact, cei de la rugby arată, pe teren, ca o adevărată familie. Fapt la care face referire și Gilu.

Asta contează cel mai mult, în rugby, pe cine ai lângă tine, trebuie să ai tot timpul susţinere, trebuie să te ajuţi în teren încontinuu. Şi asta se reflectă şi în viaţă de zi cu zi, devii prieteni foarte apropiaţi, îţi petreci sărbătorile, concediile împreună. Se leagă prietenii pe viaţă”.

11138997_10206760447310977_1005791453745947459_n

Alex Muntean (stânga) și Gilu Crăciun (dreapta), prietenie de-o viaţă, la CSM Sibiu

Cu Italia, cât o finală

“Stejarii” mai au însă un meci de jucat, contra Italiei. Un meci cu miză, care se joacă duminică, de la ora 16:30, în direct pe Digi Sport. O victorie în faţa Squadrei Azzurra ar însemna o calificare automată a României pentru Cupa Mondială din 2019.

Va fi un meci mult mai greu, decât meciul cu Canada. Totuşi, Italia joacă în turneul celor 6 naţiuni. Cu o defensivă mai bine organizată, îi putem bate. Le urez mult succes stejarilor în meciul cu Italia”, le transmite jucătorul “stejarilor”.

Foto: prosport/digisport

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus