Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

“Vulturul” cu aripile frânte. Nu şi cu inima. Cu o repriză de coşmar, CSU n-a putut visa la “stele” căzătoare

“Vulturul” cu aripile frânte. Nu şi cu inima. Cu o repriză de coşmar, CSU n-a putut visa la “stele” căzătoare

CSU Sibiu a capotat în primul meci de pe teren propriu din sezonul 2015-2016 al LNBM în faţa principalei favorite la câştigarea titlului, Steaua CSM Eximbank, cu scorul de 60 la 76.

“Vulturul” cu aripile frânte. Nu şi cu inima

Grupare care a venit în “Transilvania” cu un autobuz ticsit cu jucători unul şi unu: Marinovic, Cooper, Amis, Nicoară sau Szijarto. Nume care i-au făcut pe americanii lui Fleşeriu să le tremure încheieturile încă de când îşi făceau nod la şnurul şorturilor. Nici chiar “vulturul”, ridicat de suporterii “galben-albaştri” peste tribuna în care “Toci” îi mângâie cu privirea, meci de meci, nu i-a putut face mai super decât Superman. Aripile le-au fost retezate încă din startul partidei, de “stelele” lui Șapera. Dar glasul suporterilor s-a auzit neîncetat. Înainte, după şi în timpul meciului. “Tot împreună, tot înainte”, avea să spună banner-ul purtat pe braţe.

IMG_4956

Prima repriză, frica şi recuperările ofensive. Un coşmar

Emoţiile şi teama unui eşec total în faţa mării galben-albastre le-au ruginit parcă arcurile din papuci, iar palmele le-au luat forma unui cactus ce nu suporta mângâiere. Au cedat, psihic. Iar repriza de coşmar a venit firesc.  Doar opt puncte convertite şi 28 primite. Seppuku în direct. Steliştii au mirosit  şi au acţionat. Prompt. Cu recuperări, peste recuperări şi cu un instinct de killer a lui Marco Marinovic din spatele semicercului. N-au iertat. Nimic. Cooper făcuse 6 recuperări ofensive în doar 10 minute, o cifră de-a dreptul fabuloasă. Apărarea în zonă impusă de Fleşeriu încă din start a dat însă chix. Total. Steliştii se plimbau ca pe bulevard dincolo de semicerc şi au pus punctul pe “i” înainte ca meciul să se fi jucat. Doar atât i-a trebuit lui Marco Marinovic, care arunca ca la antrenament. Era singur, singurel. Pe-o rază de 2-3 metri nicio scamă de pe vreun tricou galben nu-l deranja. Niciuna.

Flerul lui Fleşeriu salvează dezastrul

Fleşeriu însă a simţit şi a mutat. I-a adunat pe toţi în jurul lui şi a schimbat decisiv soarta firească în care se îndrepta meciul. Klassen i-a luat locul lui Gilbert, astfel că a renunţat să mai joace cu trei jucători înalţi Gilbert, Harrison şi Lalovic, în jurul cărora alergau Calotă si Hardy. Mutarea avea să fie de bun augur. Ritmul jocului a început să crească. Apărarea pe tot terenul prindea viaţă. Iar recuperările începeau să se înteţească. Atitudinea, elementul  necunoscut de sibieni până în acel moment, transforma o echipă la pământ într-una care a câştigat reprizele 2 (21-17) şi 4 (21-12). Au redus ecartul şi la 10 puncte. Insuficient însă pentru a mai ajunge o echipă cu valori individuale incontestabile, o echipă căreia i-a fost oferită victoria pe tavă, încă din primele minute. Turaţia mai scăzută a steliştilor, care au început să-şi trimită din piesele de bază pe bancă, şi atitudinea insuflată de Fleşeriu proprilor elevi au făcut ca balanţa să fie echilibrată în sferturile 2,3 şi 4. Singurul jucător care a fost pe buzele tuturor sibienilor a fost, cu siguranţă, “Zburătorul” Hardy. Cu vreo 3 slam-uri a descreţit şi cea mai încruntată frunte. Cu 20 de puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, americanul şi-a câştigat titlul de “MVP”.

IMG_4963

Cum explică Fleşeriu eşecul

Un meci în care am intrat extrem de timoraţi de valoarea jucătorilor Stelei. Au dat 22 de puncte din recuperări ofensive, ceea ce nu este posibil. Nu ai cum câştiga în aşa fel.  Am făcut apărare în zona şi le-am dat ceva adversarului. Am preferat să le dăm aruncările de 3 puncte, în loc să ne batem cu ei de sub coş, având pivoţi buni, peste valoarea pivoţilor noştri. Sper să avem atitudine, pe viitor, nu doar când suntem conduşi.  Au arătat ai noştri, din repriza a doua, mult mai bine în apărare, cu mai multă dorinţă şi mult mai multă energie şi am reuşit să revenim, la 12 puncte, la 10. Din păcate, contra unei asemenea echipe, dacă le dai avans în 10 minute, nu ai cum să mai câştigi. Au echipă valoroasă şi le urez mult succes în Europa. Nu există un vinovat, vinovat este echipa. Dacă vreţi să alegeţi unul, eu sunt acela”, explică Dan Fleşeriu prestaţia jucătorilor săi.

Un lucru pozitiv?

Chiar dacă am fost conduşi la 20 de puncte, nu am cedat. Puteam să pierdem la 40. Până la urmă, am reuşit să ţinem ritmul, cu excepţia primei reprize. Însă nici ei nu au mai jucat la aceeaşi intensitate, ţinând cont că miercuri au meci în Europa. Apărarea pe tot terenul a fost relativ bună, am reuşit să câştigăm câteva mingi. Am jucat mai bine decât la Timişoara, dar şi adversarul a fost mai bun şi când întâlneşti un astfel de adversar automat şi tu joci mai bine”, conchide antrenorul lui CSU Sibiu.

Remarcaţii partidei au fost:

Din tabăra lui CSU Sibiu: Hardy, cu 20 de puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, Paul – cu 8 puncte, 5 recuperări şi 2 pase decisive, şi Klassen – cu 8 puncte, 4 recuperări şi 1 pasă devisivă

De la oaspeţi: Marinovic – 18 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive, Amis – 13 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive, Nicoară – 12 puncte, 8 recuperări şi 4 pase decisive şi Cooper – 10 puncte, 11 recuperări şi o pasă decisivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

obisnuinta

Acum 8 ani

la ce echipa avem , si un autobuz de la Tursib plin cu navetisti de la Takata este plin cu vedete !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus