Miercuri,
14.04.2021
Innorat
Acum
3°C

Traian Băsescu s-a înscris în PMP. ”Nu voi închide niciodată gura”

Traian Băsescu s-a înscris în PMP. ”Nu voi închide niciodată gura”

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat astăzi că s-a înscris în PMP, precizând că cel mai important motiv pentru revenirea sa în viaţa politică este apărarea mandatelor sale prezidenţiale. Traian Băsescu a precizat că se confruntă cu o campanie de denigrare şi că principalul argument pentru revenirea în viaţa politică constă în dorinţa sa de a-şi apăra cele două mandate prezidenţiale. Fostul şef al statului a mai spus că va fi un om politic de Opoziţie extrem de incomod şi că un alt obiectiv al său va fi apărarea drepturilor omului. "Dacă nu pot lăsa moştenire un PDL, voi lăsa o mişcare populară", a mai spus Băsescu, citat de Mediafax. "Instituțiile abia au așteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechile năravuri - instrumente de prigoană a politicienilor incomozi. Voi rămâne un politician extrem de incomod, nu voi închide niciodată gura", a mai spus fostul președinte.

Congresul PMP ar urma să aibă loc pe 24 octombrie, la Sala Palatului. Potrivit unor surse, Partidul Mişcarea Populară se va redenumi, devenind "Mişcarea Populară", urmând să-şi schimbe şi sigla şi să opteze pentru una asemănătoare celei a Partidului Popularilor Europeni.

Întrebat atunci dacă va fi preşedintele PMP, Traian Băsescu a spus în urmă cu o săptămână că va căuta formula perfectă. "Nu ştiu. Va trebui să găsim o formulă. Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mişcarea Populară, aici nu mai există dubii". De asemenea, Băsescu nu a exclus posibilitatea de a candida, din nou, la Primăria Capitalei. "E şi o întrebare şi o spaimă pentru unii. Va candida sau nu Traian Băsescu la Primăria Capitalei? Nu mi se pare că cineva care a fost preşedinte mai intră într-o competiţie locală, însă în politică nu faci doar ce vrei. Trebuie să faci şi ce trebuie. Vedem. Ar valorifica ce pot eu aduce ca electorat", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

PMP a fost înfiinţat după alegerile parlamentare din 2012 în condiţiile în care, în martie 2013, preşedintele Traian Băsescu anunţa, pe Facebook, că îşi ia "adio" de la PD şi PDL, precizând că se va dedica unei noi construcţii de dreapta. Anunţul a fost făcut după ce PDL l-a ales pe Vasile Blaga preşedinte, în defavoarea Elenei Udrea.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Augnik

Acum 5 ani

Domnule Bäsescu Te rugäm umblä cu capul ridicat .Nu ca un milog ca de obicei.
Raspunde

Magda

Acum 5 ani

Domnule Basescu , sinteti cel mai competent presedinte ! Sa ne traiti !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus