Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

A început asfaltarea noului pod peste Cibin | Foto și video

A început asfaltarea noului pod peste Cibin | Foto și video

Asocierea de firme care a câștigat contractul de ridicare a unui nou pod peste Cibin în apropierea pieței agro-alimentare cu același nume a ajuns la etapa așternerii stratului de asfalt. Pentru această lucrare au fost angajați muncitorii de la Geiger Transilvania, care au așternut până marți dimineața un strat de asfalt pe o bandă de circulație. Potrivit programului stabilit, lucrările de asfaltare în jurul noului pod vor fi încheiate până la începutul săptămânii viitoare. Noul pod urmează a primi straturile de asfalt necesare până pe 6 noiembrie, dar circulația se va deschide, cel mai probabil, în cursul lunii decembrie. Până atunci echipele de constructori ar urma să finalizeze și lucrările adiacente.

Potrivit contractului, termenul de finalizare a noului pod peste Cibin a fost stabilit în primăvara anului 2016. Muncitorii au lucrat, însă, mai repede, astfel încât autoritățile locale au anunțat că noul pod va fi deschis circulației în cursul acestui an.

pod cibin nou asfaltare lucrari circulatie (6) (Copy)

Pod de zece milioane de lei

Asocierea care va termina podul mai repede decât era prevăzut inițial este formată din SC Prodial SRL (din Cisnădie și lider de asociere) alături de SC Arcada Company SA Galați – SC Repcons SRL – SC Termo Sibiu SRL – SC Consinstal Energy SRL – SC Teleconstrucția SA. Valoarea contractului semnat în iulie 2014 este de 10,5 milioane de lei, fără TVA. Fondurile sunt asigurate din integral din bugetul local. Noua construcție va avea patru benzi de circulație, alături de care vor fi amenajate piste pentru bicicliști de câte 1,5 metri lățime (în care intră și spațiul pentru montarea parapetului de siguranță) și trotuare aproximativ doi metri lățime. Lungimea suprastructurii podului este de 35 de metri.

pod cibin circulatie lucrari(7) (Copy) pod cibin asfaltare lucrari circulatie (9) (Copy) pod cibin asfaltare lucrari circulatie (8) (Copy) nou pod cibin (1) (Copy) asfalt nou lucrari strada malului pod cibin (2) (Copy) asfalt nou lucrari strada malului circulatie pod cibin (5) (Copy)

Foto și video: Silvana Armat

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus