Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-15°C

O mie de consumatori din Ștrand, fără curent. Problemele au fost remediate

O mie de consumatori din Ștrand, fără curent. Problemele au fost remediate

ACTUALIZARE

Reprezentanții Electrica Sibiu au comunicat motivele pentru care o bună parte din cartierul Ștrand a rămas fără energie electrică de ieri, de la ora 12 noaptea, până în dimineața acestei zile. ”Marți, din cauza defectării simultane a unei celule electrice din stația 110/20kV Aeroport și a unui cablu electric subteran 20kV a fost întreruptă furnizarea energiei electrice la utilizatorii din cartierele Turnișor și Ștrand. Primele probleme au apărut la celula de medie tensiune în intervalul 0.36-2.38, protecțiile funcționând corect și izolând echipamentul defect. La ora 4.15 s-a izolat cu defect cablul subteran 20kV pe bucla dintre stația 110/20kV Aeroport și stația 110/20kV Sibiu Nord. Au fost afectate în total 7 posturi de transformare care alimentau consumatorii din zonele menționate, inclusiv magazinul Metro, consumul acestuia fiind preluat de un grup electrogen. Cei mai afectați de această întrerupere accidentală în alimentarea cu energie electrică au fost cei aproximativ 1200 de utilizatori din zona Ștrand. Din cauza defectării celulei electrice Aeroport, nu a mai fost posibilă folosirea soluției de rezervă în ceea ce privește preluarea consumului de energie a acestor utilizatori. Electrica SA - SDEE Sibiu a depus toate eforturile pentru lucrările de depisatre a defectelor, săpătură și reparare a cablului subteran de 20kV afectat, astfel încât la ora 12.05, în urma remedierii defectului, toți abonații aveau energie electrică. Ne cerem scuze consumatorilor afectați de această întrerupere accidentală și îi asigurăm de întreaga noastră operativitate în remedierea acestor situații neplăcute”, se arată într-un comunicat de Electrica Sibiu.

Știrea inițială:

O avarie survenită la un cablu subteran a produs o întrerupere a energiei electrice la mai multe locuințe din cartierul Ștrand încă de azi-noapte, de la ora 4.30. Echipele de intervenție ale Electrica nu au reușit să rezolve avaria până acum, însă purtătorul de cuvânt al instituției, Corina Ene, dă asigurări că în maxim două ore, toți locuitorii din zonă vor avea energie electrică în locuințe. ”Este un cablu subteran defect și sunt afectate cinci posturi din cartier. Un număr exact de consumatori afectați de această avarie nu vă pot comunica, sunt peste o mie. În două ore vom rezolva această avarie”, a declarat Corina Ene.

Problema ține și de faptul că nu există o ”rezervă” pentru celula afectată. Celula, așa cum este ea denumită de reprezentanții Electrica este echipament complex în spațiile de transformare care conectează cablurile de alimentare.

Stațiile afectate sunt cele din zona aeroportului și din Sibiu Nord, de la ieșirea spre Mediaș. Magazinul Metro este și el afectat de lipsa energiei electrice, însă funcționează cu un grup electrogen.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Ghita

Acum 6 ani

No bun, nicio graba, aici la stina din strand intotdeauna tin o oaie aproape, sa ma incalzeasca.
Raspunde

Ghita

Acum 6 ani

Iar Barsana imi zice ca s-a luat curentul pe la 00:30 si ca va dura repararea mai mult de 2h, pana candva pe la ora 15. Beeeee
Raspunde

popescu Ionel

Acum 6 ani

Nu este adevărat ca avaria este de la 4.30, pe Bârsei la ora 1.00 nu era curent. Postarea dvs este de la 9.30 și se apropie termenul maxim comunicat de Cristina Ene, nu de alta dar ni se strica zacuscă din frigider. Oare Dorel sapă în căutarea cablului defect ?
Raspunde

feri

Acum 6 ani

Defectul a aparut la ora 00:30 si a fost o reincercare de cuplare de o secunda la ora 03:34. Oare in cazul in care ni se defecteaza vreun aparat electrocasnic centrale termice, etc., la revenirea brusca a curentului, tot doua ore dureaza pana platesc despagubirile exact asa cum au si remediat defectul.
Raspunde

popa

Acum 6 ani

ba feri dar tu nu ai somn noaptea ? si tu popescu ionel ce cautai treaz la ora aia ? ar trebui oprit curentul pe timp de noapte si indivizii astia obligati sa mearga la munca, nu sa-si piarda noptile aiurea.
Raspunde

@@

Acum 6 ani

Au fost 2 pene scurte, cam o secunda, la interval de cca 15 min in jurul orei 12AM, apoi pe la 3 jumatate si a tinut cam 15-20 minute. Cica 1200 locuitori :)))))))) toata zona de blocuri Strand, posibil si Strand2 au ramas fara curent, se pare si partial Turnisor, asta inseamna undeva la circa 20 000 locuitori daca nu mai mult ! MINCINOSII DRACULUI(Electrica)
Raspunde

Anonim

Acum 6 ani

Eu pe bihorului nu am avut curent de la 00:30 până la aproximativ 13:10 ...deci unde sunt ălea două ore? Poate 12 ore...desigur, aparatura afectată nu o să o plătească nimeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus