Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

FOTO – VIDEO Cum arată primele locuri de grătar amenajate de Primărie. Locuitorii se mobilizează să le păzească

FOTO – VIDEO Cum arată primele locuri de grătar amenajate de Primărie. Locuitorii se mobilizează să le păzească

Primăria Sibiu a amenajat primele locuri pentru picnic și grătare din Sibiu. Sibienii care locuiesc în zonă se arată încântați de cum a ieșit proiectul și chiar s-au mobilizat pentru a le păzi de stricăciuni.

Un spațiu cu patru grătare a fost deja amplasat pe malul Lacului lui Binder, din cartierul Țiglari. Zona este împrejmuită de băncuțe și mese, iar angajații primăriei au tuns recent iarba pentru ca totul să arate cât mai îngrijit. Și probabil a arătat îngrijit până au sosit primii ”grătaragii” care au aruncat doze de bere și ambalaje de plastic de jur împrejur.

gratar lacul lui Binder (3)

 

Astăzi nu am găsit pe nimeni care să facă grătar, dar toți trecătorii spun că ele sunt foarte folosite, în special de tineri și în week-end.

”Cred că au fost puse de câteva săptămâni, dar sunt utile, multă lume a început să le folosească”, spune un vecin.
Un altul spune mulți dintre cei care locuiesc pe malul lacului s-au vorbit să fie cu ochii pe tineri, astfel încât să nu rupă băncile sau mesele.
”În general tinerii sunt cei care vin și fac grătare și ne așteptam ca până acum să le strice deja. Suntem mai mulți vecini, locuim în zonă, venim la pescuit adesea, și ne-am vorbit să mai stăm cu gura pe dacă vedem că nu se comportă civilizat. Ne place cum arată ar fi păcat să pățească ceva”, spune și Ion Lazăr, un alt vecin.
gratar lacul lui Binder (5)

Primăria s-a angajat în această vară să amenajeze locuri de picnic și în cartierul Vasile Aaron -pe zona verde din vecinătatea străzii Oașa și pe Valea Săpunului – în zona Aleea Șelimbăr. Când vor fi complet amenajate vor avea și coșuri de gunoi.

https://youtu.be/CJdXnpoL1N8

foto/video Silvana Armat

gratar lacul lui Binder (6) gratar lacul lui Binder (4) gratar lacul lui Binder (2)

gratar lacul lui Binder (1)

gratar lacul lui Binder (7)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

george

Acum 8 ani

gratare facem, bere bem, dar unde ne usuram? pe gardul vecinului? sau maim normal intr-o toaleta ecologica?
Raspunde

@@

Acum 8 ani

Stefan Dobre, esti oltean? Terezian??????????? WTF !!!!!!! Oricum, trecand peste olteni care sunt aici de ani de zile, isi fac o viata, dar n-au minimul de decenta sa cunoasca orasul...bun metalul ! Pt asa ceva am avut o proprietate in Selimbar de 2x sparta. Nicht alimente, mobila, doar neferoase ;)
Raspunde

Stefan Dobre

Acum 8 ani

Da și da! Mulțumesc pentru observație. Am modificat.
Raspunde

Dani

Acum 8 ani

Laudabila initiativa dar dupa cum spunea cineva mai sus niste toatele eco ar fi foarte bune. Plus ca lipsesc cu desavarsire cosurile de gunoi. Faptul ca grohaitorii care au prajit acolo si si-au lasat gunoiul nu este o scuza pentru lipsa cosurilor de gunoi. Dar poate in prezenta acestor cosuri, facute sa se poata arunca selectiv dozele de AL, sticlele, ambalajele si resturile bio, o sa-i imbie pe gratarari sa arunce gunoiul unde trebuie. Inca odata super initiativa, moderna.
Raspunde

Gabriel

Acum 8 ani

Care e planul, că se pare că nu e nici unul!!!
Raspunde

popa

Acum 8 ani

dar de ce nu spuneti cum au dat cu insecticid pentru capuse acum 2 saptamani ? bataie de joc pe banii nostri
Raspunde

a

Acum 8 ani

Initiativa e buna, implementarea e mai rau decat jalnica. Astea se puteau face pe campurile de langa zonele desemnate, la dumbrava la fostul camping si in subarini langa V. Aurie. Dar aici simt mirosul unei mici sifonari si mai simt ca au fost facute doar asa ca sa nu mai comenteze nimeni si sa amendeze sibiul ca nu are astfel de locuri.
Raspunde

carminis

Acum 8 ani

Ce lipsa de bun gust, de spirit gospodaresc ! Facut totul ca sa mai bifam o obligatie pe care o avem fata de cetateni... Nici o gandire- ce sa mai vorbim de aspect si functionalitate !!! Mai aveti pretentia oameni buni si la toalete... Ajunga-va ce v-am dat aici ! Ce mai vreti de la Primarie ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus