Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
7°C

NIMENI! Autostrada demolată a fost și părăsită | Foto

NIMENI! Autostrada demolată a fost și părăsită | Foto

În ziua în care a expirat termenul de 45 de zile - asumat de constructorii italieni de la Impregilo SpA –dat pentru redeschiderea circulației pe lotul de autostradă dintre Săliște și Cunța, nimeni nu lucra la refacerea căii de rulare. La fel ca și acum aproximativ două săptămâni, porțiunea de 250 de metri de autostradă unde au apărut fisuri este tot demolată, doar că - spre diferență – acum nu mai e absolut nimeni prin preajmă. Nici măcar paznici. În jurul zonei unde au fost excavat tot terasamentul autostrăzii mai sunt parcate câteva utilaje. Singurul punct care mai ”anima” peisajul lugubru de pe lotul de autostradă închis circulației pe 7 septembrie era un excavator care lucra la consolidări de teren undeva înspre Apoldu de Jos. Șantierul autostrăzii a fost părăsit nu numai de muncitori, ci și de directorul de șantier. Acesta a demisionat în urmă cu câteva săptămâni.

autostrada parasita 2

În așteptarea soluției tehnice

”Așteptăm soluția tehnică de la ei. Cum să lucrezi fără o soluție tehnică?”, a replicat Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, pentru Turnul Sfatului. El a anunțat că această soluție ar urma să fie livrată către CNADNR în cursul săptămânii viitoare. ”Soluția tehnică este rezultatul unei expertize. Așteptăm să vină săptămâna viitoare cu o soluție, iar în funcție de aceasta vom ști în cât timp va putea fi redeschisă autostrada”. Dar șeful Companiei de Autostrăzi nu este foarte convins că italienii vor și respecta noul termen asumat. ”În cazul în care tot amână, avem o strategie, dar nu o putem face publică acum”.

 Soluția tehnică trebuie elaborată de către Impregilo, deoarece contractul semnat cu aceștia este de tip proiectare și execuție. Conducerea CNADNR consideră păguboasă rezilierea contractului cu Impregilo SpA în acest moment, având în vedere problemele care ar putea să mai apară pe lotul de autostradă a cărui garanție este de patru ani. Garanție care decurge de la momentul semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor, proces verbal care nu a fost deocamdată semnat.

autostrada parasita 6 autostrada parasita 5 autostrada parasita 4 autostrada parasita 3

Citește și Narcis Neaga, șeful CNADNR: suntem în faza de a stabili vinovații pentru autostrada închisă. Impregilo nu vrea să muncească

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

M

Acum 5 ani

Mânca-V-ar ciuma cu "mergem la vot pe autostrada"
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

Ar fi tare sa ii aratati la "d-l" Narcis Neaga ce a declarat in 09.11.2014 in articolul "Se deschide autostrada: Sibiul e cu 132 de km de autostrada mai aproape de granita". http://www.turnulsfatului.ro/2014/11/09/foto-se-deschide-autostrada-sibiul-e-cu-132-de-km-de-autostrada-mai-aproape-de-granita/
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

Adica asta" ”Nu numai că au lucrat repede, dar au lucrat și bine. Cu siguranță săptămâna viitoare (săptămâna aceasta – n.r.) se va deschide traficul. Luni sau marți vom ști exact când”, a declarat pentru Turnul Sfatului, directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Narcis Neaga.
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

Iar asta este ce am comentat eu in data de 09.11.2014: Intrebati-l pe Narcis Neaga daca spune ca s-a lucrat repede si bine: Cum se face ca in zona km 60 terasamentul autostrazii s-a lasat cu 14 cm, cat va tine asfaltul turnat noaptea udat cu apa ca sa se raceasca mai repede pt urmatorul strat de asfalt, ce rezistenta va avea autostrada cand se termina de turnat stratul de stabilizat si la 10 minute se incepea cu asfaltarea peste el si se uita de cele 5-7 zile cat trebuie sa stea sa se intareasca si nu in ultimul rand cand va intra in reabilitare pentru ca este tot o denivelare?
Raspunde

Marton istvan

Acum 5 ani

Autostrada "ponta" Bine ca nu s-a surpat peste noi. "Maretul"viaduct de la Aciliu de asemenea are probleme grave. Mai calci pe ea??? Pisica moarta se arunca din curtea italienilor la Cnadr si viceversa. Dar cu siguranta ponta(cu "p"mic) stie adevarul...autostrada electorala... Din pacate NICI o alta grupare politica nu este mai buna. Poporul care alege oameni corupti, nu este victima! Este complice!!!! Am intrat in istoria lumii cu - 7 km autostrada inaugurati Am deschis 15 km si am inchis 22.....
Raspunde

Marton istvan

Acum 5 ani

O alta faza.. Imediat dupa inchidera portiunii Saliste -Cunta, politia rutiera a postat radare pe drumul vechi, stau la panda,ca sa traga foloasele din traficul(din nou) aglomerat in zona. Este revoltator si rusinos Daca sunteti prinsi de radare pe acest traseu, NU semnati procesele verbale! Nu le preluati! Si NU le preluati nici de la prioripost!(ca veti primi avize la domiciliu) Sa vedem cum ne pot amenda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus