Joi,
01.12.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
3°C

51 de elevi la pregătirea gratuită la mate, de la Inginerie

51 de elevi la pregătirea gratuită la mate, de la Inginerie

Peste 50 de tineri de liceu s-au trezit și sâmbătă dis de dimineață, cu toate că era ziua lor liberă. Nu ca să intre imediat pe facebook, ci ca să facă trei ore în plus de matematică.

Cei 51 de liceeni au venit la meditațiile gratuite la matematică oferite de Facultatea de Inginerie a ULBS din proprie inițiativă, fără să fie aduși de părinți sau profesori. Cei mai mulți sunt elevi de clasa a XII-a, care se pregătesc pentru bacalaureat și pentru admiterea la facultate. „Pe mine, de exemplu, mă ajută să înțeleg mai bine matematica, să mai repet, pentru că exercițiul este cel mai important, la matematică. Dacă ar fi trebuit să plătesc meditațiile, ar fi trebuit să dau cam 50 de lei pe două ore și... mă ajută, cel puțin pentru Bac”, spune un elev de la Colegiul Național “Octavian Goga”.

Elevilor le-a predat un profesor de la Facultatea de Inginerie, chiar în aula instituției. „În Sibiu există o cerere foarte mare de ingineri. S-ar putea angaja dublu decât ceea ce avem noi, ca absolvenți, în fiecare an. Dar pentru că nu putem să mărim numărul de locuri la facultate, ceea ce putem face e să mărim calitatea viitorilor ingineri. Adică să fie mai bine pregătiți, iar, pe timpul studenției, să fie abandonul mai mic. Pentru că, din păcate, Facultatea de Inginerie are, probabil, printre cele mai mici procente de absolvenți dintre cei care intră. E o facultate mai grea – și atunci, cu cât vin mai bine pregătiți elevii, cu atât au șanse mai mari să și absolvească, să devină ingineri”, spune conf. Dr. Ing. Lizeta Popescu.

Cel mai probabil în luna ianuarie elevii de liceu vor putea merge la meditații gratuite și la informatică, tot la Facultatea de Inginerie. Nimeni nu le notează elevilor numele pe o foaie de prezență, așa că pregătirea este pur voluntară – și pentru elevi, și pentru profesori.

Cinci cadre universitare ale Facultății de Inginerie vor ține cursurile de pregătire cu elevi din toți cei patru ani de liceu. Vor fi 20 de ședinte, sâmbăta, între orele 9,00-12,00, iar cursurile se vor desfășura în Aula IE 101 a Facultății de Inginerie. ”La pregătire pot participa nu doar elevi din clasele a XI-a și a XII-a, ci și din a IX-a și a X-a, pentru că orele sunt structurate să acopere materia din toți cei patru ani. Participarea la aceste cursuri de pregătire este gratuită și nu implică absolut niciun angajament al elevilor, nici măcar prezența nu este obligatore la toate cursurile. Există un calendar al pregătirilor și fiecare elev poate să vină la cursul care îl intereseaza”, a declarat conf.dr.ing. Lizeta Popescu.

Numărul maxim de elevi care pot participa la o sesiune este de 72.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus