Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

ACTUALIZARE - Tânărul care a intrat în flăcări ca să-și salveze bunica este conștient

ACTUALIZARE - Tânărul care a intrat în flăcări ca să-și salveze bunica este conștient

ACTUALIZARE ora 12.20 - Atât tânărul care s-a întors în apartamentul cuprins de flăcări, ca să își salveze bunica de 91 de ani, cât și femeia, au rămas internați la Spitalul Clinic Județean. Cei doi sibieni sunt stabili din punct de vedere medical, iar viața lor nu este pusă în pericol.

Potrivit reprezentanților spitalului, tânărul a suferit mai multe răni, cauzate de căderea de la înălțime. Acesta s-a aruncat de la fereastră, după ce camera în care se afla a fost cuprinsă de flăcări. Tânărul de 25 de ani apucase să își scoată din apartament bunica. "Bărbatul de 25 de ani adus la UPU Sibiu este policontuzionat prin cădere de la mare înălțime și a fost internat în cadrul Secției Clinice Chirurgie I a SCJU Sibiu. În urma investigațiilor medicale, a fost diagnosticat cu contuzie toracică și pulmonară dreapta, hemopneumotorax drept drenat, pneumotorax stâng, care nu a necesitat drenaj, multiple fracturi, fractură de bazin fără indicație operatorie. Investigațiile nu au evidențiat leziuni craniene. În momentul de față, pacientul este stabil hemodinamic, conștient și cooperant și se află sub supraveghere și tratament de specialitate", spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Decebal Todăriță.

Femenia de 91 de ani a suferit multiple arsuri si intoxicație cu monoxid de carbon și a fost internată în cadrul Secției Clinice ORL.

ACTUALIZARE ora 11.10 - Pompierii spun că incendiul de azi-noapte a izbucnit de la un scurtcircuit electric.

Apartamentul din care au pornit flăcările a fost distrus aproape complet. "În urma intervenției de stingere flăcările au afectat apartamentul în proporție de 90%  fiind distruse mobilierul, electrocasnicele, materiale textile precum și alte elemente combustibile ale imobilului. Din cauza fumului au fost degradate casa scării și apartamentele situate la etajele superioare", se arată într-un comunicat din partea ISU Sibiu.

Știrea inițială:

Un tânăr de 25 de ani s-a aruncat aseară de la etajul doi al unui bloc din Țiglari, după ce apartamentul în care se afla a fost cuprins de flăcări.

Apartamentul este al bunicii sibianului, iar bătrâna a avut noroc că tânărul a hotărât să rămână la ea peste noapte. În momentul când focul a luat proporții, în jurul orei 3 dimineața, nepotul femeii a simțit mirosul înecăcios și a ieșit din casă. S-a întors însă imediat ca să-și salveze bunica. A scos-o pe bătrână pe casa scării și a intrat înapoi în apartament, să salveze din lucruri. Flăcările însă au cuprins camera, iar tânărul, disperat, s-a aruncat pe geam. A fost preluat de un echipaj SMURD. La o primă evaluare, sibianul a suferit leziuni destul de grave în zona abdominală și la coloană.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au evacuat 42 de persoane care se aflau în bloc, azi-noapte. Proprietara apartamentului și copilul de 3 ani al unor vecini s-au intoxicat cu monoxid de carbon și au fost transportați la spital. Tânărul care are leziuni după ce s-a aruncat de la etajul al doilea este și el intoxicat cu fum.

Foto: Arhivă

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus