Marți,
19.08.2025
Cer Senin
Acum
16°C

Am descoperit secretul corporatiștilor de turnuri

Am descoperit secretul corporatiștilor de turnuri

Corporatiștii din turnurile gemene de pe Dumbrăvii au un secret ascuns! Se cheamă The Letter, îl găsiți pe Calea Dumbrăvii, deasupra cafenelei Puro. Și e locul perfect dacă vrei să pătrunzi în lumea misterioasă a pauzei de masă a muncitorilor de cubicul din turnurile gemene. Probabil sătui de meniurile insipide ale propriului restaurant, corporatiștii noștri și-au găsit refugiul în restaurantul ăsta foarte șic. Întreaga clădire arată mișto dar sunt câteva detalii absolut geniale. Cum ar fi, de exemplu, panourile de curent de la intrarea în clădire. Știți, cutiile alea insipide, incolore și inodore care arată ca o litieră de pisică. Ei, băieții au avut geniala idee să le picteze. Holul de acces până la primul etaj, unde este restaurantul, e tapetat cu mici afișe ce te duc cu gândul la cluburile americane de jazz. Interiorul e foarte spațios iar o parte din mese sunt amenajate sub forma unui vagon de tren. Au deasupra compartiment de bagaje ca în personalurile de pe vremuri și pe fiecare sunt câte un geamantan, două.

Să trecem însă la ce ne interesează, că dacă doream decorațiuni vizitam Brukenthalul sau Dedemanul. De la bun început înțelegi afluxul de posesori de cartelă de acces. Pentru că primul lucru pe care îl primești la The Letter e papirul cu meniul zilei. Meniu compus din ciorbă, felul doi și desert. Pentru primele două ai de ales, desertul săptămâna trecută era de musai înghețată. Iar, din ce am tras cu ochiul la vecini, porțiile sunt destul de generoase. Iar totul costă 15 lei.

restaurant2 the Letter

Ne-am gândit puțin, ce-i drept, dacă să mergem și noi pe meniul zilei însă am găsit în meniul „la liber” ceva ce nu prea găsești în restaurantele din Sibiu, trei feluri de mâncare mexicană, fajita de pui cu pilaf de orez, burrito de pui și enchilada de porc. A, și pe lângă mexicane au și două tipuri de burgeri care s-ar putea să fie foarte de treabă. Urmează să îi încercăm la următoarea vizită. Am ales, prin urmare, un burrito, o porție de paste carbonara și o porție de papanași. Comanda a mers foarte repede. De abia ce am apucat să beau jumătate din paharul de rose că a și venit. Iar burrito-ul a fost delicios. Primul lucru, am luat un vârf de furculiță din sosul roșu care arăta venit din iad. Și am fost cât pe ce să îmi iau țeapă, dar am avut prudența de a aștepta câteva secunde înainte să iau o gură sănătoasă. Pentru că e genul ăla de sos foarte gustos la prima papilă și care ia foc după cinci-șase secunde. L-am dat la o parte, am pus doar câteva picături peste și am întins toată smântâna. Să fiu sigur că dimineața următoare nu va fi una dureroasă. Chiar și așa am topit trei cole ca să termin burrito-ul. Recomand cu maximă încredere.

restaurant the Letter

Papanașii, în schimb, n-au nimic deosebit. Ba chiar ușurel fără gust, în ciuda gemului de măceșe cu care sunt serviți. Pastele au primit și ele notă de trecere iar nota de plată a fost acceptabilă. Cu cole și vin, 60 și un pic de lei. Restaurantul e deschis de curând, nu e totul perfect, dar promite. Merită păstrat în bookmark-uri.

 

Ce. Ce Guevara?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 6838

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 9 ani

pai si turnurile alea gemene unde franț sunt???? Pe Dumbravii n-am vazut asa ceva, poate au aparut peste noapte!?!?!?! Stiu de unele pe strada N. Olahus, peste drum de sala Transilvania, care sunt numite in popor tunurile gemene ale lui CaraPulea!! Cafeneaua PURO!???!? Unde dracu mai e si aia?? tot pe dumbravii:?!?!?! ce mai e si cu cafeneaua aia?? locul de intalnire al hipsterilor si cocalaritzelor??? Dati si voi un punct de reper ca lumea, altfel nu o sa mai afle nimeni niciodata unde dracu e restaurantul cu pricina!! Bine ca ai amintit de cutiile alea, litierele de pisica. O sa ma orientez dupa alea cand o sa caut restaurantul!! Hai, pofta in cui, si la shaormarie cu voi, critici culinari de duzina!!
Raspunde

Gabi

Acum 9 ani

The Letter e unul dintre cele mai infecte localuri in care am avut ocazia sa merg vreodata. "Amenajat" pentru hipsteri, cu tavan nefinisat iti da impresia ca ar fi "work in progress". Sunt cateva "canapele" aranjate sa iti dea impresia ca esti in tren, au si bagaje "vintage" pe grilajul de deasupra. De aici si un slogan pe care il merita: Amenajat ca trenul pentru ca mancare "choo-choo". (copyright un coleg). Primul contact: Eu: Buna ziua, imi aduceti va rog un meniu. Chelner: Sigur, de care? Eu: De hartie sa vad ce aveti in afara de meniul zilei. Chelner: Aaaaaaaaaa, da, imediat. Am fost cu cativa colegi si mancarea a fost infecta. In ciorba baltea uleiul big time. La felul doi mi-am luat ceva cotlet care si ala baltea in zeama lasata de carne care era mai mult apa cu resturile de pe gratar, nicidecum un sos cum se vroia sa fie. Alti colegi si-au luat paste, care erau un mix de mai multe tipuri, multe dintre ele avand grosimi diferite si surpriza: unele spaghete aveau gauri pe mijloc :). Papanasii de la desert au fost de asemenea groaznici, o gogoasa cu mult ulei impreuna cu o smantana acra si ceva gem de ceva (papanasii nu sunt gogosi!). Overall, demult nu am mai intrat in astfel de localuri, care se prezinta ca fita si mancarea e in halul asta. Ce-i drept la 15 lei / meniul zilei nu ai ce asteptari sa ai si sunt ok cu chestia asta. Ce ma deranjeaza e ca se exagereaza mult cu ceea ce ofera. Nu stiu daca au gatit special pentru reviewul vostru sau au platit ceva pentru acest articol, ideea e ca orice om normal ar fi dezamagit de mancarea servita acolo. In conditiile in care au dat cu "mucii-n falsole" de la inceput, slabe sanse sa-si imbunatateasca serviciile si produsele in viitor. Trendul "normal" pe care l-am observat la localurile noi deschise e sa faci mancare buna in portii generoase la inceput si dupa aia sa iti bati joc de clienti si sa scazi treptat calitatea si portiile si bineintels sa cresti pretul.
Raspunde

george

Acum 9 ani

Eu merg des acolo, ma rog, de vreo saptamana ca nu cred ca s=a deschis de prea mult, se serveste iute si mancarea e chiar ok. eu am luat doar meniul zilei. seara n-am apucat inca. localul chihiar e cool si muzica e jazz .. mai merg. :)
Raspunde

andreea

Acum 9 ani

tare local. am fost la un cooking show si m-a lasat masca, nu ma asteptam sa fie asa misto. e putin vizibil, dar m-a mirat ca a fost plin, eu nu stiam de locatie. ce e adevarat e ca mai au de lucru la servire, se vede ca e deabia deschis. ce am mancat acolo a fost super tare, iar pretul a fost chiar mic 35 leipentru patru feluri de mancare gatite live si vreo 4 feluri de vin. ciudata experienta lui gabi , de mai sus. eu una n-o prea crea, iar uc amenajarea, e discutabil, eu cred ca e chiar amenajat cu atentie la detalii, ideea cu trenul si tavanul industrial creazao atmosfera aparte, exact cu scriu autorii articolului.
Raspunde

sandu

Acum 9 ani

Am citit și am mers. Locația nu e ușor de găsit, dar a fost ieri la prânz arhiplin. Am mâncat tot burrito si într-adevăr este excelent. A durat cam 25 minute până am fost servit, dar mi s-a părut ok la aglomerația care era. Ambianța excelentă, iar proprietarul chiar simpatic și-a cerut scuze că meniul zilei se terminase. E un loc unde cred că e de mers seara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus