Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Halloween-ul își găsește loc și anul acesta prin Sibiu: la teatru pentru cei mici, la baruri pentru cei mari

Halloween-ul își găsește loc și anul acesta prin Sibiu: la teatru pentru cei mici, la baruri pentru cei mari

Împrumutat de la americani, Halloween-ul ajunge și anul acesta în Sibiu. Pentru cei mici sunt pregătite mici petreceri și spectacole de teatru, iar pentru cei mari una din invitațiile de luat în seamă este o petrecere în vârf de munte. Sărbătoarea de origine celtică a fost preluată de multe dintre popoarele occidentale și este sărbătorită an de an pe 30 sau 31 octombrie. Ca în fiecare an, în localurile din Sibiu vor fi organizate concursuri în care cele mai ”scarry” costume și măști vor fi premiate.

Pentru ”cei mici”...

Halloween-ul e o sărbătoare și a copiilor tocmai de aceea, în 31 octombrie, Gașca Zurli îi așteaptă pe cei mici la Shopping City Sibiu, de la ora 16:00. Distracția va începe cu parada costumelor de Halloween, iar cele mai frumoase costume și cei mai frumoși bostani vor primi premii surpriză. Cei de la Bridge Theatre vor modera concursuri cu premii instant, iar cei mici vor deveni actori în cadrul piesei de teatru interactiv “Povestea dovleacului”. Teatrul Gong marchează această zi prin pregătirea spectacolului „Labirintul Groazei”, care va avea loc vineri, 30 octombrie și sâmbătă, 31 octombrie, de la orele 20:00. Evenimentul se constituie ca un traseu itinerant ce transformă foaierul teatrului, cabinele actorilor, holurile și cursivele dintre etaje, dar și intrarea în pod într-un labirint halucinant. „Creat cu ajutorul unor instalații cu păpuși, actori la vedere, proiecții video și elemente de butaforie, noul spațiu al teatrului reprezintă o călătorie extrasenzorială la limita dintre viață și moarte. Călătorul este plimbat în culisele teatrului, urcă și coboară, pătrunde în spații de obicei neaccesibile publicului larg și experimentează o senzație puternică prin acumularea de sunete, umbre, șoapte, fragmente muzicale și peisaje modelate”, spune Adrian Tibu, managerul teatrului. Intrarea publicului se va face în grupuri de câte două persoane, la interval de două minute fiecare, între orele 20:00 și 22:00, doar pe bază de programare. Costul unui bilet este de șapte lei, tarif unic, iar tichetele vor fi puse în vânzare începând de miercuri, 28 octombrie, la agenția de la parterul teatrului din strada Alexandru Odobescu nr. 4. Trebuie menționat faptul că spectacolul nu este adresat copiilor sub 12 ani sau persoanelor care suferă de claustrofobie sau boli cronice.

Pentru cei mari: petrecere la munte

Nici cofetăriile sau restaurantele nu se dezic de această sărbătoare, astfel încât cei care vor să se distreze și să mănânce ceva dulce o pot face la Cofetăria Iris. Acolo cei mici se vor putea distra cu Scooby Doo și Dovlecino, între orele 11-14. Și restaurantul „Caru’ cu flori” vă așteaptă la petrecere în 31 octombrie, iar de data aceasta dress code-ul este unul obligatoriu: Horror, cea mai înfricoșătoare mască fiind premiată. Vintage Pub are deja o tradiție în organizarea acestei petreceri și nici anul acesta nu va lipsi. De la ora 22:00, petrecăreții sunt așteptați, iar organizatorii recomandă Drescode strongly. „Noi am început din 2011 și de atunci, an de an organizăm această petrecere. Vom organiza concursuri, iar cel mai bun cuplu, cea mai bună mască, atât la fete, cât și la băieți va fi premiată. Câștigătorii vor primi șampanie din partea casei”, a spus Alina Șerban, din partea pub-ului situat în fosta pușcărie. Pentru cei care iubesc muntele, la Arena Platoș Păltiniș se pregătește o petrecere de zile mari. Anul acesta, Arena împlinește șase ani și e destul de mare să înceapă sezonul cu o mega-petrecere de Halloween, în 31 octombrie, de la ora 22:00. ”A fost adus un nou Apres Ski mult mai încăpător, ca să nu ne mai «ciocnim bostanii» între noi, iar aerul curat de munte, râurile de shot-uri și bere rece pentru un start de sezon corespunzător, îi vor aștepta pe petrecăreți”, spun organizatorii. Și acolo vor fi organizate concursuri surpriză, iar cele mai inspirate costume vor fi premiate. Cu barul aranjat și cu angajații costumați, îi vor aștepta pe petrecăreți și cei din Oldies Pub. Petrecerea va începe de la ora 21.00, însă aici nu se vor organiza concursuri cu premii, ne-a spus Adela Miclăușiu, angajată a localului.

Foto: magicianulaugustin.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus