Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

INFOGRAFIC - Economia Sibiului duduie. Excedent comercial record în prima parte a anului

INFOGRAFIC - Economia Sibiului duduie. Excedent comercial record în prima parte a anului

Cifrele oficiale înregistrate de Direcția Județeană de Statistică Sibiu arată că economia județului Sibiu trece printr-o perioadă excelentă.

Nu doar că șomajul este foarte scăzut și avem unele dintre cele mai mari salarii medii din țară, dar și exportăm mai mult decât importăm.

În primele șase luni ale acestui producţia industrială a judeţului Sibiu a înregistrat o evoluţie favorabilă, în raport cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Astfel, în această perioada indicele producţiei industriale a fost de 103,5%, înregistrând o creştere cu 3,5 % faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior.

Cifra de afaceri a întreprinderilor cu activitate principală de industrie, din judeţul Sibiu, atât pe piaţa externă cât şi pe piaţa internă, a crescut în perioada amintită cu 5,5 %, faţă de perioadă similară a anului trecut.

”Valoarea exporturilor realizate de agenţii economici din judeţul Sibiu în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a fost de 1170 milioane de euro, iar a impoturilor de 944 milioane de euro. Balanţa comercială pe primele șase luni ale anului a înregistrat un sold pozitiv, excedentul acesteia fiind de 226 milioane de euro”, au explicat  specialiștii Direcției Județene de Statistică în cadrul unei ședințe la Prefectura Sibiu.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014, valoarea cumulată a bunurilor exportate, pe primele șase luni ale anului, a crescut cu 83 milioane de euro, iar cea a bunurilor importate a crescut cu 40 milioane de euro.

economie

De asemenea soldul pozitiv al balanţei comerciale a crescut în primele șase luni ale anului 2015, cu 43 milioane de euro de la 183 milioane de euro în sem I al anului 2014 la 226 milioane de euro în sem I al anului 2015.

Ponderi însemnate în structura exporturilor sau înregistrat la următoarele Capitole: Maşini, aparate şi echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginea 54%, Mijloace de transport 14% şi Materii textile şi articole din acestea 7%.

importuri

Citeste si: Sibienii au cel mai mare salariu din Regiunea Centru

Sursa foto

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus