Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Nou cod de conduită în PSD. Penalii, afară

Nou cod de conduită în PSD. Penalii, afară

PSD lucrează la un cod de conduită în care inculpaţii sau cei trimişi în judecată în dosare de corupţie îşi pierd funcţiile partid, Guvern sau din conducerea Parlamentului. În plus, dacă un social-democrat este arestat preventiv, îşi pierde automat funcţia politică în care a fost ales în cadrul PSD, iar, la condamnarea în primă instanţă, este suspendat şi din calitatea de membru de partid. Carnetul de partid se pierde definitiv în momentul unei condamnării irevocabile pentru o faptă de corupţie.

În cazul în care acest cod de conduită ar funcționa, în Sibiu, președintele organizației, Ioan Cindrea și președintele executiv, Florin Orlățan, ar putea avea probleme. Asta, deoarece proiectul prevede că social-democraţii nu vor putea deţine funcţii de conducere în partid sau în administraţie dacă au condamnări penale definitive sau au colaborat cu Securitatea.

Conform acestui proiect intern, se va interzice campania electorală în biserici şi şcoli. Totodată, membrilor PSD le este interzis sa transmită în afara partidului date sau informaţii despre deciziile politice ce urmează a fi luate, despre activităţile, negocierile, strategiile partidului sau despre eventualele situații tensionate interne.

Președintele partidului, Liviu Dragnea, a declarat la congresul PSD că fără un set de reguli clare nu se poate câștiga încrederea cetățenilor. "Nu vom putea recâștiga încrederea oamenilor dacă nu vom înlătura stigmatul corupției. Am votat în primăvară niște criterii de integritate care sunt foarte bune. Ar putea fi și foarte eficiente, dacă ar fi aplicate. Și vă spun asta cu inima strânsă, conștient de faptul că aplicarea lor î poate dezamăgi sau îi poate nedreptăți pe unii dintre noi, dar, pe de altă parte, vă spun cu inima deschisă că aplicarea lor este singura soluție pentru a începe să recâștigăm încrederea oamenilor. În viziunea mea, criteriile de integritate au rolul să prevină, și nu să pedepsească", a spus Dragnea la Congresul extraordinar al PSD, potrivit Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus