Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Complexul Trident, scos la vânzare pentru trei milioane de euro | Foto

Complexul Trident, scos la vânzare pentru trei milioane de euro | Foto

Închis în august 2009, la doar patru luni de la inaugurare, complexul care a adăpostit Trident Shopping Center este scos acum la vânzare pentru suma de trei milioane de euro. Preț fix. Suma este mult mai mică decât cea vehiculată imediat după intrarea în insolvență a Trident Trans Tex (compania soților Mateescu, cea care a fost beneficiara centrului comercial). În 2010, sumele lansate în piață referitor la prețul centrului comercial se învârteau în jurul a nouă milioane de euro. Alături de complexul din Sibiu, situat pe strada Alba Iulia, la vânzare este scoasă și clădirea care a adăpostit primul hipermarket Trident, cea din Mediaș. 800.000 de euro este prețul cerut pentru aceasta din urmă.

Afiș: Închis din cauza crizei financiare

Trident Shopping Center a fost inaugurat în aprilie 2009, în urma unei investiții de 15 milioane de euro, după cum anunțau la acea vreme soții Mateescu. Era cea de-a șasea și cea mai mare unitate de vânzare din grupul Trident. Clădirea are o suprafață de aproximativ 21.000 de mp, fiind construită pe un teren de 30.500 de mp. Diferența de teren este acoperită de parcarea complexului. Deschis cu mare tam-tam, complexul a fost închis busc, în august 2009. ”Stimaţi clienţi, Centrul comercial Trident îşi suspendă activitatea pe perioada crizei financiare", era scris pe afișul lipit pe ușile complexului.

deschidere supermarket trident (4) (Copy) Deschiderea Trident Shopping Center, aprilie 2009

Prețul nu se negociază

Câteva luni mai târziu, Trident Trans Tex a intrat în insolvență. Acum aproximativ doi ani, BCR a cesionat creanța deținută la compania falimentară, iar cesionarii acesteia scot clădirea la vânzare pentru un preț fix. Procedura de vânzare va fi făcută în cadrul procesului de insolvență, prin licitație sau negociere directă. ”De eșalonarea plății se poate discuta, dar ca preț, nu”, arată reprezentanții cesionarului. ”Clădirea este foarte bine întreținută, există pază 24 de ore din 24, nu au existat niciun fel de incidente care să afecteze integritatea clădirii”, mai precizează aceștia, pentru Turnul Sfatului.

deschidere supermarket trident (1) (Copy) Deschiderea Trident Shopping Center, aprilie 2009

800.000 de euro pentru magazinul din Mediaș

Primul hipermarket deschis în rețeaua Trident a fost cel din Mediaș, orașul de reședință al soților Mateescu, cei care au condus Trident Trans Tex-ul. Suprafața magazinului este de aproximativ 7.800 de mp, iar parcarea aferentă mai acoperă aproximativ 16.000 de mp. Prețul cu care este scos la vânzare este de 800.000 de euro, preț fix.

mateescu trident (Copy) Constantin Mateescu

Sală a sporturilor, proiect pentru complexul Trident

În primăvara acestui an, consilierul local Dragoș Floarea a lansat în spațiul public propunerea ca întregul fost complex Trident Shopping Center să fie cumpărat de către administrația locală, iar aceasta să îl transforme într-o sală a sporturilor. ”Eu m-am gândit să ia Primăria Sibiu clădirea Tridentului de lângă Metro. M-am interesat, am văzut ce putem face, să luăm clădirea de la firma de recuperare. Investiția totală e undeva la opt milioane de euro și acolo îți intră vreo 16 terenuri de sport. Mai mult de atât, s-a deschis săptămâna trecută axa pentru proiecte sportive, baze sportive și așa mai departe și Primăria ar trebui să vină cu un suport de vreun milion de euro”, a declarat consilierul conservator, într-un interviu acordat Turnul Sfatului. Propunerea lui este să se înființeze și o societate care să se ocupe de această locație. ”Faci ca DPC-ul sau Urbana, un serviciu în subordinea Consiliului Local, iar de acolo, profitul îl reîntorci tot în sportul sibian, bani pe care nu-i mai dai din buget, din agenda sportivă și așa mai departe. Îi ai tot timpul. Dar trebuie să ai un manager foarte bun”, a mai spus Dragoș Floarea.

trident vanzare olx (3) trident vanzare olx (2) trident vanzare olx (1) trident vanzare olx (6) trident vanzare olx (5) trident vanzare olx (4)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

sibian

Acum 8 ani

..sper ca nu fac un nou mall ca sunt prea multe.O idee interesanta cea legat de o posibila sala de sport
Raspunde

Impartial

Acum 8 ani

Ca sa faci o sala de sport, trebuie indeplinite mai multe cerinte, printre care si inaltime! Dragos Floarea a vrut sa spuna "loc de joaca" dupa mintea lui de "cobra". Se referea la niste terenuri de baschet sau mini-fotbal. Va reamintesc ca nici Sala Transilvania nu a corespuns pentru toate sporturile de sala, fiind necesar sa se renunte la niste randuri de scaune pentru a se juca handbal. Idei avem cu totii....
Raspunde

hai-hui

Acum 8 ani

D-nul Floarea, in mareata intelepciune a social democratiei de furaciune autohtona a vrut sa spuna ca e mai bine sa avem terenuri de sport la stat (chiar daca vorbim de Primaria Sibiu) - care e cel mai prost manager posibil al banilor... Adica un loc de la care sa "suga" divers abonati la contracte de state sau angajari pe pile... D-nule Florea, statul minimalist e mai bun, cu cat e mai mic statul cu atat se fura mai putin de catre tovarasi gen Cindrea, Nastase, Ponta, Dragnea, etc.
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

d-nul Deleanu...titlul zice 3 mil. euro si in prima propozitie pretul e 3 mil. lei...ar fi bine sa va hotarati!!! daca va spun ca in continuare dati dovada de amatorism o sa va suparati!!!
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 8 ani

Mă supăr, dar îmi trece :) Mulțumesc pentru atenționare!
Raspunde

va

Acum 8 ani

Nu stiu de ce un "magazin" Romanesc nu poate functiona, trebuie imediat inchis, sa nu faca concurenta celor straine. Vad ca am fost indoctrinati bine. Un magazin are o anumita structura, iar alta functiune are alta dispunere. Totdauna o constructie facuta pt un anumit scop, nu poate fi modificata in oricare alta functiune. Noi sintem "specialisti" in a modifica cladiri cu costuri uriase, mai mari decit una noua (de ex primaria, care initial a fost ridicata structura si apoi am investit in amenajarea unei banci de trei ori decit daca faceam una noua.
Raspunde

web

Acum 8 ani

http://supervizor.ro/trident-trans-tex-4-586-de-refuzuri-la-plata-datorii-de-13870-milioane-lei-faliment-dupa-6-ani-de-insolventa/ Se poate face un film despre asta ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus