Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Subvenţii în următoarele trei luni pentru copiii cu risc de abandon școlar

Subvenţii în următoarele trei luni pentru copiii cu risc de abandon școlar

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu anunţă începerea activităţilor din cadrul proiectului „Abordare inovativă şi pachet de resurse suport pentru stimularea participării la educație” (STIMUL), care reunește peste 200 de copii din județul.

Grupul ţintă din judeţul Sibiu va fi format din 75 persoane care au părăsit de timpuriu şcoala, 84 preşcolari, 200 elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii şi 70 părinți/tutori ai elevilor cu risc de părăsire timpurie a şcolii/tutori ai preşcolarilor. Tinerii cuprinşi în proiect pe a doua şansă şi cei cu risc de părăsire timpurie a şcolii vor beneficia de subvenţii pe o perioadă de trei luni.

”Obiectivul proiectului îl constituie creşterea calităţii intervenţiilor integrate preventive şi remediale de informare, consiliere si educaţie de tip „a doua şansă” pentru un grup ţintă de 1275 de persoane din 3 regiuni de dezvoltare, Sud-Vest Oltenia, Centru și Nord-Vest pentru conştientizarea şi valorificarea beneficiilor parcursului educaţional, în vederea diminuării fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi a abandonului şcolar. Prin obiectivele sale generale şi specifice, proiectul se înscrie în AXA PRIORITARĂ 2 – Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul Major de Intervenţie 2.2. Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, spun reprezentanții ISJ Sibiu.

Grupul ţintă vizează în special populaţia romă, persoanele cu dizabilităţi și persoanele din mediul rural, precum şi alte categorii de grupuri vulnerabile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus