Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Încă va mai merge așa

”E o tragedie care putea fi pre-întâmpinată dacă...” Este fraza pe care o auzim și o vom mai auzi în urma a ceea ce s-a întâmplat vinerea trecută într-un club din Capitală. Este de așteptat ca pompierii din toată țara să ia în controale tot ceea ce înseamnă loc public (nu numai cluburile), discuțiile să continue cu voce ridicată, probabil și legea să fie înăsprită mai mult... Însă odată ce lacrimile se vor mai usca, discuțiile se vor muta încet-încet în altă parte. Memoria colectivă pare să ne fie scurtă, iar revolta maselor se va muta în alte direcții. După cum problema câinilor comunitari nu s-a rezolvat deloc (mai țineți minte de deputați viteji aveam? ce Guvern aprig și ce declarații tăioase...) după ce un copil a fost ucis de către câinii de pe stradă, la fel nu se va rezolva nici chestiunea respectării normelor în ceea ce privește spațiile cu flux mare de public.

Să nu fiu înțeles greșit. Legi noi vom avea, probabil. Și chiar și norme de aplicare aprige. Dar românii acestei țări nu sunt pregătiți să respecte legea. Este un cuvânt atât de golit de sens în ultimii ani, iar acesta este motivul pentru care ”încă va mai merge așa”. Pentru că legea a fost atât de siluită de toți încât și-a pierdut orice dram de prestanță. De la președintele care a urcat băut la volan în văzul tuturor, la premierul care acum se crede erou deși e cercetat pentru fapte de corupție și până la părintele care își suie grobian mașina pe trotuar ca să-și aștepte odrasla ce tocmai va ieși de la școală, românii violează zilnic legea pentru că ”merge și așa”. Pentru că fiecare dintre noi se află în situația de a ”încălca un pic, nu mult” regulile, căci... iar aici înșiruiți fiecare motivele pe care le-ați spune și conștiinței voastre ca să o spălați.

Noi, ca popor, nu suntem încă educați în spiritul legii și al regulilor sociale. Dimpotrivă, avem uneori apucători de-a dreptul rușinoase. Pe care, individual, nu ni le asumăm niciodată și, mai mult, nici nu încercăm să ni le reprimăm.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

garleanu eva

Acum 8 ani

Domnule Traian Deleanu cati ani ai, ai copii? Imi spui si mie ce are in comun sula cu prefectura? Asocierea acestui eveniment cu copilul omorat de caini ''vagabonzi'' este total nefericita. Din pacate exista multe specimene mai ales in mass media care considera o virtute neglijenta acestor parinti fata de proprii copii. Balciul, minciuna, specularea politica a emotiei, instigarea la ura, totul cladit nu cu destula grija ca sa nu reiasa clar minciuna, legea afacerii ionut si banii murdari scosi pe moartea a sute, mii de caini blanzi, pui, batrani a caror singura vina este ca s-au nascut in tara neoamenilor iresponsabili. V-ati batut si va bateti joc de acest biet copil punandu-i in carca macelul animalelor. Este o lege criminala, lege ale carei limite sunt depasite constant, cainii cu sau fara stapan sunt masacrati in lagarele de stat si se incalca constant si abuzeaza drepturile celor care iubesc viata, semenii dar si animalele, tara noastra a devenit celebra pentru atrocitatile facute fata de animale si oameni. Sunt si eu parinte si nu pot sa-mi imaginez durerea acestor parinti nevinovati, care si-au pierdut copiii in clubul ''Colectiv''. Este un moment foarte tragic. Poate cu raspundere dar si cu respectarea tuturor legilor, inclusiv a celor de protectie a animalelor sa rezolvam problemele sociale pe care le avem. Sper din tot sufletul sa nu ne mai paraseasca nici un alt tanar frumos ranit. Sper din suflet ca nimeni sa nu se mai lase mintit, dezbinat de mass media, sa nu mai inghita ipocrizia si minciuna, iesiti in strada pentru adevar, dreptate, demnitate, respect, viata. Pedepsiti adevaratii vinovati, cei iresponsabili atat fata de om cat si fata de animale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus