Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Protest spontan: angajații Fiscului au ieșit în stradă / foto-video

Protest spontan: angajații Fiscului au ieșit în stradă / foto-video

Actualizare 10:30 Aproximativ 60-70 de angajați ai Administrației județene a finanțelor publice Sibiu au întrerupt lucrul, solicitând ca majorarea cu 22% a salariilor să le fie aplicată și lor. Protestul angajaților Fiscului nu afectează, însă, și activitatea instituției, atât Trezoreria, cât și restul ghișeelor fiind în continuare deschise, în urma faptului că angajații ies pe rând la protest. ”Este un protest spontan, nu este organizat de sindicat și dorim menținerea activității instituției, chiar dacă la parametri mai reduși. Suntem solidari și cu alți colegi din țară, atunci când cerem să ne fie aplicate și nouă creșterile salariale de 22% de care beneficiază aparatul propriu al ANAF, angajații Antifraudei și cei de la Direcția Mari Contribuabili”, arată Dan Bucur, lider de sindicat în cadrul Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

greva finate, ANAF (1)

”Pe sub masă”

Creșterea de 22% la care fac referire angajații Fiscului sibian a fost aplicată doar unei părți a angajaților ANAF în urma unei măsuri aprobată ”pe sub masă”. Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o rectificare de buget, iar în cadrul ordonanței emisă în acest scop, la final, a fost ”strecurată” și alocarea suplimentară de fonduri pentru majorarea salariilor doar unei părți a angajaților ANAF. ”Suntem afectați de această măsură nedreaptă, care nu a fost nici anunțată și nici negociată cu partenerii sindicali. Munca în inspecția fiscală este similară, în ceea ce privește volumul de lucru, cu a colegilor care au primit majorări salariale. Probabil că dacă aceste lucruri nu se vor îndrepta vor urma proteste mai ample, poate chiar grevă”, mai spune Dan Bucur.

În prezent, în cadrul Fiscului din Sibiu lucrează 304 de oameni. Cel mai mic salariu este de aproximativ 1.800 de lei, net, salariul maxim de care poate beneficia un funcționar ajuns în funcția de consilier fiind de 3.600 de lei.

greva finate, ANAF (5) greva finate, ANAF (4) greva finate, ANAF (2)

https://youtu.be/dkiJbHqcTOU

Știre inițială. Mai mulți angajați ai Administrației județene a finanțelor publice Sibiu protestează la această oră în fața sediului de pe Calea Dumbrăvii. Conducerea instituției declară că nu știa de acest protest, iar o parte din angajați susțin că protestele lor sunt declanșate în urma unor acțiuni similare din țară. Acțiunea sindicală are loc în contextul unor continue re-organizări ale Administrației județene a finanțelor publice (la fel ca și celelalte administrații din țară), în urma cărora deciziile au fost centralizate la regionala de la Brașov, iar numărul de sarcini pe angajat a crescut simțitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

radu

Acum 8 ani

Pai daca se închid cublurile ei de la cine mai i-au spaga ?
Raspunde

me

Acum 8 ani

,,... iar numărul de sarcini pe angajat a crescut simțitor." Sa fim seriosi, la parter una iti eilbereaza chitanta si alta iti ia banii. Grea activitate.
Raspunde

M

Acum 8 ani

Cei care organizează aceasta stuctura sunt mai prosti decat cei mai prosti.Exemplu - cand te duci sa-ți plătești taxele ai 3 ghișee , in loc de unul singur sau 3 care sa te rezolve complet ; ghișeul 1 - " aici se emit disp.de plata " ; ghișeul 2 - " aici se emit chitanțe " ;ghișeul 3 -"aici se încasează chitanțe " Doamne ce cretini....
Raspunde

functiomar

Acum 8 ani

Cresterea salariala e de 62,5%....o clasa de salarizare se inmulteste cu 2,5.
Raspunde

Alin

Acum 8 ani

Regionala Brasov - Sibiul Reorganizat 1 - 0
Raspunde

Vicent

Acum 8 ani

Dupa masinile parcate nu s-ar zice ca ar avea probleme cu veniturile !!!!! Daca nu mai curge ca inainte!!!!! Amu doar mai pica si picatura aia e luata cu frica mare !!!!
Raspunde

f

Acum 8 ani

sa le creasca si lor salariile dupa ce vor creste celelalte salarii si pensiile,nu le ajung 3500 de lei altii au 700 lei?oricum ei stau toata ziua pe facebook.
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

niste nesimtiti...mergi la finante si te privesc in scarab...ai sunt cei alesi...sunt in spatele paravanului...nu sunt in stare sa implementeze macar plata taxelor cu cardul...macar in sediul ANAF daca nu si pe internet!!! niste nesimtiti!!!
Raspunde

Solomon

Acum 8 ani

Bugetarii reprezinta cancerul Romaniei!Mai ales ca fiecare din ei este pila cuiva!Multi dintre ei nici macar nu stiu ce ar trebui sa faca dar considera ca functia sau postul ocupat este o sinecura pentru valoarea si relatia lor!La privat trebuie sa muncesti din greu pentru asemenea salariu!Dar daca esti masa electorala pentru politicieni,se poate intampla orice!
Raspunde

...

Acum 6 ani

multi dintre ei nu sunt in stare sa redacteze un document in word
Raspunde

hai-hui

Acum 8 ani

Incredibil! Protesteaza la 1800 RON salariu minim net ii invit sa mearga in invatamant sau in sanatate si dupa aceea sa comenteze... ANAF-ul in Sibiu e o structura a naibii de stufoasa (consumatoare de bani, adica oameni care ne mananca noua din bani), vorba cuiva de mai sus, ai nevoie de 3 ghisee ca sa rezolvi o problema... Servicii online si plata cu cardul direct pe site ne trebuie, si atunci ar zbura o groaza de incompetenti de acolo... Adevarul e ca sunt si angajati super (ultimele 2 ghisee de la parter) dar sunt si scarbe incompetente, exemplu primul ghiseu de la parter, dna aceea blonda in varsta...
Raspunde

un cititor

Acum 8 ani

Dragi finantisti din Sibiu, ati facut un CA_AT cu greva voastra. Pe principiul "sa moara si capra vecinului", este posibil sa nu mai primeasca NIMENI din sistem vre-o majorare. Deci, nici VOI. Daca aparatul central ar fi primit salarii mai mari, cu siguranta in 1-2-3 luni se primeau mai multi bani si in teritoriu. Asa, "v-ati taiat singuri craca" ... Cat despre ceilalti comentatori, ce s-ar intampla daca ati spune "oamenii aceia au o responsabilitate, forte bine ca au un venit CAT DE CAT decent. Hai sa vedem cum facem, sa primim si noi mai multi bani". DAR NU. Tot pe princiniul romanesc mentionat mai sus "daca noi nu avem sa nu aiba nici ei". Frumos si constructiv, tipic romaneste, as spune ... Ne (va) meritati soarta ...
Raspunde

me

Acum 8 ani

Vorbesti de responsabilitati? Dar altii (medici, profesori) nu au resposabilitati? poate chiar mai mari.
Raspunde

Cristi

Acum 8 ani

Scarbe ordinare , uitati cum ati ajuns pe posturi?? Cata spaga ati dat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus