Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Iohannis către stradă: V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre!

Iohannis către stradă: V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre!

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi o conferință de presă în care a anunțat că va convoca la Palatul Cotroceni reprezentanții societății civile pentru a înțelege mai bine doleanțele lor dar și pentru a putea ține cont mai bine de ele în desemnarea noului premier al României.

”V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre”, a declarat președintele Klaus Iohannis, adresându-se românilor care au ieșit în ultimele seri în stradă.
Cât privește noul premier interimar, Klaus Iohannis a anunțat că-l va numi pe Sorin Cîmpeanu, fost ministru al educației în Guvernul Ponta.

cimpeanu

"Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete", a mai declarat Iohannis la Cotroceni.
Potrivit Constituţiei, în cazul demisiei premierului preşedintele va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern.
 Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, începând cu ora 15.00, cu partidele parlamentare, pe care le-a invitat la consultări pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni fiind PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, în timp ce vineri are loc o a doua rundă de consultări.
Chemarea partidelor la consultări pe o perioadă de două zile este o premieră, până acum toate rundele de negocieri având loc pe parcursul unei singure zile.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Zorro

Acum 8 ani

Daca va avea succes ca primministru si va "reforma" politica cum a fost reformat invatamintul, o sa fie vai de tarisoara asta.
Raspunde

B.Utoru

Acum 8 ani

Uitaţi-vă şi miraţi-vă de modul în care îşi însuşesc băsisto-iohanniştii mişcarea de stradă a românilor. Tipic securistic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus