Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Orbii

Noiembrie 2014. Câteva mii de sibieni, mulți dintre cei care au ieșit și zilele acestea în stradă, s-au adunat în fața sediului PSD, de lângă Primăria Sibiu. Atunci se striga ”Hoții”, ”Demisia”, ”Vor să voteze, lăsați-i să voteze”. Geamurile pur și simplu vibrau, iar cei dinăuntru au simțit puternic emoția. Liderul PSD Sibiu chiar avea să demisioneze din funcția de președinte al organizației locale, în urma unei condamnări pentru abuz în funcție. ”Mă las de politică”, ”nu-mi mai trebuie așa ceva”, erau cuvintele celor care au fost în acea seară în sediul de partid. Cu timpul, însă, emoțiile s-au diluat. Cindrea s-a întors în poziția de președinte și chiar a fost confirmat, democratic, prin vot secret, de către colegii de organizație. Acum cei care au fost în seara aceea de noiembrie își mai amintesc vag.  ”Chiar am vrut să ies la ei să le explic cine suntem”… N-a ieșit pentru că, spune persoana, a fost atenționat de un ofițer SRI că ar fi mai bine să stea cuminte.

Noiembrie 2015. Câteva mii de sibieni au strigat din nou pe străzile orașului împotriva sistemului, a politicienilor. De această dată, odată ajunși în fața sediului PNL de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu s-a auzit ”Aceeași mizerie”. Valul anti-PSD s-a extins împotriva întregii clase politice.

Și ce fac oamenii care ne conduc în această perioadă?

Daniel Maricuța, primar al Șelimbărului, implicat într-un dosar penal cu daune de sute de milioane de euro, n-a catadicsit nicio secundă să se gândească dacă nu ar fi bine să părăsească fotoliul de primar.

L-am amintit deja pe Ioan Cindrea, condamnat penal, ce-i drept, cu suspendare. Întors în partid, își drămuiește cu atenție aparițiile publice. Tot acolo, în PSD, îl avem pe Florin Orlățan, președinte executiv, și el condamnat într-o primă instanță. A fost până de curând șef al comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj a PSD Sibiu.

Liberalii pregătesc pentru Consiliul Județean un om care face politică din anii 90. Ce le poate transmite tinerilor politicianul Nicolae Neagu?

Mi-e teamă că n-au înțeles nimic.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

Ati uitat ''cireasa de pe tort'' a lui noiembrie 2014,dl. Bratu:Catindati erau un ''plagiator'' si un ''incompatibil'', doi nevinovati.Niciunul nu s-a gindit sa renunte la catindatura.Au si avut de unde alege,romanii!Sper,dl. Bratu, ca ne veti tine la curent cu ambele procese,pe rol,ale celor doi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus