Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Câți vâlceni trăiesc oficial în Sibiu. De ce vin?

Câți vâlceni trăiesc oficial în Sibiu. De ce vin?

Într-o eră în care putem călători oriunde în Europa doar cu buletinul, nicio instituție specializată din județul Sibiu nu are o evidență clară a numărul de persoane sosite în Sibiu, în ultimii ani, din județele învecinate. Cu toate acestea, semne clare că Sibiul atrage de la o zi la alta tot mai mulți tineri din regiune sunt mai evidente ca oricând.

În parcările blocurilor nou apărute în prelungirea Bulevardului Mihai Viteazu predomină mașinile ale căror numere de înmatriculare provin din județul Vâlcea. Angajații Zonei Industriale Vest spun că săptămânal apar mașini cu numere de Vâlcea, Alba sau Mureș, pline de tineri, care în două ore fac turul fabricilor și depun CV-uri peste tot. Complexul Rezidențial Avantgarden 3, aflat în zona magazinului Dedeman, avea cumpărată publicitate în vara acestui an pe panouri outdoor din zona centrală a orașului Râmnicu Vâlcea. Deși semnele sunt cât de poate de clare, nici Direcția Județeană pentru Statistică Sibiu și nici Evidența Populației de la Primăria Sibiu nu au cifre relevante pentru a vedea clar numărul vâlcenilor veniți în ultimii ani în Sibiu. Iar motivul este unul simplu: dacă nu au interes clar (asistență socială sau medicală), nimeni nu merge de bunăvoie să obțină o viză de reședință.

Singura instituție care deține cifre relevante în acest sens este Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu. Conform reprezentanților acesteia, la data de 5 noiembrie 2015 numărul de persoane care au reședința în municipiul Sibiu și nu au domiciliul în municipiul Sibiu este de 1840 persoane. ”Dinamica populației în acest caz este foarte mare, dar dacă nu se concretizează într-un act, cifrele nu sunt relevante. Indiferent de localitățile de proveniență, intrările în oraș nu mai pot fi ținute sub evidență pentru că cifrele sunt foarte mari. Au fost momente în trecut când se știa la persoană cine și de unde vine, dar în secolul XXI nu mai este posibil”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul DJEP Sibiu, Florin Munteanu.

O altă instituție care deține cifre relevante în acest sens, deși neactualizate, este Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. ”Studiul privind profilul studenților din cadrul ULBS”, valabil la nivelul anului 2008, arăta că ”majoritatea studenților provin din județul Sibiu- 48%. După județul Sibiu, județele cele mai bine reprezentate ca și număr de studenți sunt Vâlcea- 11%, Brașov- 9%, Alba- 5%, Mureș- 4%, Olt- 3% și Hunedoara- 2%”. Atunci erau 6474 studenți din județul Sibiu și 1594 din județul Vâlcea. Același studiu, dar la nivelul anului 2012, arată o evoluție interesantă. ”Majoritatea studenţilor provin din judeţul Sibiu- 46,81%. După judeţul Sibiu, judeţele cele mai bine reprezentate ca şi număr de studenţi sunt: Vâlcea (16,19%), Braşov (6,43%), Alba (5,83%), Mureş (3,20%), Hunedoara (2,36%) şi Olt (2,22%)”.

Motivele pentru care Sibiul atrage tineri din județele învecinate sunt cât se poate de clare. Predomină cele economice, însă importante sunt și cele sociale, calitatea vieții sau ofertele pentru petrecerea timpului liber în Sibiu. Conform Direcției Regionale de Statistică Alba, salariul mediu net în județul Sibiu este cu aproape 400 de lei mai mare decât în județul Alba și cu peste 200 de lei peste nivelul celui din Brașov, la nivelul lunii iulie 2015.

“Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în judeţul Sibiu (2690 lei), iar cel mai mic în Harghita (1762 lei). Faţă de luna anterioară câştigul salarial mediu brut lunar a crescut în judeţele: Sibiu cu 3,62% (+94 lei), Harghita cu 2,86% (+49 lei), Covasna cu 2,24% (+40 lei), Alba cu 1,65% (+35lei ) şi Mureş cu 0,70% (+16 lei) şi a scăzut doar în judeţul Braşov cu 1,57% (-39 lei)”, arată sursa citată. În aceeași perioadă, în județul Vâlcea salariul mediu brut a fost de doar 1495 de lei.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

159 comentarii

Sibiu

Acum 6 ani

Ati crezut ca au venit in vizita...SURPRIZA!! Sunt aici sa ne invadeze!!mai bine veneau ungurii:)
Raspunde

rebegel

Acum 6 ani

rusine sa va fie,nu sunteti romani,asteptati sa vina fratii vostri unguri dar si ei sunt mai buni la suflet decat voi, nu am cuvinte pentru asemenea fiinte fara pic de gandire
Raspunde

leroiv

Acum 6 ani

e o gluma .....
Raspunde

Serj

Acum 6 ani

Acum inteleg cum te-a facut ma-ta...pe baza de invazie ungureasca. Revenind la subiect, eu vad ca toata muntenia e asaltata de ardeleni ungarizati sau unguri romanizati (nu e nicio diferenta sincer). Acceptarea lor e ca un fel de discriminare pozitiva pentru specia asta expansiva care apare peste tot pe la tv. pe internet si in viata de zi cu zi, adica aproape toata conducerea si clasa politica a romaniei..cu vesnica lor "limba romana" stalcita, murdarita si batjocorita de influentele unguresti. Au devenit oamenii astia o minoritate greu de suportat si de acceptat deoarece in mentalul lor colectiv le este inoculata de la nastere ideea de segregare a romaniei si a valorilor romanesti prin destabilizare.
Raspunde

Pentru Sibiu

Acum 6 ani

Mare dreptate ai... mai bine cu ungurii decât cu ăştia...
Raspunde

Roxana

Acum 6 ani

Ce ființe patetice. ..
Raspunde

cori

Acum 6 ani

Invazia "sirienilor" :) ..... ar trebui amprentati toti sudistii si la sapa cu ei sa cultive pamanturile Ardealului.
Raspunde

Hans

Acum 6 ani

Cerem de urgenta primariei Sibiu, politiei si autoritatilor competente sa identifice toti valcenii de pe raza orasului nostru. Ar trebui verificati si cei care deja s-au stabilit in Sibiu si au ambii sau unul dintre parinti din Valcea. Acestia ar trebui obligati sa poarte o stea de culoare galbena in piept sau ceva asemanator pentru a putea fi mai usor identificati. Atentie sibieni - daca inainte puteai identifica usor un valcean dupa "treningul" pe care il poarta, acestia au evoluat si copiaza stilul vestimentar al sibienilor pentru a ne induce in eroare. De asemenea, au inceput sa isi inmatriculeze masinile in orasul nostru, tot cu acelasi scop meschin de a ne induce in eroare. Acesti indivizi ar trebui reeducati, dupa principiul munca te face liber, in centre speciale pentru a se putea ridica la nivelul standardelor de civilatie impuse de orasul nostru. Doar celor ce vor reusi sa termine programul de reeducare sa le fie permisa sederea in orasul nostru si numai in cartiere marginase.
Raspunde

Alin

Acum 6 ani

Este orasul tau romanule Hans?
Raspunde

Ionut Vlaicu

Acum 6 ani

Cred ca Valcenii se imbraca mult mai frumos,voi inca sunteti la tara in domeniul asta.Nu mai fiti frustrati,niciodata nu v-ati ridicat la inaltimea noastra in masini,haine sau mod de distractie.Stiti vorba aia,daca vine sfarsitul lumii voi mai traiti 5-10 ani ca sunteti in urma noastra...
Raspunde

leroiv

Acum 6 ani

sunt sibian, dar nu credeam ca am in oras semeni asa de egoisti, parca nu am fi romani, duceti-va in alte tari europene si o sa fiti vazuti la fel cum ii vedeti voie pe olteni sau pe moldoveni, .....macar dati un exemplu pozitiv ca si ei sa invete daca este cazul ceva bun
Raspunde

Simona

Acum 5 ani

Tare asta :))) Bravo :)
Raspunde

sighi

Acum 6 ani

Nu as avea nimic cu persoanele in sine, dar am o problema grava cu atitudinea de borfas pe care o au, cu perfectul simplu pe care il folosesc si cu tupeul jegos de sudist plus gradul redus de civilizatie si educatie (cei 7 ani de acasa nu exista la majoritatea indivizilor din sud).
Raspunde

@@

Acum 6 ani

Exact, nu conteaza de unde vii, ci nivelul de educatie, integrare, acceptare a realitatii si propriei conditii. Sunt si valceni OK dar extrem, extrem de putini, in general din sate sau oras Dragasani(proprie experienta). Din circa 20-30 valceni si craioveni care ii cunosc, doar 3 stiu sa fie ok, cu picioarele pe pamant, isi vad de treaba, perfect integrati, in rest extrem de aroganti, zero background, smecherasi, hackeri(unii cu ''sedii'' si in Tm), daca intri in contradictoriu cu ei stiu doar: nu-i mare lucru Sibiul, vai de capul lui, nu aveti un mall, orasel de cacao, sibieni puturosi, etc. Bun, daca suntem atat de varza....ce mai cautati aici? Mergeti mai departe unde e ok. Per total, la majoritatea se citeste clar un nivel de educatie/civilizatie extrem de scazut, multa smechereala si extrem de multa frustrare ! Exista totusi un motiv, printre altele, pt. care habsburgii s-au lasat de cucerirea Olteniei....cam greu cu recenzatul :)
Raspunde

Sophie

Acum 6 ani

Perfectul simplu este un timp al limbii romane, pe care toti il invatam la scoala. Acest timp exista inclusiv in limba franceza. In schimb "ora doi", "i-am zis la Cristina", "m-am racit", "ploaie afara" sunt complet gresite din punct de vedere gramatical. Oamenii se impart in 2 categorii: 1. civilizati si educati, 2. necivilizati si needucati. Exista olteni civilizati si educati si ardeleni necivilizati si needucati. Si invers. Sa nu generalizam...
Raspunde

Gogy

Acum 6 ani

Corect, Sibiul e al sibienilor. Adica al sasilor plecati in Germania :)
Raspunde

Un om simplu

Acum 6 ani

Daca doriti un Birkenau in SIbiu n-aveti decat. Insa acest lucru nu da dovada de civilizatie! Heil Hitler?
Raspunde

Mihai

Acum 4 ani

Ce tot aveti cu oltenii ? Ce va tot dati cocosi atit ca sinteti ardeleni ? Eu lucrez pe taxi si cel putin 5 curse pe zi le fac cu oltenii. I-mi ridica incasarile . E un lucru bun. Banii nu au miros , banii se rotesc. Fiecare din ei mai mult sau mai putin contribuie la dezvoltarea economiei orasului.
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

oamenii nu se impart in valceni si sibieni...se impart in oameni civilizati si corecti care merg la munca, respecta legea, etc. si restul...din pacte restul e format din destul de multi valceni...dar nu numai!!!
Raspunde

...

Acum 6 ani

E foarte firesc ce se intampla. Asa cum romanii in general migreaza pentru munca mai bine platita spre vest si la nivel national se intampla acelasi lucru, fie ca ne place sau nu. La fel cum la unii "imigranti" nationali observati lipsuri in cultura, la fel se observa si in vest lipsuri la unii romani. Uscaturi avem toti insa cand vine vorba de vreun pom laudat, evident ca uscaturile se aduna in cantitati mai mari. Cand in Sibiu se va ajunge sa fie inchise anumite fabrici/firme laudate se va domoli afluxul asta care pe unii ii sperie si poate chiar se va inversa lasand goale cartierele tip ghetto construite in ultima vreme in Sibiu.
Raspunde

gigi

Acum 6 ani

Asa, si daca vin care-i pb? Cine va cumpara constructiile alea de 2 bani, prost gandite si de calitate slaba ? Cine vine pe linia de productie pe un salariu derizoriu ? Cine sa faca munca de jos ? Cine sa faca munca grea ? Cine sa ofere servicii ? Valcenii asigura un spor demografic pozitiv pt oras, o prospetime de care sibiul asta avea nevoie! Ei vin cu pofta de viata, sunt tineri si se pot modela usor! Plus, sunt invatati cu greul! Prefer sa vina valcenii, decat alte mizerii ! Asa cum sunt ei, se dau pe brazda! Decat cu sibieni adevarati, prefer sa fiu inconjurat de valceni! Si mai e o chestie: multi sibieni "adevarati" si-au cam luat talpasita din Sibiu, sunt in occident sau in capitala, etc! Asa ca "adevaratilor" trebuie sa le ia cineva locul! "adevaratii" sunt oameni dificili, plini de orgolii, atotstiutori, oameni care cu greu poti sa construiesti ceva in echipa! F bine ca vin! Sa vina cu totii! Sibiul are loc pentru toti! Dealurile si campurile de langa oras trebuie umplute! Trebuie sa devenim o Metropola adevarata!
Raspunde

unu acolo

Acum 6 ani

Bine Gigi :) Că, cam asa ceva, Bravo :) Stiu Sibieni la fel de aroganti si care se dau foarte destepti, sau se cred cei mai destepti, restul fiind prosti. Ce sa le faci "niște țărani".
Raspunde

Arici Pogonici

Acum 6 ani

gigi, depinde ce vrei. Cantitate sau calitate.
Raspunde

oarecare

Acum 5 ani

Dealurile si campurile de langa oras trebuie umplute? sa fim seriosi. Nu valcenii care vin si muncesc sunt problema. Sutele poate chiar miile de studenti si tineri needucati, necivilizati, plini de fite, tupeu si orgoliosi (cei cu gusturi proaste din toate punctele de vedere si care se plimba in Bmw seria 3 din 2005) sunt problema.
Raspunde

Aham

Acum 6 ani

Rade ciob de oala sparta! Inainte sa comentati de altii ar trebui sa va uitati la voi prima oara si apoi sa va dati cu parerea. Inteligenta voastra este aratata in comentariile voastre xenofobe pt ca nu puteti sa intelegeti/acceptati fenomenul de globalizare. Cine e caposul in ecuatia asta? Este loc pt toti la locurile de munca, nu vi se ia nimic! Economic vorbind si noi contribuim cu ceva numai prin cumpararea imobilelor chiar si de la periferie, nu tot in SB raman banii? De ce nu priviti imaginea in ansamblu? Ganditi in afara cutiei, toti suntem romani!
Raspunde

Bondaru

Acum 6 ani

Economic aţi contribuit "DECÂT" cu reducerea salariilor, de exemplu. Majoritatea aţi venit "DECÂT" ca să vă angajaţi pe salariul minim la angajatori care în trecut plăteau mult mai bine, că la voi n-aţi avea bani nici de o juma de franzelă. Un sibian, oricât de bine pregătit ar fi este înlăturat pentru că voi sunteţi ieftini, cu toate că ştim cu toţii că ceva de calitate nu coastă puţin. Apoi, tot după voi s-au luat "DECÂT" şi indigeni din Olt, Gorj, Dolj (rimează, nu?). Sunteţi nepermis de fiţoşi şi aroganţi comparativ cu valoarea de care daţi dovadă. BMW-uri de VL te agasează în trafic, iar şmecheria e "DECÂT" o virtute. Sigur, printre voi sunt şi excepţii, dar din păcate fără putere de generalizare. Astea sunt doar câteva aspecte pentru care strâmbăm din nas cu reticenţă cand auzim de voi.
Raspunde

mATYAS aNDREI

Acum 6 ani

Nu numai Valcenii dar cat OLTENI sunt in Sibiu-mai multi ca sibienii nascuti si crescuti aici-ce bine ar fii fara ei.
Raspunde

dw

Acum 6 ani

de cand ma stiu vin valcenii la SB si asa va ramane pe veci
Raspunde

Valceanca

Acum 6 ani

Nu conteaza ce esti sau de unde vi . In orice padure exista uscaturi asa ca ardeleniilor nu mai criticati valceni ca vb cu perfect simplu no dar astia is oameni .????
Raspunde

popa

Acum 6 ani

De unde ,,vii,,
Raspunde

No name

Acum 6 ani

Poate nu au cei 7 ani de acasa ca voi dar au cel putin 7 ani de inteligenta peste ! Atat.
Raspunde

Arici Pogonici

Acum 6 ani

Exact asta deranjeaza, inteligenta = smechereala ridicata la rang de merit. La noi daca vrei ceva lucrezi pt. asta, voi sunteti educati de 100 de generatii incoace cum sa fentati si cum sa trageti tepe. Chiar va simtiti prost cand asta nu se poate, bineinteles munca sau/si onestitatea nu va vine nici atunci in minte s-o considerati macar ca pe o alternativa.
Raspunde

GOGU

Acum 6 ani

Valcenilor ,mai terminati cu lauda de sine ,stati la voi in foametea aia daca nu va convine ,in rest toate bune si ciocu' mic!!
Raspunde

adi

Acum 6 ani

noua ne convine prostule ... voua nu va convine ... va e frica cumva ca va luam job-urile .... poate ca DA daca le meritam mai mult decat voi
Raspunde

eu

Acum 6 ani

Locuiesc de 9 ani in Sibiu.Nu sunt nici sibian nici oltean dar cei mai buni prieteni ai mei sunt din valcea...E ceva normal,toate orasele dezvoltate atrag tinerii.Cluj-ul atrage bistriteni...Brasov-ul moldoveni...Sibiul olteni...Nu inteleg care e problema pana la urma.Traim intr-o tara libera si avem DREPTUL de a ne alege cum si unde sa traim
Raspunde

Alin

Acum 6 ani

Domnule Stefan Dobre, simt o tenta xenofoba in randurile de mai sus. Am scris randuri pentru ca nu pot numi articol aceasta insiruire de cuvinte pline de xenofobie. Pacat ca ganditi in acest fel
Raspunde

De citit pentru SIBIENI

Acum 6 ani

Nu inteleg de ce tot comenteaza sibienii astia, au uitat de unde au plecat? Au uitat ca au radacinile din Oltenia? Marea majoritate a sibienilor sunt Valceni si se cred Sibieni get-beget, probabil ca au uitat de undeau plecat, ma rog...Nu inteleg de ce comenteaza de comportamentul altora cand ei sunt mai RAU , sunt niste manelisti invidiosi si au un comportament de tot kkt-ul . Le este foarte ciuda pe valceni deoarece sunt mai buni de 1000 ori decat ei. Sibieni sunt foarte lenti, d-asta au succes Valcenii!!! Asa ca va rog... lasati-o mai usor cu comentariile si dati exemplu de oameni civilizati si cinstiti!
Raspunde

Claudiu

Acum 6 ani

Rădăcinile în Oltenia?! Asta e de notat, parol! Fecior, orașu' ăsta a fost declarat oraș cu mulți ani înaintea primelor atestări ale orașului vostru. Te „coci” pe tine cu stropi, Mo... :))))
Raspunde

popa

Acum 6 ani

De acord, olteni sunt si in București si in Sibiu, merg unde le e mai bine, asta e , partea de sud nu e la fel de dezvoltată si bogata. Cine zicea de excesul de perfectul simplu , pai dragi conationali sudisti utilizatori de acest timp, perfectul simplu se folosește la actiuni nu mai vechi de 24 de ore, nu spui ,,eu mă nascui in anii 80.,, , e foarte enervant ptr auz. Foloseste.l cand ,,tu mancasi acum o ora,, . Cand oltenii vin cu toata gloata si familia, sunt pericol public, in rest cand sunt singuri isi pierd puterea. Foarte agresivi in comportament,săltăreți si foarte ,,tantosi,, ,de preferat e sa nu te bagi in discutii contradictorii. Legat de educatie, exista munteni,olteni,ardeleni, etc. nesimtiti ,prost crescuti dar dragilor, îmi aduc aminte alca acum câteva sute de ani oltenii au emigrat spre banat ptr ca va ciuruiau turcii. Sa nu.mi spuneti ca tot un oltean a pus prima caramida a Sibiului acum aproape 900 de ani,ca fac pe mine de râs. Deci olteni găsești o grămadă in Sibiu, dar va rog, lasati.va ifosele si nervii săltăreți acasă.
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Tot ce inteleg exte k sibienii sunt invidiosi pe noi k ne descurcam in orasul lor mai bine decat ei......mai pe romaneste sunt niste ofticosi frustrati
Raspunde

Claudiu

Acum 6 ani

Cre' k ai dreptate k e oftikoși și k e invidioși. Mai ales pe tine...
Raspunde

popa

Acum 6 ani

Hahahahahahhahahahahah, mii de multumiri! Daca nu erau oltenii cu grămada in Sibiu,noi eram muritori de foame! Multimim pentru investițiile masive aduse de primarul vostru oltean, Johannis. Hahaha
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Nu fiti rai, get-begetilor. Toti ati venit de dincolo. Exemplu: in anul 1920 Sibiul avea aproape 33000 de locuitori, dintre care vreo 18000 de sasi si vreo 8500 de romani (deci dupa unirea cu Regatul) La 1956, din 90000 de locuitori, 60000 erau Romani, numarul sasilor ramanand constant. Asa ca va intreb: bunicii vostri nu tot de acolo or venit? Astia din zilele noastre or intarziat putin, dar sunt tot de-ai vostrii. Asadar fiti mai toleranti: lav & piis.
Raspunde

Arici Pogonici

Acum 6 ani

Bine zici ca-i dupa 1920 statistica. Cuprinde deja si numarul colonizatorilor. Motivezi ca astia de acum is la fel ca si aia de atunci. Ai dreptate, printre altele la fel de nedoriti.
Raspunde

Marius

Acum 6 ani

Venim prima data pentru cele mai apropiate facultati serioase. Ramanem pentru oportunitatile profesionale, ce la noi lipsesc in majoritatea domeniilor importante. Nu suntem toti cum aveti voi impresia. Mai mult, ne asemanam prin prisma faptului ca suntem suficient de echilibrati comparativ cu cei din inima Olteniei, respectiv Ardealului. Iar procedura de obtinere viza flotant e foarte complicata (acte, proprietar, reinnoire dupa 1 an) si de durata. Cam asta trebuia sa sugereze articolul. In forma actuala e doar xenofob, fara concluzii, fara raspuns strict despre "valceni". Se puteau adauga si interviuri, de ce nu?
Raspunde

unu' acolo

Acum 6 ani

Daca intradevar se doreste aflarea numarului real de olteni de oriunde exista o metoda foarte usoara si eficace: deschiderea unui magazin nou de adidasi si treninguri. (hint: daca in magazin se difuzeaza manele si peretii exteriori sunt roz/verde/portocaliu/... aprins vor fi convinsi si cei undercover (care se impotrivesc firii) sa vina). Apoi simplu numarati. Trebuie pregatit un loc destul de mare pentru coada si mai ales parcare.
Raspunde

popa

Acum 6 ani

Ai dreptate, i-a cumpărat cumnata.mea ptr frati.so un tricou ca o rochie si tot inflorat cu trandafiri rosii si roz, niste pantaloni fluorescenti si mie un tricou asemănător cu ,culoarea tipatoare a muncitorilor de la drumuri. Al meu la cumpărături isi ia cel mai kitschos trening. Ea da manelele si wow biz la maxim.Nu zic in nume de rau, dar poti mirosi oltenii de la mare distanța. Au gusturi f țipătoare si f ,,maneloase,,.
Raspunde

Dani

Acum 6 ani

Si ce e rau in faptul ca venim. Platim chirii pentru apartamentele parintilor vostrii...cumparam apartamente si platim impozite in Sibiu, platim bilete de autobuz in sibiu. Daca maine pleaca 10000 de valceni credeti ca nu se simte? Scade consumul, raman apartamente goale, asta insemnand mai putini bani in Sibiu. Unde lucrez toti se bateau cu pumnii in piept ca sunt sibieni 100% si cand am inceput sa ne cunoastem defapt 70% au bunici din oltenia, moldova... Asa ca lasati-o mai moale cu "rasismul " asta. Nu va plac valcenii...nu ii bagati in seama...nu o sa moara nimeni
Raspunde

popa

Acum 6 ani

In sfârșit un oltean care răspunde in mod civilizat! Respect, sunt bineveniți cei ca tine, restul acasa la mama lor in Oltenia.
Raspunde

Bondaru

Acum 6 ani

Voştri...se scrie cu un singur "i"! Noştri la fel. Ca o completare doar. Şi chiar dacă nu ai folosit, atenţie mare la "decât". Păzea! În rest numai de bine!
Raspunde

septimiu santimbrel

Acum 6 ani

cel mai simplu, intr-o duminica se face filtru de politie pe valea oltului, ca toti cei ce se intorc de acasa cu snitele si praz sa fie inregistrati. Nu e nevoie sa fie oprite masinile, e destul sa se numere b-amveurile. fiecare b-amve e umplut la la maxim ca sa stranga cheta de benzina
Raspunde

daniel

Acum 6 ani

Daca va uitati mai bine la fabricile din Sibiu cel putin 70% dintre sefi sunt olteni. De ce? Pt ca sibienii nu sunt in stare. Le este lene si sa munceasca. Asa ca nu mai vorbiti voi de olteni. Intai uitativa la voi. Noi venim sa muncim. Nu plecam de drag de acasa.
Raspunde

Kapytol

Acum 6 ani

Am văzut cum munciţi. Cel mai bun exemplu e Oltenia voastră!
Raspunde

El

Acum 6 ani

Tinere Daniel, tu esti unul din cei 70% de sefi sau esti muncitor? Cuvintele tale imi aduc aminte de camarazii din armata, toti oltenii doreau sa fie sefi, iar alti s.au facut militeni/politisti in ardeal!
Raspunde

Gigi

Acum 6 ani

Problema nu e la Valcea ci cei de vin de la tara needucati: din Blaj in special.
Raspunde

septimiu santimbrel

Acum 6 ani

dupa agitarea lu gigi imi dau seama ca e din sud. sper doar ca nu esti unu din nenumaratii sefi(70% conform google.vl), sa ma trezesc somer
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Când eram prin anul 2 de facultate am luat taxiul de la gara spre casa iar pe la jumătatea drumului taximetristul mi-a spus ca nu mai suporta oltenii ca noi le stricam sângele pur de ardeleni și că ar trebui sa intram în Ardeal doar cu pașaport,deși la finalul cursei și-a încasat plata din buzunarul meu. Asta este nivelul de cultura, educație și gândire de 2 lei pe care il au unii oameni. Dacă va veți oameni civilizați purtati-va ca atare. Prezenta oltenilor și nu numai aduc un plus Sibiului: cluburile, barurile, restaurantele, alimentarile,facultățile etc. sunt plătite cu bani din "sud". P. S.: prefectul simplu este măcar folosit corect gramatical în comparație cu expresiile gen "no".
Raspunde

xxx

Acum 6 ani

Astia care faceti comentarii rasiale sau contra altor regiuni demonstrati ca nu sunteti romani, implicit va aratati inferioritatea de larve. Larvele scapate din mediul lor infect trebuiesc identificate si distruse prin ardere.
Raspunde

Valcea

Acum 6 ani

Ofensati!
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Si tu ai fi la fel daca ar veni unii de 3 ori mai abili.:))
Raspunde

Valcea

Acum 6 ani

Din pacate pentru sibieni sunteti prea lenti pentru a tine pasul cu realitatea de va inconjoara! Wake up va invadam!
Raspunde

Vama Turnu

Acum 6 ani

Fusei la Valcea si am vazut ca e rapide si ieftine. Asa ca lasa muica ca ele e bune , sa vina..... Apropo mai Valcea la voi s-a inventat wc-ul normal sau tot mala de laturci il folositi in fundul curtii !!!!1
Raspunde

Aham

Acum 6 ani

Esti penibil prietene, nici nu stii sa folosesti perfectul simplu macar, sa nu mai zic ca folosirea lui este 100% corecta ca de altfel si regionalismele voastre!
Raspunde

@Aham ham ham

Acum 6 ani

Beleaua este ca astia din sud o facut si budele de pe autostrazi si au pus tot bude oltenesti pardon turcesti. Bine ca nu o tras si un ogor de papusoi langa pentru sters..... Impreuna cu fomistii ailalti din Est sunteti ca emigrantii aia de au navalit in Europa...
Raspunde

TONE Catalin

Acum 6 ani

numai un retard putea scrie un asemenea articol ; unu retard plin de orgoliu prostesc. si poate si platit.... Sibiul a fost un sat mai mare.... si acum are pretentia de oras... si datorita celor multii veniti din alte parti. eu sunt din BV , asta ca sa nu se interpreteze
Raspunde

ghio

Acum 6 ani

Ce eee? Bv? poate Iasov vrei sa zici
Raspunde

Ionescu Florin

Acum 6 ani

Mă îngrozesc aceste comentarii! Nu cred că recunosc, după felul de exprimare, cinci comentarii ale sibienilor pur sânge. Dacă acești vâlceni sunt atât de competitivi în societate, de ce nu stau sau de ce nu produc mai mult la Rm. Vâlcea? Mă uit cu stupoare la data comentariilor și nu înțeleg de ce avem azi 10 NOIEMBRIE 2015, la o săptămână și ceva de la tragedia din Colectiv, o asemenea dezbatere? Oare la Rm. Vâlcea sau la Sibiu nu trăiesc tot cetățeni ROMÂNI? Avem cumva la București o țară? La Rm. Vâlcea o țară? La Sibiu o altă Țară? Poate problemele României or fi altele decât la Sibiu sau Rm. Vâlcea? ROMÂNIA TREZEȘTE-TE!!!
Raspunde

popa

Acum 6 ani

Pai sa vedem daca am.inteles si eu o treaba, vâlcenii vin la Sibiu ptr ca aici au alt trai, mai multi bani si mai multe optiuni, dar cand e vb de contradicții sar repede ca ,,ei,, ne.au construit orasul si datorită lor avem noi sibienii ce manca. Pai dacă sunt atât de superiori noua, de ce nu au capitala la vâlcea si de ce nu merem noi la ei? Nu ca as tine partea cuiva, dar faza cu ,,noi suntem superiori voia,, mă scârbește, as vrea sa.i catapultez pe desteptii astia dincolo de carpati.
Raspunde

adi

Acum 6 ani

Vino domne' si produ matale in Valcea !!! Sa vad ce si cat produci ?!! Aaaaa scuza-ma acolo nu au venit investitori !!! Nu este aeroport, nu sunt strazi, e mai departe de Vest si nu se vorbeste germana!! Stai linitit dumneata ca majoritatea dintre noi VALCEANII venim in Sibiu, ne angajam la marile companii pt a capata experienta si apoi o sa plecam linistiti in afara sau o sa investim in IT la noi in judet, vezi cazul Budisteanu ( un oltean arogant ca si noi restul care se afla de cativa ani incoace in toate topurile din lume cu privire la cei mai inteligenti sau cei mai influenti tineri din lume )
Raspunde

Mada

Acum 6 ani

Eu lucrez zilnic cu cei din Valcea. Aveti Faurecia Valcea care angajeaza mult personal, inclusiv in functii de raspundere( supervizori, planneri, etc). De ce nu se gaseste personal? Nu pentru ca vin la Sibiu, ci pentru ca ca nu sunt suficient pregatiti. Daca faceti o facultate de profil, de ce nu incercati sa va angajati intr-o multinationala? Eu personal am respins la interviu 3 persoane care primul lucru care mi l-au spus a fost când primesc telefon si laptop de serviciu... Fratilor, aceste lucruri sunt bonusuri daca dovedesti ce stii. Nu contest, sunt si valceni capabili, dar prea putini, din pacate.
Raspunde

adi

Acum 6 ani

Vai Mada aberezi si nici nu te exprimi cum trebuie ... Pacat !!! Dar dovedesti ca esti capabila ...
Raspunde

El

Acum 6 ani

Mada, nu mai angaja nici un oltean, ca numai clanta ii de ei, rai si spurcati de gura, sa se duca pe olt in jos...
Raspunde

Paula

Acum 6 ani

Nu vad o problema in faptul ca locuim in Sibiu. Toti lucram, platim chirii, altii studiaza , platesc . Altii ne-am luat locuinte aici, avem medic de familie , suntem legal. Avem tot dreptul de a alege unde sa traim. Nu trebuie sa cerem voie nimanui   Si majoritatea valcenilor lucreaza in companii importante si au functii importante, asa ca lasati "problema" aceasta si preocupati-va mai mult de educarea cetatenilor . Postati ceva informatii utile. Daca noi in opinia voastra suntem atat de needucati , voi nu dati un exemplu. Prin atitudinea rasiala si comportamentul vostru nu demostrati decat inferioritatea voastra. Sunteti frustrati. Prezenta noastra va inhiba. Pot intelege asta. Dintr'o data au venit unii descurcareti, agili si v-au dat linistea peste cap. Nu ne convine cum sunt tratati romanii nostrii peste hotare? exact asa procedati si voi . Eu nu am vazut vreun oltean sa posteze ceva despre voi. Asta pentru ca noi avem o viata , nu ca nu am avea ce scrie. Dar noi acceptam faptul ca nu toti suntem la fel. De aceea exista ingineri, femei de servici, profesori, manageri. Pentru ca nu toti suntem la fel. ASTA TREBUIE SA INTELEGETI. Si faptul ca nu avem cultura este o absurditate maxima.
Raspunde

andrei

Acum 6 ani

Noroc cu vâlcenii ca I - au mai civilizat,îi mai învață să se descurce în lume pe toți ăstia care se trag din ghita ciobanul. Au scăpat de atitudinea de oier prostănac și s-au civilizat și ei copiind totul de la vestimentație pana la stil de viață. Mentalitatea și spiritul descurcăreț au rămas la fel și ăsta îi roade.
Raspunde

Aham

Acum 6 ani

Oameni mai rai, frustrati, adormiti, invidiosi, ciobanosi si mandri ca sibienii getbeget nu exista in toata tara asta! Traim in 2015 derbedeilor, ganditi in afara cutiei! La voi ce este asa special ma ca si natie? Sunteti ciobani din tata in fiu coborati de la stana in urbea voastra mult laudata si sunteti veniti cu tot cu obiceiurile ciobanoase ale voastre stravechi si de care nu o sa va lepadati vreodata pt ca nu puteti! Auzi la ala ca avem buda in lanul de porumb, pai logic bre sa nu candreasca, voi o tineti in incinta ogradei si o mirositi toata ziua! @mada - draga, noi plecam de aksa sa ne depasim conditia, noi nu suntem ca voi sa ne multumim cu ce este, avem coatele ascutite sa ne facem loc sa urcam treptele societatii nu sa stam umili ca voi cu gura cascata! Mai iesiti dragii mei sibieni din urbea voastra sa vedeti cum traiesc/gandesc si alti romani in alte orase ale tarii pt ca sibiul nu e centrul universului!
Raspunde

Raz

Acum 6 ani

BRAVO!
Raspunde

viorel@daniel

Acum 6 ani

Daniele! stii de ce sunteti sefi? pentru ca va place sa pupati cururi, sa stati pozitia "ghiocelul" cand trebuie si aveti coatele ascutite. Mi-e scarba de voi ori de cate ori vad o masina de VL , va dati aere de "salvatori" dar nimeni nu v-a chemat aici. Ati contaminat orasul acesta si acum ne dati lectii.....
Raspunde

El

Acum 6 ani

Bravoo viorele, nu te lasa!:) zile!
Raspunde

liv

Acum 6 ani

Eu am venit ca sef de formatiune...acum 18 ani. Am avut parte de tratament xenofob, dar le-am taiat-o tot timpul: sunteti atat de inapoiati incat aveti nevoie de sefi din Valcea (olteni)
Raspunde

ghio

Acum 6 ani

te referi la :formatiune: stancoasa?
Raspunde

abraham

Acum 6 ani

Daca nu e centrul universului, atunci ce cauti aici, rogojina?
Raspunde

Gabriel

Acum 6 ani

"liv", esti atat de retardat incat nu-ti poti scrie numele intreg! Nu esti tu ala care si-a luat apartament langa Dedeman "cu geamurile spre Valcea" ?
Raspunde

Aham

Acum 6 ani

Draga Ionescu Florin, problema xenofobiei sibienilor la adresa oltenilor exista in Sibiu de cva vreme si am tot observat-o in cei 15 ani de cand sunt in SB, deci este o problema reala ce nu poate fi negata/ascunsa! Sa stii ca nici noi nu reactionam de nebuni sau neprovocati, ne-am cam saturat de aerul de superioritate al sibienilor de cele mai multe ori nejustificat pe care il intalnim la tot pasul! Oricum voi va intelegeti doar intre voi si maxim cu strainii, cand auziti de olteni, brasoveni, bucuresteni reactionati ca Dracu' la tamaie!
Raspunde

ghio

Acum 6 ani

mars acasa neica
Raspunde

Paula

Acum 6 ani

Mada a cunoaste posibilitatile de evolutie intr'o firma nu este un lucru rau . Daca stam si acceptam ce ni se ofera nu vom evolua niciodata ca natie. Lucrurile astea se discuta in momentul in care discuti despre un job. Poate la fostul job avea toate aceste facilitati si cauta sa puna in balanta aceste lucruri. Competenta o dovedesti la locul de munca bineinteles insa inainte de a accepta un job trebuie sa stii tot ce presupune si sa vezi daca intradevar corespunde cu ceea ce iti doresti si ceea ce stii cu adevarat.
Raspunde

aurel

Acum 6 ani

Paula, mi-ar place sa te cunosc mai bine... esti olteanca fiebinte... intelectuala... studenta la ULBS .... hai sictir!
Raspunde

Dragos Matei

Acum 6 ani

Bravo ardelene! Dovada ta de cultura este evidenta. Probabil in dialogul tau cu oile ai capatat-o. Tine-o tot asa!
Raspunde

Alexandru Graur

Acum 6 ani

Draga Paula, iti dau un sfat: nu invoca cultura ca fiindu-ti apanaj atata timp cand numesti rasism reactia (absolut justificata) a sibienilor fata de comportamentul agresiv, obraznic, galagios al celor veniti pe Olt in sus (tu-i numesti "descurcareti, agili", dar am tradus pe intelesul nostru, al celor care sunt inaintea voastra cu cel putin o generatie, comportamental, cultural si ce vrei tu). Poti sa spui, mai simplu si mai putin pretentios, discriminare pe criterii regionale, de exemplu. Femei de serviciu, nu de servici. Si-ar mai fi, da' n-am rabdare sa te-nvat limba romana, sau, ma rog, limba vorbita si scrisa corect, asa, ca la Sibiu. Dai dovada doar de SPOIALA de cultura. A propos, nu vei auzi niciodata un sibian spunand "vedem DECAT un nume si un chip", cum l-am auzit in urma cu vreo ora pe un mandru reprezentant al apreciatului (de tine) sud romanesc. Cat despre Andrei (sau Ardei?), ceea ce ne roade cu adevarat este... nu, nu ma repet. Metaforic, ne roade ca o gheata scalciata prezenta voastra aici, am explicat de ce. Despre ce vestimentatie vorbesti? Cea de cocalar si pipita? Stil de viata? Intai trebuie sa ai STIL, dupa care poti vorbi si de stil de viata.
Raspunde

Dragos Matei

Acum 6 ani

Prietene, esti mai mult decat odios. Pentru simplul fapt ca te-ai straduit sa faci cateva corectii gramaticale crezi ca asta e caracteristica sibienilor? Nimic mai fals. "Reactie justificata"? Glumesti? Cum sa nu se numeasca rasism modul asta de gandire? Sa caracterizezi la modul general oamenii dintr-o anumita regiune doar pentru ca nu-i auzi spunand "o fost", "ora doi", "duceti-va-ti la cafia" sau "no ase, tu... Ai auzit ca la Ana i-i rau?" este doar limitare. Atat. Daca "va roade" prezenta unor oameni asta nu inseamna decat frustrare. Daca esti mai bun nu intri in conflicte asa minore ca acest subiect. Eu unul traiesc in Sibiu de 7 ani. Sunt valcean si de tot atatia ani am cunostinte de aici care m-ar alege pe mine in locul unuia ca tine. Asta ma face un om mai bun si stiu ca n-am facut altceva decat sa aduc bine in zona asta. Atat avusei de spus.
Raspunde

Paula

Acum 6 ani

Si faptul ca nu suntem suficient de pregatiti mi se pare o absurditate, mai ales ca recrutezi din cate am inteles din comentariile tele. Nu ne angajam la Faurecia VL ptr ca nivelul salarial este mai mic ca cel din Sibiu si alte motive personale. Daca am fi atat de nepregatiti nu am fi rezistat atatia ani in companiile din Sibiu si pe functii importante. Mi se pare groaznic ca un om cu prejudecati sa fie recrutor . Obiectivitatea ar trebui sa primeze . Si sa nu uitam de profesionalism . De care se pare ca nu prea se da dovada.
Raspunde

Aham

Acum 6 ani

Ti-am explicat mai sus draga abraham, ai auzit de globalizare? E dreptul meu sa imi aleg unde locuiesc/muncesc in lumea asta!
Raspunde

Paula

Acum 6 ani

Alexandru Graur nu te umfla in pene ca nu ai de ce. Te legi de "DECAT" , cand si voi folositi " ora doi" care scrie clar in DEX ca este GRESIT. Si nici un oltean nu are de ce sa va dea voua explicatii si nici voi nu aveti nici un drept sa ne ingraditi sau sa fiti rasisti . Este dreptul oricui sa locuiasca unde doreste. S-a luptat pentru asta ;) Asa ca putin in pasa ce crezi tu despre mine. Eu stiu cine sunt si cunostiintele pe care le am , nu ma simt atacata in nici un fel . In schimb voi o sa muriti de grija noastra. :))
Raspunde

Aham

Acum 6 ani

Draga Alexandru Graur, multumesc ca mi-ai demonstrat teoria descrisa mai sus despre sibieni! Esti un specimen deosebit, felicitari, ai luat premiul #1, multa bafta in viata! Suntem toti romani amice cu bune si rele indiferent de regiunea de provenienta, religie, culoare a pielii, etc
Raspunde

Paula

Acum 6 ani

Aurel se vede nivelul tau de educatie . Ardelean cu bun simt , care ne da noua lectii de morala :))
Raspunde

Alexandru Graur

Acum 6 ani

Paula, ce-ai vrut sa scrii? CUNOSTINTELE sau CONSTIINTELE? CunostIIntele e un termen total necunoscut pentru mine. O dovada in plus a (in)culturii tale... Vai de steaua ta.
Raspunde

Paula

Acum 6 ani

Alexandru Graur uita-te la comentariile consatenilor tai si apoi critica-ma pe mine ;) Tot ce incerci tu sa faci si sa ma ataci nu va schimba cu nimic situatia. Tot suntem aici si nu vom pleca fie ca esti tu de acord sau nu :)) Asa ca nu ai decat sa jignesti sa spui ce vrei . Eu stiu cine sunt si ce pot . Cat despre tine pot spune un singur lucru: frustrare. Singurul vostru avantaj este ca v-ati nascut intr'o zona bogata . Atat!! Noi asa saraci cum ne-ati numit unii , am plecat de acasa, ne-am descurcat fara mami si tati. Nu conteaza cum dar am ajuns bine si vom fi bine . Asta dovedeste ca suntem oameni puternici care nu ne dam batuti . Nu incerca sa ma ataci pe mine cu reguli gramaticale , uita-te la consatenii tai ca nici cratima nu stiu sa o foloseasca :)) Oricat m-ai ataca nu-mi pasa. Stii de ce? Pentru ca sunt constienta ca unde suntem noi valcenii voi nu o sa fiti niciodata. Increzuti sau cum spuneti voi , suntem inaintea voastra oriunde . Asa ca lasa jignirile. Daca ai fi asa de inteligent,cult si educat cum vrei sa pari niciodata nu mi-ai fi vorbit asa. Nivelul tau se vede . Eu nu am jignit pe nimeni si nici o voi face indiferent de comentariile voastre. Asta reflecta nivelul omului, nu faptul ca am pus doi de i ;)
Raspunde

Dragos Matei

Acum 6 ani

Extrem de xenofoba abordarea individului care a scris aceste cuvinte. Defapt atitudinea multor "sibieni adevarati" este exact la fel de ratardata. Daca ar avea putina cultura ar stii sa aprecieze cum este corect: "fusei" sau "o fost", "ora doua" sau "ora doi" si multe alte forme de analfabetism; sau cine i-a scapat de-a lungul istoriei de sub jugul altor natii. Parca "sudistii".... Nu vad decat frustrare in acest gen de comportament. Nu se pot ridica mai sus decat standardul mojicului parvenit. E gresit sa generalizezi. Asa pot spune si eu ca de cand sunt in Sibiu m-am confruntat doar cu oameni capsomani, inchistati si lenesi. Dar sunt destul de corect sa nu generalizez ca unii "ciobani". Am multi prieteni care pana sa cunoasca mai bine oamenii, aveau aceeasi gandire inoculata. Nu va mai cultivati ideile astea copiilor vostri. Lasati-i sa se dezvolte normal. Fara frustrarile voastre. Si apropo de ce indruga unul ce se crede aristocrat: doar la radio Sibiu am auzit manele.... Iar stilul vestimentar.... am ras cu lacrimi la afirmatia asta. Pai aici "bastinasii" se vad de la o posta: pantofi negri cu "bot de rata", pantaloni kaki cu multe buzunare (calcati cu dunga), camasa albastra de blugi, pulover verde si bineinteles un fes pe cap dar cu bagare de seama sa lase bretonul la vedere. Si improbabil un ghiul pe deget. Dar nu pe cel care are unghia mai mare.
Raspunde

Claudiu

Acum 6 ani

...ar ȘTI să aprecieze... •
Raspunde

ghio

Acum 6 ani

mars acasa neica
Raspunde

MrMister

Acum 6 ani

De când e "ora doi" un analfabetism? Ia, cum ştii tu să numeri?! Ora unu, nu una, ora doi, nu două, ora trei, nu treia, ora patru, nu patra, etc... Ia spune cum e cu stilul vestimentar?! Ai văzut tu unu pe stradă aşa şi generalizezi? Păi dacă ai fi puţin umblat, ai constata cu mare surprindere că ce purtaţi voi e drpăşit de cel puţin cinci ani. În consecinţă, mai du-te pe la şcoală pentru că nu ştii să scrii, dar nu la VL, pentru că am mari îndoieli că acolo te-ai putea reabilita, apoi întoarce-te la tine acas' şi apucă-te de legume.
Raspunde

@@@@

Acum 6 ani

Aham ,Paula ,liv si restul de olteni(valceni) care poluati aerul Sibiului ,mergeti inapoi la saracia voastra si mai terminati cu pretinsa voastra desteptaciune ,nimeni nu v-a chemat la Sibiu ,sictir prazari nenorociti!!
Raspunde

Dragos Matei

Acum 6 ani

Alt frustrat? Esti o dovada vie ca mama tampitilor evesnic gravida. La Sibiu.
Raspunde

Aham

Acum 6 ani

@@@@ nu suntem noi destepti prietene dar cu siguranta nici tu nu esti prea inzestrat la mansarda! Macar noi stim sa vorbim, doar stii vorba aia: "cand un om prost nu mai are replica incepe sa injure" plus ca adevarul intotdeauna doare!
Raspunde

Aham

Acum 6 ani

Comment-urile mele au doar rolul de a va da peste nas voua sibienilor adevarati atunci cand o meritati in frunte cu cel ce a scris acest articol ostentativ.
Raspunde

andrei

Acum 6 ani

Poate ca e sărăcie prietene dar la cât de înapoiați sunteți voi aveți norocul unei poziționări geografice care stârnește interesul investitorilor străini. Altfel ar fi fost totul pășune. Așa ca nivelul de trai nu încercați sa vi - l mai însușiți ca fiind un merit ar rasei voastre ariene.rasa e una submediocra plina de analfabeți și agramați care nu știu ca perfectul simplu e corect gramatical și care ajung pe băncile facultăților scriind mi-au ca pisica.dupa ani de zile timp în care am urmat una din cele mai grele facultăți din Sibiu am ajuns bine în alte locuri decât în urbea voastră frumoasa și dezvoltata în care colegi de-ai mei,sibieni de-ai voștri încă împart pliante.asa am ajuns sa îmi explic de unde ura asta.
Raspunde

Gicu

Acum 6 ani

Se muta vâlcenii în Sibiu, în special cei care "ínvațã să dea un spam sau două", apoi îşi cumpără un benveu treidoizero, cu care îşi cară curul transpirat şi laptopul luat "de sărbători din London", la Sibiu, în chirie, fut două, trei minore, şi au impresia cā sunt în vârful "āl mai de sus". Asta fac vâlcenii, marea lor majoritate. Atunci când nu sunt la "London" frățiuer! Aşa ne-am făcut de căcat peste tot, cum am făcut două-trei mii, cum ne-am mutat. Ba la "London", ba la Sibiu. Cā cine mai e ca noi? Mai are cineva aifon şi sony vaio? Eu cu siguranță nu. Defapt, dacă stau bine să mă gândesc, eu din invidie vorbesc acum, nu din alt motiv. Cel puțin aşa aş fi catalogat. Deci spor, băi, Vâlcenilor. Acum 10 ani erați pe drumul cel bun. Mai lăsați dracului visele, puneți mâna pe muncă
Raspunde

Gicu

Acum 6 ani

Se muta vâlcenii în Sibiu, în special cei care „ínvațã să dea un spam sau două”, apoi îşi cumpără un benveu treidoizero, cu care îşi cară curul transpirat şi laptopul luat „de sărbători din London”, la Sibiu, în chirie, fut două, trei minore, şi au impresia cā sunt în vârful „āl mai de sus”. Asta fac vâlcenii, marea lor majoritate. Atunci când nu sunt la „London” frățiuer! Aşa ne-am făcut de căcat peste tot, cum am făcut două-trei mii, cum ne-am mutat. Ba la „London”, ba la Sibiu. Cā cine mai e ca noi? Mai are cineva aifon şi sony vaio? Eu cu siguranță nu. Defapt, dacă stau bine să mă gândesc, eu din invidie vorbesc acum, nu din alt motiv. Cel puțin aşa aş fi catalogat. Deci spor, băi, Vâlcenilor. Acum 10 ani erați pe drumul cel bun. Mai lăsați dracului visele, puneți mâna pe muncă
Raspunde

Danny

Acum 6 ani

Ba prost esti...Sony vaio???Samsugi galaxy S6 invidiosule:)))
Raspunde

@@@@

Acum 6 ani

Bine zis Gicu....subscriu,vai mama lor de valceni rupti de foame dar mandri nevoie mare!
Raspunde

alina

Acum 6 ani

Am făcut facultatea în Sibiu și sunt olteanca...mă dor vorbele voastre! Nu e posibil dragi sibieni și olteni sa gândiți și sa vorbiți așa! Sibiu m-a făcut sa îmi văd defectele, defectele unui copil de 19 ani. Atât avem când am venit în orașul vostru...asta e varsta noastra. venim cu energia și speranța unui tânăr ce vrea sa facă ceva în viața. Acum sunt în București, credeti-ma aici nu rade nimeni de perfectul simplu, pe când "ora doi"și "no" și "m-am racit" ....în fine. Îmi pare rău că nu s-a schimbat nimic în gândirea voastră(noi nu venim cu păreri preconcepute despre voi) o tara întreaga va arătat ca nu are astfel o astfel de gândire. .. ramai cu bine oraș frumos. App una dintre prietenele mele cele mai bune e sibianca. Ea a trecut peste rasism!
Raspunde

Magda

Acum 6 ani

Corect se scrie "v-a aratat" , mai studiaza ! Salutari din Ardeal !
Raspunde

Danny

Acum 6 ani

Baaa sibieni nebuni,voua va murit regele,Al nostru,al romaniilor inca traieste:)))poi voi cand ati vazut prima data o masina straina avea nr de valcea...saraciilor
Raspunde

aoleu

Acum 6 ani

"va" adus necuratul aici, "romaniilor".de clasa zero ai auzit?
Raspunde

Mada

Acum 6 ani

Paula, la angajare obiectivitatea primeaza. Ce nu inteleg eu este sa lucrezi o luna intr-o firma si apoi sa pleci doar ca " mi-am facut rost de bani de-un telefon". Asta nu inteleg la 50% din cei intervievati. La fel nu inteleg ca a doua zi dupa ce iei salariul sa nu mai ai banii( se aplica, in general, tinerilor). Eu sunt din VL, dar locuiesc in Sibiu de multi ani, dar nu-mi place ce vad la tinerii nostril valceni. Oameni care "iti ia fata" cand conduci, mitocani, etc. Pacat. De multe oriimi vine sa le dau dreptate sibienilor.
Raspunde

Marian Radu

Acum 6 ani

Ba pardon prietene.... In Sibiu nici macar nu se cunoaste regula sensului giratoriu. Oamenii de aici au ramas cu conceptii invechite. Va educati copii cu ura fata de oameni din alte regiuni. Nu sunteti normali!!! Nu am intalnit asa ceva in nicio zona a tarii. NU SUNTETI CU ABSOLUT NIMIC MAI BUNI CA ALTII!!!! Habar n-am de ce credeti asta. Cat am stat in orasul vostru (6 ani) nu am castigat nimic bun. Am facut facultatea acolo pentru ca n-aveam bani de Bucuresti. Dupa facultate am lucrat 2 ani acolo, iar acum sunt in Bucuresti. Dupa cateva luni, parca am venit dintr-o ginta in mijlocul Americii. Treziti-va oameni buni si fiti mai umili ca nu e locul vostru acolo unde credeti.
Raspunde

radu

Acum 6 ani

Ne-au invadat astia. Vin si stau cite 8 insi intr-un ap cu 2 camere si in parcarea blocului sint 4 bmw. Niste flamânzi. Nu mai ai loc in parcari de ei,si nu platesc nici impozite.
Raspunde

Paula

Acum 6 ani

Deaia nu mai dormi tu noaptea? Ca au ei BMW?? Get a life :))
Raspunde

dz

Acum 6 ani

Pai da ma pasarica mica, stau cate 5-6 insi ...dar vin si stau pe treaba. Si crede-ma ca flamanzii aia invart mii de euro lunar.
Raspunde

Randi

Acum 6 ani

Pacat ca sibienii sunt reci cu outsiderii. Pot sa va spun o gramada de cazuri in care valceanul e primul care a sarit in ajutor pentru un prieten indiferent ca e sibian sau nu. Poate ca multi au un fel aparte prin care isi exprima dorintele :) .. e gena de sud. Valcenii sunt foarte orgoliosi si nu se dau inapoi sa confrunte o situatie stanjenitoare dar in acelasi timp sunt niste prieteni de nadejde, saritori si protectivi. Asa in felul lor, mai evaziv sau ostentativ sau nu.. valceanul leaga prietenii lungi si ajungi automat un "fratior" de-al lui. Asta e o caracteristica foarte comuna si sunt oameni pe care poti sa te bazezi din punctul asta de vedere, nu te lasa la greu. Daca te imprietenesti si ajungi sa-ti spuna "fratior", inseamna ca tine la tine :). Sunt oameni amuzanti si de gasca indiferent de nivelul de cunostinte al fiecaruia (in functie de posibilitati). Pot sa spun ca valcenii sunt mult mai calzi si mai sinceri cand vine vorba de relationare si conexiune cu oamenii din jur. Eu personal prefer un om sincer care-ti spune direct ce gandeste decat un om rece si reticent. Nu va mai speriati de ei, daca le dati o sansa si treceti peste superficialitati de genul stilul de viata, stilul vestimentar si asa mai de parte va garantez ca valceanul e un om care isi pune pielea la bataie pentru tine si un om cu care te distrezi. Daca era bine in Ramnicu Valcea, stateau acolo.. trebuie sa-i intelegeti si pe ei si sa le acordati o sansa. Multi nu au avut absolut nicio posibilitate si cauta orice varianta posibila sa-si atinga scopul, e o alta caracteristica a valceanului. Cauta mereu solutii si fac tot posibilul sa-si atinga scopul, foarte putini se resemneaza si nu se rusineaza cu una cu doua.
Raspunde

Vama Turnu Rosu

Acum 6 ani

Ete, na ! Si cum spuneam fetele e toata Marfa si dau bine din papagal. !!!
Raspunde

Magda

Acum 6 ani

Vara trecuta in Sibiu . la o trecere de pietoni doi tineri cu masina au trecut cu viteza mult prea mare, de cel putin 80 km/ h ,mai sa dea peste noi, au mai si urlat din masina. Numarul era de Vilcea. Au apucaturi primitive, ciudate,paranoice cum se vede si la anumiti tineri din Borsa, Maramures. Pacat ca politia si legea nu este mai severa cu ei.
Raspunde

adi

Acum 6 ani

Draga Magda ! Pe mine m-a lovit pe trecere un barbat cu masina NR DE SB, si a plecat de la locul faptei, dar probabil era tot un valcean ca avea BMW !!!
Raspunde

leroiv

Acum 6 ani

cu comentariile de mai sus, lipsite de maturitate si gandire profunda.......nu vom mai fi niciodata o Romanie adevarata.....pacat, mare pacat, unii se gandesc ca poate traversa muntele, pe cand se impiedica de o pietricica.
Raspunde

adrian

Acum 6 ani

țărușilor dar un cinema cand va fac aia si voua? un club de doamne ajuta? distractia e 0 in oraselul ala, dar si oamenii strica. Ei nu vor domle fite ca nu suntem ca aia din sud....jina scrie pe voi !
Raspunde

Sandu

Acum 6 ani

Un mall in satuc pe cand ????
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

vin in sibiu pentru ca valcea va concura cat de curand cu valea jiului. saracie lucie. sa nu ne mai kkm pe noi. fiecare pleaca de acasa sa caute ceva mai bun. problema e ca vin in sibiu si apoi denigreaza sibiul. ca valcea e frumoasa, ca valcea e curata, etc. mereti ma inapoi daca nu va place aici. mai bine sa ramanem cu ciobanii care muncesc decat cu treningarii care denigreaza.
Raspunde

El

Acum 6 ani

Bravoo sibiene, zile!
Raspunde

John

Acum 6 ani

Ce-i cu galagia asta?! Ardeleni, olteni... Un lucru-i clar ca lumina zilei: vâlcenilor/oltenilor le este pur si simplu rusine de originile lor. Daca raman la ei acasa mor de foame ca e pustiu pe acolo si migreaza ca sa se aleaga si de ei ceva. Si cica nu stiu cat la suta din sefii din Sibiu sunt olteni. Pai aveam eu un coleg oltean cu aspiratii de gen. Si-o lua peste cioc cum il casca. Stiti cum i-au trecut impresiile? E drept, mai greu ca nu se lasa cu una, cu doua, dar cu perseverenta se poate.
Raspunde

OM

Acum 6 ani

NU DEGEABA SE SPUNE, OLTENI INPUTITI.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lyv

Acum 5 ani

Ba prostiilor,noi valcenii suntem de 10 ori mai smecheri ca voi si va intrecem la absolut totul.Masini mai tari,bani mai multi,stilul vestimentar este mult peste voi,forta noastra de munca de asemenea. Nu va mai dati atat in spectacol ca am venit noi aici.Noi va ridicam!!! Poate aveti si voi bani dar nu stiti ce sa faceti cu ei!!!Terminati cu prostiile astea si cu basinile astea pana la urma suntem toti romani..
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, nu crezi ca răspunsul la întrebare ți l-ai dat întrebându-te?...
Raspunde

Sibian in Valcea

Acum 5 ani

Eu sunt Sibian care stau in Valcea de 15 ani, urasc prostia omeneasca de gen ,,ne invadeaza oltenii" Uitati-va pe harta si in istorie inainte sa vorbiti !! 1- Valcea se afla in Oltenia si in Muntenia 2- Majoritatea romanilor care paraseau Ardealul din cauza ungurilor acum 200 de Ani se refugiau in Jud Valcea. De unde credeti ca erau acestia??? Acestia erau din Jud Sibiu, Alba, Hunedoara etc Si ca vechime nu mai vorbiti prostii, Valcea e cel mai vechi judet din Romania P.S Daca esti om nu conteaza de unde vi sau unde traiesti!
Raspunde

lolek

Acum 5 ani

Mda, văd tot mai mulți ardeleni se iau la harță cu oltenii, crezâdu-se mai deștepți. Orice dovadă de educație în rândul vostru, dragilor, e inutilă. În Vâlcea locurile de muncă s-au înpuținat și fiecare încearcă să se descurce cum poate. De unde atâta ură? Voi nu ați plecat în alte orașe, în alte părți, să vă faceți un rost? Aruncați cu piatra fără să vă folosiți gramul de creier.
Raspunde

lolek

Acum 5 ani

Autorul acestui articol ar trebui să-și dea demisia, incită la ură și dezbinare. Mergi și paște oile, măh...!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus