Miercuri,
01.12.2021
Innorat
Acum
3°C

Din ciclul ”spații neconvenționale”. Baia Populară a devenit sală de cinema

Din ciclul ”spații neconvenționale”. Baia Populară a devenit sală de cinema

Cum ar fi ca între două ture de bazin să poți viziona și un film? La bazinul Băii Neptun din Sibiu a fost proiectat zilele trecute un film. Evenimentul a fost realizat printr-un proiect scris de Forumul German, prin managerul cultural Pia Ionescu, și a avut drept scop promovarea proiecțiilor de film în spații neconvenționale. „Primul film a fost în limba germană și a fost un film din 1944, «Viața unei campioane olimpice la natație». Pentru acest proiect, cei de la Forumul German au contactat Biserica Evanghelică, Muzeul Brukenthal și Baia Neptun și am fost aleși noi, Baia Populară, pentru că am mai avut o colaborare și ne-am potrivit în gândire, astfel am ajuns să facem proiectul acesta în comun”, spune Ioana Dăncăneț, director al Băii Populare Sibiu.

12241326_518774598281811_5088552902829904026_n Este pentru prima dată când se proiectează un film într-un bazin, atât la nivelul Sibiului, dar și al țării, susțin organizatorii. „Am primit foarte multe aprecieri, fiind prima proiecție de acest gen. Am avut undeva la 60 de persoane invitate, intrarea s-a făcut doar pe bază de invitație pentru că a fost un eveniment «de probă», dar cu siguranță o să mai facem astfel de proiecții deoarece costurile sunt minime - doar închirierea videoproiectorului. Oamenii chiar au fost încântați de această idee și ne dorim să continuăm și pe viitor”, mai spune Ioana Dăncăneț. Pe viitor, reprezentații bazinului se gândesc să perceapă o taxa de opt lei, atât cât e ora de bazin. Aceștia mai spun că își doresc să organizeze proiecții cel puțin o dată pe lună, iar planurile au în vedere și proiecții de film pentru copii. Costurile la care se ridică acest proiect sunt minime, fiind nevoie doar de închirierea videoproiectorului, spune Ioana Dăncăneț.

foto Wagner Raimar/ Facebook

Comentarii

3 comentarii

Andra

Acum 6 ani

Foarta frumos. Un proiect deosebit si ne bucuram de initiativa si petru viitor. Mult succes.
Raspunde

Vicent

Acum 6 ani

Alo D.S.V. ?!!!?!!! Oare cei care au intrat in incinta bazinului pt vizionare au avut macar pungi de protectie pentru incaltaminte, ca nu cred ca au venit cu slapi? Din imagine se vede ca au stat in zona bazinului ! Ca la noi la nimeni !!!
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Unde-i ala cu Multiplexu´?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus