Marţi,
14.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Cursuri gratuite de prim ajutor la Ambulanța Sibiu. ”Dacă mama ta cade lângă tine, ce faci?”

Cursuri gratuite de prim ajutor la Ambulanța Sibiu. ”Dacă mama ta cade lângă tine, ce faci?”

Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu a demarat săptămâna aceasta o serie de cursuri gratuite de prim ajutor, al căror scop este de a învăța cât mai mulți sibieni cum să reacționeze și cum să ajute o persoană în caz de urgență.

Conducerea Ambulanței nu și-a propus să ne transforme pe toți în medici, informațiile nu sunt extrem de bogate și complicate, ci se referă doar la situații de resuscitare respiratorie.

”Cursul este diferenţiat, în funcţie de persoana care participă la el. Există mai multe module de curs, în funcţie de tipul instituţiei, de tipul urgenţei. În funcţie de solicitarea fiecăruia dintre dumnevoastră, ne pregătim în sensul respectiv", a declarat dr. Felicia Alina Tărnăuceanu, managerul Ambulanței sibiene.

Un stop cardio respirator se întâmplă mai des decât am vrea să credem. Conform studiilor, la nivelul Europei au loc anual peste 700.000 de cazuri de stop cardio respirator în spații publice.

”Poate să fie mama ta, tatăl tău lângă tine, sau un necunoscut care cade pe stradă. Îi putem prelungi șansa la viață. Dacă se acționează în primele cinci minute șansele la viață cresc cu 70 la sută”, spune Ghiţă Goia, asistent principal.

Primele cursuri au avut loc miercuri, la sediul Instituției Prefectului, în prezența mai multor angajați. Urmează ca angajații tuturor instituțiilor publice din Sibiu să asiste la acest curs, la care se mai adaugă o serie de școli și primării din județ.

”Fiecare dintre voi poate să salveze o viață. Sunt niște tehnici simple, pe care le poate face oricine. Puteți salva o viață înainte de a ajunge noi”, a mai declarat dr. Felicia Alina Tărnăuceanu.

Dacă sunteți interesați să urmați aceste cursuri gratuite puteți obține mai multe informații la numărul de telefon 0269/235199 sau la adresa de mail [email protected].

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus