Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Unde stau managerii de mâine? Poate la Medicină

Unde stau managerii de mâine? Poate la Medicină

Ionuț Octavian Năstase, student al Facultății de Medicină din Sibiu, a primit premiul special al proiectului ”Univers practic”, pentru simularea intrării pe piața din Republica Moldova a unei firme de produse cosmetice. Proiectul în cadrul căruia a fost acordat premiul special s-a adresat unui număr de 360 de studenți sibieni, dintre care ”finaliștii” – spre diferență de cazul lui Ionuț – s-au organizat pe echipe de câteva zeci de studenți pentru a lucra împreună la diferite sarcini pe care le-au primit. ”Ne-a impresionat prin ceea ce a făcut, prin urmare am decis să îi acordăm un premiu special”, spune Silviu Nate, managerul de proiect în cadrul ”Univers practic”. Înaintea lui Ionuț Octavian Năstase, au mai fost oferite alte premii pentru diferite categorii de competiții organizate în cadrul proiectului amintit.

Proiect pe fonduri europene

Finanțat din fonduri europene, ”Laboratorul Antreprenorial Universitar - Progres prin Inovare și Practică (UniversPractic)” este un proiect început în urmă cu 18 luni în cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. A pornit de la ideea de a oferi studenților sibieni șansa de a obține noi referințe, dar și oportunități profesionale viitoare. Astfel, în cadrul proiectului au fost selectați 360 de studenți care au beneficiat de consiliere și orientare profesională. 63 din acești studenți au urmat și diferite stagii de practică în instituții și companii din Sibiu, dar și din Capitală și alte părți ale României. 45 din acești studenți și-au și găsit un loc de muncă. Atât pentru stagiile de consiliere, cât și pentru cele de practică, studenții au primit subvenții (de 600, respectiv 900 de lei), iar pentru cei premiați, diplomele au fost însoțite – de asemenea – de premii în bani. În cazul lui Ionuț Octavian Năstase, premiul ”nefiind planificat”, susținerea financiară a venit dintr-o sponsorizare. Valoarea totală a premiilor și subvențiilor acordate studenților în acest proiect a fost de aproape 314.000 de lei. ”Proiectul nostru a fost destul de dificil dintr-un anumit punct de vedere: am încercat să avem o abordare democratică și am acceptat studenți din toate facultățile. A fost dificil în unele cazuri să găsim disponibilități în ceea ce privește job-urile de nișă”, a arătat Silviu Nate, managerul proiectului. Săptămâna aceasta, odată cu premierea celor mai bune proiecte antreprenoriale generate de către studenți, a avut loc și conferința de închidere a proiectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

un sibian

Acum 8 ani

nu ne mai aburiti cu facultatea de medicina din Sibiu...si in general cu spitalele si doctorii din Sibiu!!!
Raspunde

GABI

Acum 8 ani

Facultatea de medicina din Sibiu s-a ridicat foarte mult in ultima perioada avem studenti foarte buni, proiecte si schimburi de experienta cu facultati din tara si din strainatate. E usor sa judeci privind din afara, e usor sa generalizam...
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Bravo lor! Cea mai serioasa admitere la facultate sa da la Medicina, cei mai buni elevi acolo se indreapta! Comparativ cu Medicina din Iasi, de exemplu, admiterea este din bio si chimie, nu numai din bio. Cresterea calitatii acestei facultati, ca si sibieni ce suntem, nu poate decat numai sa ne bucure. La cat mai multe articole pozitive!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus