Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Peste o sută de candidați din Sibiu înscriși la concursul de Rezidențiat

Peste o sută de candidați din Sibiu înscriși la concursul de Rezidențiat

Viitoarea generație de medici a susținut duminică examenul de Rezidențiat.

Ministerul Sănătăţii a publicat lista actualizată a candidaţilor înscrişi la sesiunea concursului din 15 noiembrie 2015. În țară au fost șase centre de concurs în București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, candidații sibieni susținând Rezidențiatul la Târgu Mureș.

Pe lista candidaților s-au numărat 81 din județul Sibiu pe Domeniul Medicină (11), 22 pe Medicină Dentară  şi unul pe Farmacie.

În județul Sibiu sunt scoase la concurs, pe Domeniul Medicină, 93 de posturi, pe Domeniul Medicină Dentară 20 de posturi și pe Domeniul Farmacie nu este niciun post.

Concursul s-a desfășurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu, pe o durată de patru ore.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul

Departajarea candidaţilor care au obţinut punctajul maxim posibil se face prin susţinerea unei probe suplimentare de departajare. Această probă constă în 100 de întrebări din tematica şi bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susţinerea probei, într-un sediu securizat. Această probă are loc în ziua de sâmbătă, 21 noiembrie 2015, în centrul universitar în care s-a desfăşurat concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv.

Rezidenţii au obligaţia să efectueze pregătirea şi să susţină examenul de specialist în specialitatea pentru care au optat, în maximum 5 ani de la data încheierii programului de pregătire.

Rezidenţii pot efectua cumul de funcţii numai în condiţiile respectării integrale a curriculei şi a programului de pregătire stabilit pentru toţi rezidenţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus