Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Comuna Șelimbăr a depășit Sibiul la numărul de locuințe nou finalizate. Și Timișoara, Craiova, Arad…

Comuna Șelimbăr a depășit Sibiul la numărul de locuințe nou finalizate. Și Timișoara, Craiova, Arad…

Numărul locuințelor noi finalizate și livrate în decursul anului 2014 în comuna Șelimbăr depășește pe cel din mari orașe din țară, inclusiv Sibiu, reiese dintr-un studiu al DTZ Research, făcut public marți.

Comuna Șelimbăr se află pe locul 6 într-un top 15 al localităților din România cu cele mai multe locuințe noi finalizate în 2014.

Conform DTZ Research, citat de Wall-Street.ro, anul trecut în Șelimbăr au fost finalizate 877 locuințe noi, în creștere față de anul 2013. Mai mult decât atât, în prezent stocul de locuințe al comunei a ajuns la 3699. Orașul Sibiu nu se regăsește în clasament.

Comuna Șelimbăr a depășit astfel câteva localități mult mai mari din țară, precum Timișoara, Craiova, Arad și Oradea.

”Prețurile mai mici ale terenurilor și dorința multor locuitori din orașe de a se muta de la bloc la casă sunt principalele motive pentru care piața rezidențială din aceste localități mici este foarte activă. Un alt factor important fără de care aceste localități nu s-ar putea dezvolta este infrastructura care permite un acces ușor către orașele mari din apropiere”, scrie sursa citată.
Alături de Șelimbăr alte trei comune s-au remarcat din acest punct de vedere: Florești – județul Cluj, Giroc – județul Timiș și Miroslava – județul Iași.

tabel selimbar

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Mihai Popescu

Acum 8 ani

Foarte tare. Ce trebuie văzut din top este însă că în capitala și în localitățile limitrofe ale capitalei exista același număr de locuințe noi date în folosință, precum și în total pe stocuri, câte exista în total în întreaga țară. Asta ne arata ca economia capitalei e la ani lumina depărtare de restul tarii,motiv pentru care înțelegem de ce în Sibiu e full de.olteni și scursuri de pe sate,iar sibienii valoroși fie au plecat în tara( București, Cluj Napoca, Timișoara) sau în străinătate. Asta e o drama din păcate!
Raspunde

Gicu

Acum 8 ani

Lasa mah ca au ramas caracterele sibiene adevarate in sb! Niste nulitati, iti spun asta dupa 25 de ani de trait in SB! Ii prefer pe olteni, prefer sudisti, CI nu scursuri sibiene!
Raspunde

Lazar

Acum 8 ani

Du-te Gicule de unde ai venit daca nu-ti place Sibiul,si ia cu tine si oltenii pe care- i admiri!!! "In tara asta prost facuta Cacatii scriu in loc sa puta." Asa si Gicu...rahatul venit cu pluta la Sibiu si care musca mana care l- a hranit.
Raspunde

un cititor

Acum 8 ani

Sunt sibian de mai multe generatii (ca sa nu existe discutii) si pot spune ca sunt dezamagit de modul de gandire din zona.... "Sa moara si capra vecinului" este un mod de viata aici ....
Raspunde

a

Acum 8 ani

Cand ceva e facut aiurea doar de dragul de a face niste bani. Cand aprobarile se dau pe mita (inclusiv in Sibiu). Nu cred ca e vorba de "sa moara si capra vecinului". E mai bine sa te superi cand se fac astfel de lucruri decat sa zici "eh, lasa ca merge si asa". Aia e mentalitatea care a dus romania in jos multa vreme.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus