Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

“Ca să se vândă chiloţi în  sală, CSU se antrenează pe afară”. Suporterii, indignaţi de gestionarea Sălii “Transilvania” de către Consiliul Judeţean

“Ca să se vândă chiloţi în  sală, CSU se antrenează pe afară”. Suporterii, indignaţi de gestionarea Sălii “Transilvania” de către Consiliul Judeţean

Suporterii echipei de baschet fanion a orașului Sibiu, Clubul Sportiv Universitar, au formulat o petiţie către Consiliul Judeţean Sibiu, prin care își arată indignarea faţă de gestionarea Sălii “Transilvania”, o arenă construită pentru evenimentele sportive destinate echipelor de club ale Sibiului. Aceștia sunt supăraţi că jucătorii echipei de pe locul al doilea din Liga Naţională de Baschet masculin sunt obligaţi să-și modifice programul sau să se antreneze în alte locuri, din cauza unor evenimente fără legătură cu sportul local (jocurile echipei de volei Alba Blaj din Liga Campionilor) sau a altor evenimente comerciale și târguri.

Suporterii și-au arătat nemulţumirea și în ultimul meci jucat de CSU Sibiu, în Sala “Transilvania”, printr-un banner pe care scria “Ca să se vândă chiloţi în sală, CSU se antrenează pe afară”.

CSU - Craiova (2) (Copy)

Mai jos aveţi petiţia:

Cerem normalitate. Noi, miile de iubitori ai baschetului din Sibiu, le atragem atenția celor responsabili că fondurile publice din capitolele sportive și sălile sportive construite din bani publici trebuie să fie prioritar destinate echipelor de club ale Sibiului. Iar spectatorii trebuie să aibă condiții decente în care să se bucure de spectacolul sportiv.

Solicitările noastre:

  1. Cerem ca, în Sala Sporturilor Transilvania, sportul să fie pe primul loc. Înțelegem importanța și necesitatea rentabilizării Sălii Transilvania și a obținerii de venituri suplimentare prin organizarea aici și a altor evenimente, pe lângă cele sportive, inclusiv evenimente comerciale și târguri. Cu toate acestea, considerăm că acestea trebuie organizate respectând programul de antrenament și competițional al echipelor de club sibiene, și nu invers. Este anormal ca echipele de club să nu poată intra în sala de antrenament sau să își modifice programul de joc din cauza unor evenimente fără legătură cu sportul local, organizate aici.
  2. Cerem condiții decente atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori: luarea de măsuri privind interzicerea fumatului pe holurile Sălii Transilvania; respectarea unei temperaturi optime în sală - folosirea încălzirii la parametrii normali pe timp de iarnă și a climatizării pe timp de vară, astfel încât spectatorii si jucatorii să se poată bucura de evenimentele sportive (sau de antrenamente) în condiții decente.
  3. Încurajăm suplimentarea finanțării echipei CSU Atlassib Sibiu din bugetul destinat sportului, al Consiliului Județean Sibiu. Ne dorim creșterea performanțelor singurei echipe de primă ligă din oras, echipa de baschet CSU Atlassib Sibiu, dar suntem conștienți că acest lucru poate fi făcut doar cu un sprijin financiar mai mare decât cel actual.
Suporterii CSU Atlassib Sibiu vor continua să susțină necondiționat sportul de echipă din județul Sibiu, dar cerem mai multa responsabilitate și mai multa implicare (și) din partea autorităților județene.

AICI se află petiţia formulată de suporterii lui CSU Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

2 comentarii

hmmm

Acum 8 ani

In situatia asta ar fi de lamurit doua aspecte, daca e vorba de banii publici.Platesc chirie sau macar utilitatile mai sus pomenite(incalzire, climatizare), echipele care se antreneaza si desfasoara meciuri oficiale in aceasta sala?Daca se cere suplimentarea finantarii din bani publici de ce mai este nevoie de doi...copresedinti la sectia de baschet?
Raspunde

Sportfan

Acum 8 ani

Bună initiativa fanilor CSU Sibiu insa echipa asta e o vaca de muls de ani de zile pentru unii. Bani de la administrația locală, bani de la universitate, gratuitate la sală etc. "suntem singura echipa de prima divizie" nu inseamna ca trebuie acceptata orice pretentie. Ba chiar e o problemă. Ce club universitar e asta? Singurul de club universitar (de stat) din tara cu o singura sectie si fara studenti. Nu cred că e o constructie sănătoasă. Deci lăudabilă initiativa dar cred ca ar trebui si una in care CS UNIVERSITAR sa fie transparent si chiar universitar nu credeti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus