Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Andrei Pleșu vine la Dezbaterile Culturale Sibiene

Andrei Pleșu vine la Dezbaterile Culturale Sibiene

Conferința ”Europa: doar Occidentul?” al doilea eveniment din cadrul seriei Dezbateri Culturale Sibiene va avea ca subiect elementele comune și diferite ale valorilor tradiției răsăritene și apusene în formarea și dezvoltarea comunității europene. Omul de cultură Andrei Pleșu, referenți din Italia, precum și coreferenți din Sibiu își dau întâlnire cu sibienii în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, joi, 26 noiembrie, de la ora 18:30.

Andrei Pleșu va aduce în discuție tema „La Est de Vest și la Vest de Est”, iar prof. univ. dr. Piero Coda, rectorul Institutului Universitar Sophia din Italia va aborda tema „Umanismul european: criză și provocare”. De asemenea, vor fi invitați și doi coreferenți ai comunității sibiene, prof. univ. dr. Ioan I. Ică jr. și prof. univ. dr. Sorin Radu. În cadrul acestui eveniment prezentarea lucrărilor va fi urmată de dezbateri la masă rotundă și discuții cu publicul.

Promovarea dialogului social în comunitatea sibiană

Organizarea acestor manifestări sub titlul „Dezbateri Culturale Sibiene” oferă o alternativă culturală cu impact asupra comunității locale sibiene, urmărind aducerea în lumină a unor probleme de natură socială, economică și etică. Dificultățile economice actuale au dus la pierderea valorilor tradiționale, la scăderea impactului factorului religios și la diminuarea drastică a credinței religioase de a se putea implica în problemele actuale ale societății. Astfel, factorii educaționali și morali ai credinței religioase trebuie aduși în actualitate și relaționați cu problemele sociale, culturale și etice ale perioadei globalizării. Prin acest proiect se dorește promovarea dialogului social la nivelul comunității sibiene, având ca subiect teme de interes național și internațional, cu specific economic, social, spiritual și moral, precum și dezvoltarea intervenției comunitare prin dezbateri cu ajutorul personalităților în domeniu, recunoscute la nivel internațional, național și local. În cadrul evenimentului se va utiliza un sistem de traducere simultană, iar accesul publicului va fi gratuit.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus