Prorectorul ULBS, Ioan Marian Ţiplic spune că preparatele pregătite de bunica sa în copilărie sunt și acum preferatele lui și se bucură de ele de câte ori are ocazia, mai ales de ardeii umpluți. ”Îmi plac ardeii umpluți pentru că bunica mea îi făcea foarte buni când eram copil. Ea gătea foarte bine și mereu pregătea lucruri bune pentru nepoți”, spune Marian Țiplic.
Ardei umpluți
Ingrediente: -9 – 10 ardei, -600 g carne de porc tocată – se poate folosi şi în amestec cu vită, -150 g orez, -1 – 2 cepe, -1 – 2 morcovi tineri, -1 legătură mărar şi pătrunjel, -300 ml bulion, -50 ml ketchup, -3 linguri făină, -1 – 2 linguriţe zahăr, -200 ml smântână, -2 – 3 roşii, -sare, -piper, -boia, -50 ml de ulei
Mod de preparare: Se scot cotoarele ardeilor și se scutură bine de semințe. Se pune carnea tocată într-un castron mai mare. Într-o tigaie puneți două linguri de ulei și căliți ceapa tocată și morcovul ras pe răzătoarea mare fără a le prăji, cu puțină apă, ketchup sau roșii curățate de pieliță și tocate, apoi adăugați orezul, condimentele și lăsați până scade zeama. Răsturnați conținutul peste carnea tocată, adăugați verdeața tocată, eventual și cubul de concentrat. Omogenizați compoziția. Umpleți ardeii și se pun apoi într-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prăjiți prea tare, doar îi opăriți în ulei și îi întoarceți apoi cu gură în jos pentru a forma o crustă ca un capac. Puneți ardeii pe un pat de felii de roșii, cu apă și bulion cât să-i acopere și felii de roșii deasupra. Fierbeți-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
În tigaia în care ați prăjit ardeii faceți sosul: peste zeama rămasă adăugați bulionul, zahărul, boia, 2-3 linguri de făină și amestecați totul bine, dar nu fierbeți pentru că o să adăugați acest sos peste ardei. Se bagă la cuptor încă 30 minute la foc mic, să se închege sosul și să se rumenească frumos ardeii. Se servesc calzi cu smântână și cu verdeață tocată.
Foto: bucataria-romaneasca.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Ioan Marian Ţiplic , Marian Ţiplic
Vizualizari: 1815
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Gheorghe
Acum 1 oră
Un sibian
Acum 1 oră
Matei
Acum 1 oră
Ionică
Acum 2 ore
Plot twist