Marţi,
19.01.2021
Innorat
Acum
-7°C

98 de milioane de lei, pentru finalizarea celei de-a doua rute Sibiu – Sighișoara

98 de milioane de lei, pentru finalizarea celei de-a doua rute Sibiu – Sighișoara

În afara rutei care se suprapune peste DN14, sibienii mai pot ajunge la Sighișoara și pe ruta care trece prin orașul Agnita, drum aproximativ egal ca lungime cu cel parcurs pe drumul național (aprox. 93 de km are DN14, respectiv 98 de km, ruta prin Agnita). Iar dacă drumul de la Sibiu la Agnita a fost reabilitat din fonduri europene acum trei ani, restul porțiunii către Sighișoara va fi modernizată tot din aceleași surse de finanțare în cadrul actualului exercițiu bugetar european (2014 - 2020). Lucrările de modernizare a celor 37,3 km de drum care leagă Agnita de Sighișoara ar urma să dureze cel mult 30 de luni, iar suma necesară acestui proiect este de cel mult 98,6 milioane de lei, din care valoarea aferentă lucrărilor de construcții și montaj este de 84 de milioane de lei. Aceste termene și sume au fost aprobate de Consiliul Județean Sibiu pe baza studiului de fezabilitate actualizat al proiectului de modernizare a drumului județean Agnita – Sighișoara. Valoarea exactă a lucrărilor și a termenelor de execuție urmează a fi stabilită în urma procedurii de atribuire a contractului. În baza protocoalelor semnate alături de Consiliul Județean Mureș, CJ Sibiu este lider de asociere în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean în discuție. Proiectul va fi finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

”Prin reabilitarea tuturor acestor drumuri, crește importanța economică, socială și culturală a orașului Agnita și a municipiului Sighișoara - acesta din urmă fiind inclus în patrimoniul UNESCO -, precum și a întregii zone”, Memoriul tehnic pentru reabilitarea DJ 106 Agnita – Sighișoara

Foto principală: Google Street View

plan amplasament sibiu sighisoara

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

x

Acum 5 ani

dupa modernizare au de lucru si cei din cadrul polititei rutiere agnita. Asadar asteptam limitari de viteze precum pe DN14, dar dupa modernizare, va rog!
Raspunde

Vasile

Acum 5 ani

Lucreaza Cindrea asta, nu sta deloc. Bravo lui! Cu sasu eram inca in evul mediu cu drumurile si scolile.
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

...trebuie reabilitat Medias-Iernut ca,spre Sighisoara deja un drum este reabilitat.Nu este asa tranzit Agnita-Sighisoara fata de Medias-Iernut
Raspunde

m

Acum 5 ani

bai Vasile , pana acum , concret ce a facut penalul Cindrea ?si ce va reusi sa mai faca pana in vara 2016 , adica in cei 4 ani de mandat...NIMIC...doar peticeli....asta e doar un proiect ......pana la finalizarea e cale lunga.....de promisiuni suntem satui.....postaci PSD
Raspunde

Vasile

Acum 5 ani

Eu nu ma ascund cu numele dupa o litera, draga "m". Nu sunt postac. Cate scoli aveau aviz sanitar cand era botesch presedinte? Foarte putine, sute NU aveau. Acum TOATE au aviz sanitar. Arata foarte bine. Normal ca invidia este mare. A asfaltat foarte multe drumuri. A chemat ambasadori sa investeasca in judet. A sprijinit fermierii in accesarea fondurilor europene. Tu ce sa stii, din fata calculatorului.
Raspunde

dt1961

Acum 5 ani

@Vasile , ai 2 bile?? Cred ca ti-au ajuns la „cereber” lingaule. Pai bai prostovane cand l-ai vazut tu pe Cindrea sa asfalteze vreun drum? Sau cand l-ai vazut pe Cindrea ca a obtinut vreun aviz sanitar la vreo scoala din vreun sat? Sau , ce ambasadori au investit prin judetul ala, bai frustratule! Dupa nume, nu cred sa fi din ala ce trage pe nas dar, de supt se vede clar ca sugi bine. Dai tare inainte Vasile cel cu doua bile!! Oare mai sunt multi ca tine prin acel judet????
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

De retinut viabilizarea segmentului Bradeni - Fagaras .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus