Marţi,
07.02.2023
Partial Noros
Acum
-13°C

Schimbare de mentalitate. Sibienii se pot distra și fără să fumeze?

Schimbare de mentalitate. Sibienii se pot distra și fără să fumeze?

În vreme ce parlamentarii se ”chinuie” ca de la 1 ianuarie 2016 să avem o lege care reglementează clar fumatul în spațiile publice din România, două cluburi sibiene au interzis deja fumatul de mai bine de două săptămâni. Primele reacții sunt pozitive din partea sibienilor, însă rezultatele neconcludente.

Oldies Pub este printre cele mai cunoscute și frecventate cluburi din Sibiu și a interzis complet fumatul de aproape trei săptămâni.

”Prima impresie din partea clienților noștri este una pozitivă. Însă nu putem trage o concluzie bazându-ne pe numărul de persoane care ne vin pentru că Inspectoratul pentru Situații de Urgență ne-a limitat numărul de persoane care pot intra, astfel că nu este relevant. Au existat și câțiva nemulțumiți, dar numărul lor este mic. Unii mia ies afară să fumeze. Până la urmă, trebuie să ne adaptăm, așa este în majoritatea țărilor din lume”, a declarat Bebe Vandra, patron al Oldies.
Acesta a mai spus că a solicitat oferte mai multor firme și pentru a lua în considerare posibilitatea de a amenaja un spațiu separat pentru fumători în interiorul localului, însă totul este momentan la faza de idee.
”Așteptăm să vedem o lege a fumatului în România sau o reglementare clară, altfel riscăm să facem o investiție destul de costisitoare degeaba”, a mai spus Bebe Vandra.
DSC_2283

Alt club care a interzis complet fumatul este Premier, aflat lângă Cinema Arta. Reprezentanții localului spun că și în cazul lor reacțiile au fost împărțite.

”Unii ne laudă și spun că am făcut foarte bine, alții sunt nemulțumiți. Am avut și cazuri când au plecat după ce au văzut că nu se mai fumează”, a declarat Adrian Voicu, patron.
Acesta are și un mesaj pentru patronii celorlalte cluburi și pub-uri din oraș.
”Noi suntem puțin supărați pe celelalte cluburi pentru că în loc să arate că Sibiul este cu adevărat altfel, că vrem să ne aliniem la normele din toate țările civilizate, încearcă să profite și să atragă clienții care văd că nu se fumează la noi. Noi avem de pierdut încercând să promovăm un stil de viață sănătos. Mă așteptam la mai multă solidaritate”, a mai declarat Adrian Voicu.
Și clubul Premier are numărul maxim de persoane restricționat de ISU, astfel că cifrele nu arată tocmai adevărul. În week-end clubul este plin, iar în timpul săptămânii se observă o scădere. Pentru a contracara această scădere există mai multe oferte, precum băuturi gratuite pentru femei și studenți.

Săptămâna trecută și Compania de Teatru BECOME din Sibiu a anunțat că nu va mai accepta reprezentații ale spectacolelor în spații unde se fumează.

„Suspendăm toate spectacolele din baruri, cafenele sau restaurante până când patronii de localuri vor interzice fumatul sau până va fi dată o lege în sensul acesta”, a declarat Cătălin Grigoraș, președintele companiei.
Miercurea trecută, pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților s-a aflat și proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare și de învățământ, însă acesta a fost retras în ultima clipă.
Conform parlamentarilor, proiectul urmează să fie reintrodus „la finalul negocierilor care vor avea loc între liderii partidelor politice din Parlament”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

Mitru

Acum 7 ani

Felicitari. in tarile din vest sunt cel putin 15 ani de cand nu se mai fumeaza in spatiile publice (indifferent daca e sala de teatru sau bar) In Romania nici asta nu am fost in stare sa facem.
Raspunde

Hans

Acum 7 ani

pai in Premier mai vine lumea dupa ce si-o luat aia bataie de la bodyguard ?
Raspunde

X

Acum 7 ani

Pai fiecare club cu publicul lui. Se vor mai duce in premier ca nu au alt club. Genul ala de public
Raspunde

Adelina

Acum 7 ani

Acum,incearca...Daca vrei ceva in plus pe langa salariu,obtine acum,usor,de acasa.Daca nu incepi acum,nu poti obtine.Este o activitate usoara si poti alege ,part-time sau full-time.Oferta este pentru toata tara si nu se cere o specialitate anume,se poate invata.Pentru detalii ne gasesti la adresa de email:a.lapadat55@yahoo.ro
Raspunde

CDSCDS

Acum 7 ani

...Da, se pot....; ne distram de 26 de ani... Degeaba...
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Felicitari ! Ce - ar fi sa devenim primul oras romanesc " tabac free " in cluburi ? Un medic .
Raspunde

Zorro

Acum 7 ani

Tot un medic, nefumator. Pe mine ma enerveaza ca politica se amesteca tot mai mult in treburile personale si obiceiurile fiecaruia. Bautura alcoolica este la fel de nociva ca si tutunul. La fel zaharul si sarea care exista intr-o doza mare in aproape toate alimentele incepind cu alimentatia pentru sugari. De ce poilitica nu ataca in acest sens industria alimentara? pentru ca aceasta face lobby. Mai nou se duce o campanie in occident impotriva celora care maninca carne, ar fi cancerigena, cresterea vitelor ar produce ozon, etc. In curind o sa mincam snitelul sau cirnatul afara linga cei care fumeaza. Dar de toxinele cu care sunt tratate legumele, fructele, de ce nu se spune ca acestea sunt tot nocive si cancerigene? se vede clar ca politicienii sunt finantati de lobbyisti. Lasati pe fiecare sa devina fericit in felul sau si traiasca si sa moara cum vrea. Politicienii sa se ocupe de treburi mai serioase.
Raspunde

Ana

Acum 7 ani

Eu sper sa se dea legea cu interzicerea fumatului in locuri publice. Drept e ca si alcoolul este nociv dar nu te obliga nimeni sa il consumi, nu ti-l toartna nimeni pe gat cand intri intr-un pub. De ce sa fii nevoit sa fumezi pasiv? Cu toate toxinele din legume si fructe sunt total de acord cu ce ati scris,
Raspunde

Corina

Acum 7 ani

Bautura, zaharul si sarea il afecteaza doar pe cel care le consuma. Fumul de tigara al fumatorului afecteaza si pe altii. Nu are decat fiecare sa fie fericit in felul sau, fara sa ma oblige pe mine sa iau parte la "fericirea" lui.
Raspunde

John

Acum 7 ani

Corect Zorro,ai mare dreptate...de chimicalele cu care ne otravesc zilnic marketurile nu zice nimeni nimic!
Raspunde

Cineva

Acum 7 ani

Duminica, 29 noiembrie 2015, am fost in oldies...inca se fumeaza!am avut rezervare si la masa a aparut domnisoara chelner cu 2 scrumiere in mana!Apoi, m-am uitat in jur si mai toata lumea fuma!deci, NU ESTE INTERZIS FUMATUL in oldies pub!
Raspunde

Tigara electronica

Acum 7 ani

Oare? Nu cred! Ori nu vor mai iesi in localuri, ori vor trece pe tigara electronica. Desi a doua varianta este mult mai probabila.
Raspunde

Tigara electronica

Acum 7 ani

Oare? Nu cred! Ori nu vor mai iesi in localuri, ori vor trece pe tigara electronica. Desi a doua varianta este mult mai probabila.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus