Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

TSTV, Tudor Mihalache. Cum a ajuns Copșa Mică de la șomaj 60%, la 0

TSTV, Tudor Mihalache. Cum a ajuns Copșa Mică de la șomaj 60%, la 0

Orașul Copșa Mică a ajuns la șomaj zero, de la aproape 60% cât erau în anii 90-2000. Primarul orașului Tudor Mihalache a declarat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV că un om de afaceri a anunțat o investiție, însă are nevoie de 250 de muncitori. Însă în Copșa nu mai sunt șomeri. ”Copșa Mică trebuie să dea în acest moment 250 de muncitori. Nu are de unde. Mai sunt 60 de persoane, cazuri sociale, incapabile de muncă. Atât”, spune primarul orașului.

Transformarea orașului va fi și mai evidentă anul viitor, când administrația locală plănuiește să planteze în toate zonele verzi lavandă. ”De anul viitor vom planta lavandă în parcuri și în spațiile publice, pentru a încuraja oamenii să facă la fel cu terenurile pe care le au în proprietate”, explică primarul. Planul său ar fi ca această plantă să umple și terasele din jurul orașului, acolo unde acum 50 de ani exista viță de vie.

Natura începe să-și revină în fostul ”cel mai poluat oraș din Europa”, însă nu atât de rapid cum ar vrea oamenii. ”Natura se spune că-și revine în 35 de ani. 20 au trecut. Ultima prognoză e mai dramatică decât ne-am așteptat, dar probabil că așa e bine să se exagereze pentru a reuși să mobilizăm oamenii. Noi încurajăm populația să se planteze plante tehnice deocamdată”, a mai spus Tudor Mihalache.

În jurul orașului, pe terenurile poluate s-au plantat salcâmi, ânsă drumul este de abia la început. ”Pe pământurile poluate s-a plantat salcâm, care este foarte bun pentru așa ceva și se crează acel strat de humus necesar următoarelor plante. Peste 50 de ani se va planta stejar, care în timp va asfixia pădurea de salcâm și vom avea o pădure de stejar, așa cum a fost pe timpuri în Copșa Mică”, a mai spus primarul.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici:

https://youtu.be/UcAy5oVTf0E

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

...

Acum 7 ani

Ce este o "procnoza"? Dar "ânsă"?
Raspunde

Magda

Acum 7 ani

prognoza
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Acum si voi... "Turnul" e prea sarac sa isi permita un staff profesionist. Adica un corector... :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus